صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لیست تغییرات کابینه، ساختگی است

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲:۴۰
کد خبر: ۵۰۳۵۸
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
خبرگزاری میزان: سخنگوی دولت گفت: انتشار اخبار منتشر شده مبنی بر ایجاد تغییر در کابینه دولت ساختگی است و صحت ندارد.
به گزارش گروه سیاسی ، محمدباقر نوبخت، سخنگوی قوه مجریه در نشست خبری امروز خود، با بیان دو خبر، گفتگویش را آغاز کرد. او ابتدا خبری درباره ابلاغ رئیس‌جمهور درباره صرفه جویی 6 هزار میلیارد تومان اعتبارات جاری داد و گفت: این مبلغ به اعتبارات عمرانی افزوده می شود.

نوبخت توضیح داد: به این ترتیب برنامه‌ریزی شد در سال جاری پرداخت اعتبارات عمرانی در کشور برای طرحهای نیمه تمام به بیش از 40 هزار میلیارد تومان افزایش یابد که نسبت به بودجه عمرانی 32 هزار میلیارد تومان سال 93 و 21 هزار میلیارد تومان سال 92 نشان از عزم دولت برای سرمایه گذاری در طرحهای عمرانی دارد. اگر بتوانیم بخشی از طرحهای ناتمام را طبق تکلیف قانونی به بخش غیردولتی واگذاری کنیم، می توانیم سرعت بیشتری به طرحهای عمرانی بدهیم. در این امر سازمان مدیریت و برنامه ریزی دستورالعمل 12 ماده ای فراهم کرده و زمینه اجرای این ابلاغ را فراهم خواهد کرد و در پایان سال نیز، چگونگی اجرای این سیاست را اطلاع رسانی می کنیم.

نوبخت خبر دومی هم در ابتدای سخنانش داد که درباره عملکرد سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بود. او گفت: در سال گذشته بعد از اینکه از سوی مقام معظم رهبری سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در هیات وزیران ابلاغ شد،جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور مسئولیت نظارت عالیه بر این کار را بر عهده گرفت و ماموریت هماهنگی و پی جویی این سیاستها به سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شورای اقتصاد واگذار شد. برنامه هر یک از دستگاه های اجرایی در شورای اقتصاد مطرح و به تصویب می رسید. اکنون یک سال از آن زمان می گذرد و انتظار داریم از عملکرد دستگاه های اجرایی فراتر از برنامه تهیه شده درباره سیاستهای اقتصاد مقاومتی باخبر شویم. برای همین، از دیروز، شورای اقتصاد دستگاه به دستگاه، گزارش عملکرد و دستاوردها را درباره اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دریافت کرد. اولین دستگاه که گزارش خود را در این باره بیان کرد، وزارت جهاد کشاورزی بود. دستاوردهای یکساله این وزارتخانه، متناسب با سیاستهایی که به آن ابلاغ شد به این شرح است:

نخستین دستاورد در ارتباط با کاهش طراز منفی تجاری غذایی کشور از 8 میلیارد دلار به 5.4 میلیارد دلار بود. همچنین افزایش ارزش صادرات مواد غذایی به میزان 27 درصد رسید. ذخایر استراتژیک محصولات راهبردی افزایش یافت که برای این محصولات، به ویژه گندم بیش از 6 ماه ذخیره راهبردی داریم. افزایش خرید گندم از مردم از 4.8 میلیون تن به 6.7 میلیون تن رسید. همچنین در ارتباط با رشد تولیدات محصولات زراعی، شیلات، دام و طیور به رشد 6.6 درصد رسیده ایم.

وی درباره سایر دستاوردهای وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: همچنین رشد بخش زراعت 8.2 درصد، باغبانی 3.1 درصد، گل و گیاهان زینتی 5 درصد بود. رشد بخش دام و طیور معادل 4.9 درصد بود و اجرای عملیات آبخیز داری در سطح 500 هزار هکتار از اراضی در راستای این سیاستها انجام شد. بهسازی جنگل های غرب در سطح 26 هزار هکتار با تامین 700 هزار نهال انجام شد و تولید 34 میلیون اصله نهال با مشارکت مردم را شاهد بودیم. ممیزی و اصلاح مراتع در سطح 700 هزار هکتار نیز صورت گرفت.

نوبخت گفت: اینها بخشی از دستاوردهای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی توسط این وزارتخانه بود.از جلسات دیگر شورای اقتصاد، گزارش عملکردی دریافت کنیم، به اطلاع مردم خواهم رساند.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش از رسانه‌ها خواست سخنان او را به درستی و با دقت منعکس کنند.

 نوبخت در این‌باره گفت: از همه اصحاب رسانه که اخلاق حرفه ای را رعایت می‌کنند تشکر می‌کنم. خواهشمندم به این اخلاق، چیزی هم به نام دقت در کار اضافه شود. در هفته گذشته دو خبر منتشر شد که واقعا تاسف خوردم. فایلهای ضبط شده صوتی و تصویری این اخبار هم موجود است. در شهرکرد بعد از اینکه بازدید 3 روزه از استان چهارمحال و بختیاری به ویژه طرحهای عمرانی سفر آقای رئیس‌جمهور را پیگیری می کردم، در پایان، جلسه مطبوعاتی با خبرنگاران بختیاری داشتیم. سئوالی درباره لیستی مطرح شد و پرسیدند چقدر وزیر و استاندار در تعداد بالایی، قرار است در برنامه تغییر دولت قرار گیرد. من گفتم هر چند بحث تغییر با توجه به جایگاه رئیس جمهور و مطالبات مردم، و نتایج ارزیابی ها، طبیعی است و نفس عمل درست است، اما این حرفها صحت ندارد و اگر کسی از این تغییرات باخبر شود، من هستم. من مسئول سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستم و حتی سخنگوی قوه مجریه هستم و این حرفها را تایید نمی‌کنم و چنین چیزی وجود ندارد. برخی رسانه ها نوشتند نوبخت اظهار بی اطلاعی کرد. ولی دو سه رسانه این را نوشتند که تغییرات وسیع است و سخنگوی دولت نیز این تغییرات را نفی نکرد. این اخبار در حالی منتشر شده بود که من نفی کردم و به هیچ وجه در دستور کار دولت، تغییر استانداران و وزرا مطرح نیست و خواهشمندم به موضوعی که از بن بی اساس است، دامن نزنید. کامنتهایی که زیر این اخبار می آید را بخوانید و ببینید چطور می‌شود یک عده زیادی را سر کار گذاشت و بسیاری درباره اخبار کذبی از این دست اظهار نظر کنند. این مسئله از بن و پایه رد می شود و بنده از سوی هیات دولت از رسانه ها تشکر می کنم و از رسانه ها می خواهم اجازه ندهید به این مسایل دامن زده شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، درباره تجربه دیگر خود در مواجهه با اخبار اشتباه، سخن گفت و توضیح داد حتی صدا و سیما نیز اخبار را به خوبی منعکس نمی‎کند.

نوبخت در این باره گفت: نکته عجیب دیگر، خبر دیروز بود که اعلام شد نوبخت حذف 4 میلیون یارانه بگیر را تایید کرد. این مسئله حی و حاضر و قابل دسترسی است. دیروز طی بازدیدی که از جهاد دانشگاهی داشتم، خیلی از ظرفیتهای علمی این بخش مشعوف بودم و امیدوارم ما بتوانیم در راستای استقرار جایگاه نخست علمی در منطقه دست یابیم. برخی از خبرنگاران هم در ارتباط با دستاوردهای علمی و فناوری، سئوال داشتند. یکی هم می خواست درباره مسئله یارانه‎ها ورود کند و گفتم فردا در جلسه مطبوعاتی این بحثها را بگذارید مطرح شود. درباره اجرای بودجه و تبصره 20 هم سئوالی شد. کلیت منابع و مصارف توضیح داده شد و گفتیم اگر آن احکام اجرایی شود باید 4 میلیون نفر حذف می شدند، ولی ما این کار را نکردیم چون پایگاه اطلاعاتی دقیق نداریم و برخی زندگی شان را روی پایه یارانه ها گذاشته اند. واقعا هم برنامه ای که برای اجرای این قانون لازم است، باید بعد از نوشتن دستورالعمل تبصره 20 اجرا شود و وزارت رفاه نیز در این باره اطلاع رسانی می کند . اگر لازم باشد بنده به عنوان سخنگو مسئله ای را مطرح کنم، نیز از ظرفیت اطلاع رسانی به مردم استفاده خواهم کرد. ولی این را دیدیم برخی از رسانه‌ها به شکل دیگری منتقل کردند و بعد به استناد این خبر، شخصا مشاهده کردم شبکه 2 در اخبار 10 و نیم شب، این سخن را از شخص بنده نقل کرد. این اتفاق نیفتاده که 4 میلیون نفر حذف شده باشد. این که قانون تکلیف کرده و وزارت رفاه باید این کار را بکند بحث دیگری است ولی این که این اتفاق نیفتاده، موضوع دیگری است. از رسانه ها می خواهیم اخبار را به صورت دقیق و با دقت منتشر کنند.

نوبخت در بخش دیگری از سخنان درباره سئوالی که در خصوص بحران در بورس پرسیده شده بود، اینطور پاسخ داد:در ارتباط با بورس و رابطه اش با نرخ سود بانکی باید گفت، دو بازار در اقتصاد مطرح است: بازار پول و بازار سرمایه. این دو با همدیگر مرتبطند ولی هر کدام از قواعد خاصی تبعیت می‌کنند. همه مکاتب در تعیین نرخ سود بانکی یا میزان عرضه پول، به مولفه‌های مختلفی اشاره می‌کنند که یکی "بازدهی پول در دیگر بازارها" است. با توجه به این موارد، از سوی شورای پول و اعتبار، نرخهای جدید برای تسهیلات و سپرده انتخاب شد و این تاثیر منفی در بازار بورس نخواهد داشت. بازار بورس مقداری هم تحت تاثیر عوامل سیاسی و روانی و سایر مسایل قرار می‌گیرد و اینکه انتظار داشته باشیم بانکها بورس را متعادل کنند، درست نیست. بانکها ضمن فاصله گرفتن از بنگاه داری، ماموریتهای خاص خود را دارند. به نظر می رسد مسایل بورس بدون ورود بانکها باید متعادل شود و وزرات اقتصاد و دارایی در این رابطه تلاش می‌کند.

نوبخت درباره سئوالی که در خصوص فعال شدن ستادهای انتخاباتی روحانی در استانها بود، اینطور پاسخ داد: این که ستادهای روحانی برای مجلس فعال می شوند، باید بگوییم ستادهای انتخاباتی رئیس‌جمهور، مردمی بودند و در مقطعی شکل گرفتند و پس از اتمام انتخابات، چیزی به نام ستاد آقای رئیس‌جمهور وجود ندارد، اما آن افراد هنوز حضور دارند و علاقمند به فعالیت و اظهارنظر هستند، این که بخواهند آنها برای انتخابات وارد شوند، از سوی  رئیس‌جمهور هیچ ماموریتی برای ورود به انتخابات، صادر نشده و افراد آزادند در انتخابات فعالیت کنند و ارتباطی به آقای روحانی ندارد.

نوبخت باز هم مجبور شد درباره حذف برخی از یارانه بگیران توضیحات مبسوطی را برای چندمین بار ارائه کند. سخنگوی دولت در این باره گفت: اگر به پیشینه موضوع هدفمندی مراجعه کنید، طبق ماده 1 و 3 این قانون قراربود نرخ تعدادی از حاملهای انرژی به نرخ فوب نزدیک شود. چون این افزایش قیمت، مبالغی را در حساب سازمان هدفمندی، وارد می‌شد و چون می توانست این افزایش نرخ ها به اقتصاد خانواده ها اثر بگذارد، قانون گذار پیش بینی کرده بود در ماده 7، 50 درصد از درآمد این افزایش نرخ ها به خانوارها، پرداخت شود و البته نظام تامین اجتماعی و سلامت هم از این مبلغ سهمی را دریافت می کرد. در 50 درصد دوم دولت موظف است طبق ماده 8 ، 30 واحد درصد به تولید یارانه بدهد و 20 درصد هم به خزانه بدهد.

وی درباره سرنوشت اجرای این قانون با اشاره به اینکه "پول به دست آمده از یارانه ها ، نه تنها نصف نشد، گفت: بخشی از پرداخت یارانه ها به مردم از خزانه و بخشی نیز از بانک مرکزی در حد 5700 میلیارد تومان وام گرفته شد و به مردم داده شد. نهایتا هر سال، چون این پول برای پرداخت نقدی به مردم تکافو نمی داد، هر ساله از خزانه عمومی رقمی به این درآمدها اضافه شد و بین مردم تقسیم شد.

نوبخت با اشاره به عملکرد سال گذشته دولت در خصوص پرداخت نقدی یارانه ها گفت: سال گذشته علاوه بر رقم حاصله از یارانه، 11300 میلیارد تومان از خزانه برداشت شد و بین مردم توزیع شد. یعنی این پولی که الان توزیع می شود، حاصله از هدفمندی یارانه ها نیست. بلکه از خزانه برداشته می شود. دولت نیز تصمیم دارد در سال جاری 6300 میلیارد تومان از خزانه برداشته و به مردم پرداخت می کند و به همین میزان، نمی توانیم کار عمرانی و رفاهی برای مردم انجام دهیم. در بودجه سال 94 قانونگذار اعلام کرده دولت مقدار پرداختی به خانوارها را از 42 هزار میلیارد تومان به 39 هزار میلیارد تومان تقلیل دهد و افراد پردرآمد هم حذف شوند. تقریبا همه مردم قبل از دریافت حقوق کارمندان در 22 هر ماه، این حقوق یارانه ای را دریافت می کنند. سال گذشته هم 2 میلیون و 400 هزار نفر داوطلبانه نگرفتند و به دولت کمک کردند که طرح تحول سلامت را اجرا کند.

وی گفت: البته برخی هم این یارانه را حق مسلم می دانند. پس از این که یک باره جمعی از لیست یارانه بگیران حذف شوند، بنده پیش بینی می کنم سئوالات این باشد که یک آدمی را پیدا می کنیم و می گوییم این آدم بی نوا و کم درآمد بوده و شما یارانه شان را حذف کردید. الان سوژه در دست برخی است که چرا این آدم را حذف کردید.

نوبخت با اشاره به عملکرد برخی از رسانه ها گفت: به قدری هم تراژیک و رومانتیک این مسئله را مطرح می کنند که دولت بی رحمی کرده و این آدم را حذف کرده که حد ندارد. لذا لازم است دولت با تدبیر و تعقل این کار را کند. دولت باید آیین نامه اجرایی تبصره 20 قانون را تعیین کند که کرده و هیات دولت، در جلسه گذشته، بخشی از آن تصویب کرده ولی احتمالا چون هفته آینده هیات دولت به دلیل حضور در آذربایجان، ممکن است جلسه نداشته باشد، نهایتا تا روز یکشنبه، این آیین نامه قطعی می شود و مسئول نهایی این کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و اطلاع رسانی توسط ایشان صورت می گیرد و اگر بنده هم به عنوان سخنگو قرار باشد، نکاتی را عرض می کنم.

وی با اشاره به اینکه "ما این را به مجلس واسپاری نمی کنیم" گفت: بلکه حذف این افراد قانون است و باید دولت اجرا کند. این که گمانه زنی کنیم که تعداد زیادی حذف شدند، این را سال گذشته هم توضیح دادیم. آنهایی که داخل کشور هستند، افزایش قیمت روی زندگی شان تاثیر دارد، ولی کسانی که در خارج هستند، سال گذشته از لیست یارانه بگیران حذف شدند. وزارت تعاون نیز اطمینان داشت که افرادی اندکی از تمکن مالی برخوردارند و در سطح بسیار اندکی این افراد را حذف کرد. این را به دفعات عرض کردم. ممکن است این سئوال پیش بیاید که هیچ کس حذف نشد؟ عرض کردم تعداد بسیار اندکی حذف شدند. این که عنوان شد 5 گروه حذف شدند، توضیح دادم که اصلا اینطور نبوده چون دستورالعمل تبصره 20 تهیه نشده، این که چه خواهد شد، پس از تصویب دستورالعمل، گام بعدی دولت را عرض می کنم.

وی درباره تغییرات کابینه نیز علاوه بر اینکه در ابتدای سخنان، توضیح داد، باز هم در پاسخ به سئوال برخی خبرنگاران گفت: این که شما برای آینده بگویید فرمانداری تغییر کند، این که استانداری تشخیص دهد، فرمانداری تغییر کند یا نه، برنامه دولت محسوب نمی شود. این که شخصی می خواهد معاونش را تغییر دهد، این ارتباطی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دولت ندارد. دولت هیچ برنامه ای برای تغییر وزرای محترم و استانداران محترم ندارد. حالا اگر تغییری در آینده متناسب با وضعی انجام شود- البته اگر بعد نگویند آقای نوبخت تغییرات را تایید کرد- باید گفت دولت برنامه ای ندارد و از عملکرد همکارانمان در هیات وزیران قدردان هستیم و می دانیم با کمبود منابع و مشکلات فراوانی که در عرصه های مختلف به جا مانده از جمله 2900 طرح ناتمام و تعداد زیادی مسکن ناتمام و بدهی های زیادی که دولتهای قبل به بانک مرکزی و نظام بانکی داشتند، به ما رسیده. وزرای محترم شبانه روز در حال تلاش هستند تا این مشکلات را حل کنند.

در این بخش از پاسخهای سخنگو، خبرنگاری وارد صحبت نوبخت شد و باز هم درباره یارانه ها پرسید. سخنگوی دولت در این باره برای چندمین بار توضیح داد: یک بحث در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی مطرح است که مربوط به سال گذشته است. افزایش قیمتی صورت گرفته بود که در کنار پرداخت نقدی، سبد کالا در نظر گرفتیم و بعد این سبدکالا به سبد حمایت غذایی تبدیل شدو دولت در 4 مرحله در سال گذشته برنامه حمایت غذایی را در افراد خاص و نیازمند و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) داد و 4800 میلیارد تومان نیز برای طرح تحول درمان و کاهش هزینه های درمانی، از محل درآمد یارانه ها پرداخت کرد. این مبلغ صرفه جویی شد تا مردم از هزینه ارزان در درمان استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه "امسال این قانون در مرحله سوم در تبصره 20 منعکس شد" گفت: متن قانون بودجه در اختیار همگان است. برای بودجه سال 94 که ممکن است از خرداد اجرا شود، این آیین نامه هنوز به صورت کامل اجرا نشده ولی دولت مرحله دوم اجرای این قانون را با ساز و کار سال گذشته که قانونگذار تکلیف کرده بود، یارانه به افراد نیازمند داده شود، برخی از افراد خارج کشور را حذف کرد و البته تعداد اندکی نیز وزارت تعاون با ساز و کار خود حذف کرد. انتظاری که از اجرای مرحله سوم در سال 94 داریم هنوز اتفاق نیفتاده، آیین نامه این تبصره نوشته نشده و در صورت اجرا، به همه اطلاع می دهیم.

نوبخت در پاسخ به سئوالی در خصوص مبارزه دولت با قاچاق کالا و ارز گفت: مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار دولت است و برنامه ها و اقدامات و اصلاحات مورد نیاز در هیات دولت بیان شد و دولت با شدت و قوت دررابطه با هر گونه قاچاق کالا و ارز متناسب با امکانات خود در حال مقابله است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره تغییر مسیر کشتی نجات از یمن به جیبوتی گفت: درباره کشتی نجات هم وزارت امور خارجه و سخنگوی این وزارتخانه توضیح داده اند. در چهارچوب حقوق بین الملل و کمک به مردم جنگ دیده و رنج دیده یمن، یک کشتی از کمکهای بشردوستانه و غذایی در حال ارسال است و با سازمان ها و مجامع بین المللی نیز هماهنگ شده و از لحاظ ما هیچ مشکلی برای رسیدن کشتی وجود ندارد و در صورت اتفاق خاص، نظام متناسب با این شرایط، تصمیم گیری می کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که "دولت برای خروج از رکود، حمایت از سرمایه گذاران را در دستور کار قرار دارد، گفت:درست است قیمت نفت بالا رفته و دارایی ها آزاد شده، ولی آنچه آزاد شده محدود است و همه کارها را نیز دولت نباید انجام دهد. دولت در سرمایه های عمرانی، ورود کرده و 103 هزار میلیارد تومان شرکتهای دولتی در سال 94 در این خصوص سرمایه گذاری می کنند و به اعتباری هم 58 میلیارد تومان دولت سرمایه می گذارد و مجموعا 161 هزار میلیارد تومان دولت امسال سرمایه گذاری می کند و آثار این را در جلوگیری از رشد منفی اقتصادی شاهد بودیم.

نوبخت توضیح داد: سال گذشته پس از 2 سال رشد منفی، توانستیم رشد مثبت را در کارنامه دولت ثبت کنیم. اما این رشدها با رسیدن به جایگاه اول اقتصادی که سند چشم انداز رشد 8 درصدی سالانه را تکلیف کرده، هنوز فاصله دارد و لازم است در این بخش سرمایه گذاری توسط بخش غیردولتی انجام شود. در این رابطه نیز آماده سازی فضای کسب و کار و ایجاد امنیت سرمایه گذاری در دستور کار دولت است و سال گذشته دستورالعمل 35 ماده ای در این باره تهیه شده. این که بدنه اجرایی دولت با این سیاستها همسو نباشد، یا موانعی در کار ایجاد کند، متاسفانه باید گفت نسبت به اصلاح و مثبت کردن نگرش درباره سرمایه گذاری، هنوز با شرایط آرمانی فاصله داریم.

وی درباره موضوع دبه کردن آمریکایی و سخنان تحریک کننده آمریکایی ها درباره مذاکرات گفت: این مسئله به طرح 3 فوریتی مجلس برای توقف مذاکرات هم ربط پیدا می کند. واقعیت این است که مذاکرات در حال انجام است و طرفین در تلاش برای کسب منافع بیشتر برای ملت های خود هستند. تیم مذاکرات هسته ای جکمهوری اسلامی ایران نیز تلاش می کنند حق مسلم هسته ای کشور را تثبت کنند. لذا ممکن است آمریکایی ها در جمع اسراییلی ها قرار بگیرند و حرفی بزنند یا جو زده شوند یا بخواهد آنها را آرام کند و در این باره جملاتی به کار ببرد و تهدیدی هم بکنند، اینها حرف بی ربطی است و 35 سال است پاسخ ما را دیده اند که نظام اسلامی رو به روز قاطع تر و مقتدرتر دارد و در عرصه های جهانی حضور می یابد.

سخنگوی دولت گفت: این حرفها تاثیری در قوت و حرکت جمهوری اسلامی ایران ندارد. ممکن است الان هم برخی حرفهای بی ربطی بزنند. منطوق موافقنامه را ما باید به مردم پاسخگو باشیم و مطمئن باشید هیچ یک از حقوق ملت بزرگ ایران تضییع نمی شود و تحریمهای ظالمانه و موانع برداشته می شود و این اطمینان را بنده با قاطعیت می دهم که شخص آقای رئیس جمهور و دولت با چهارچوبهایی که مقام معظم رهبری بیان کردند، و برای دولت محترم و عقلانی است، به دنبال منافع مردم هستند و این فرمایشات مقام معظم رهبری مبنای کار ماست.

وی در پاسخ به سئوالی درباره حضور دولت و بانک مرکزی در ساماندهی به موسسات مالی غیرمجاز گفت: در ارتباط با برچیده شدن موسسات پولی و مالی غیر مجاز، این اراده بانک مرکزی است و شورای عالی امنیت ملی نیز تصویب کرده و به همه دستگاه های انتظامی تاکید شده که با بانک مرکزی در این باره همکاری کنند.

نوبخت با اشاره به اینکه حرف نادرستی است که بگوییم تعدادی از این موسسات ورشکسته شده اند، گفت: بانک مرکزی نظارت دارد و ابتدا هر جا ورود می کند، چتر حمایت نسبت به حقوق سرمایه گذاران را برافراشته می کند و سپس اقدامات خود را آغاز می کند.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش با این سئوال مواجه شد: آیا آقای روحانی برای ممنوع التصویری سیدمحمد خاتمی رئیس جمهرو سابق، نامه ای نوشته است؟

سخنگوی دولت در این باره توضیح داد: درباره اینکه مجمع روحانیون نامه ای به آقای رئیس جمهور دادند و درخواستی را مطرح کردند، طبیعی است مجامع و جمعیتها به رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی، مسایلی را منعکس می کنند و آقای رئیس جمهور با توجه به اختیارات قانونی خود، آنچه را لازم است انجام می دهند.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش درباره آزادسازی قیمت نان نیز توضیح داد. او گفت: درباره آزادسازی قیمت نان، سال گذشته تصویب شد که 20 درصد نانوایی ها در کنار نان یارانه ای، برای کسانی که می خواستند از نان های فانتزی، یا آزاد یا باکیفیت استفاده کنند، شرایطی را فراهم کنند. این قانون سرجمع در حد 20 درصد نانوایی نیز اجرا نشد و در همانجا هم متوقف شد. نارضایتی وقتی پیش می آید که در محل یک نانوایی باشد و ما بخواهیم آن را هم آزادپز کنیم. از مردم می خواهیم اگر سیاستی مغایر با این مصوبه (آزادسازی 20 درصد از نانوایی ها) می بینند منعکس کنند. اگر غیر از این انجام می شود، آدرس بدهید تا تیم نظارتی وارد شود.

وی با اشاره به اینکه "مشکل مردم، مشکل دولت است، گفت: اجازه دادن برای آزادپزی در حد 20 درصد برای رفاه بخشی از مردم است که می خواهند نان با کیفیت بخرند. دولت همچنان پرداخت یارانه به آرد را ادامه می دهد و به نانوایی ها بر اساس همین فرمول آرد یارانه ای می دهد و مردم استفاده می کنند. در کنار اینها در حد 20 درصد نانوایی آزادپز هم وجود دارد و وزارت "صمت" و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده هم باید نظارت کنند. کلی می شود خیلی مسایل را گفت ولی اگر مردم مصداقی بگویند، می شود با متخلفان برخورد کرد. اگر مسئله ای هم وجود دارد باید بیان شود و اتفاقا سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ساختار جدید، مسئولیت رصد برنامه و نظارت بر همه دستگاه ها را نیز بر عهده دارد و مرتبا باید گزارش نظارتی به هیات وزیران بدهیم. برای رفاه مردم، به دولت کمک کنید و مسایل را منعکس کنید.

نوبخت درباره سئوالی که ارتباط حوادث روز پایانی لیگ فوتبال و ارتباط آن را سفر آینده رئیس جمهور را مطرح کرده بود، گفت: درباره ارتباط با سفر آقای رئیس جمهور به آذربایجان شرقی، یک نیز یک سفر استانی است . آقای رئیس جمهور برنامه ای برای توسعه این استان و رهاورد ارزشمندی برای مردم آنجا دارند. 960 میلیارد تومان دستور دادند برای طرحهای عمرانی این استان اختصاص یابد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی موظف شد به دستور آقای رئیس جمهور کل بودجه این طرحها را 100 درصد تخصیص دهد. مانند همه سفرها با مردم شریف و باغیرت و متدین این استان، ملاقات می کنند و از همین الان استقبال پرشور و مردمی این استان را می بینیم و اینقدر استقبالها پرشور است که برخی از همراهان، اشک شوق در دیده می آورند. این که در یک مسابقه ای اتفاقاتی افتاد، ربطی به دولت ندارد، ولی آقای رئیس جمهور دستور مکتوب داده اند نسبت به این امر رسیدگی شود و اگر اگر حقی از کسی یا باشگاهی تضییع شده باشد، پیگیری می شود.

وی درباره این سئوال که آیا شورای تامین استان آذربایجان شرقی درباره قطع ارتباط اینترنتی و تلفنی ورزشگاه تبریز مصوبه ای داشته، گفت: نه، من این موضوع را تایید نمی کنم ولی استطلاع بیشتری می یابم. این که موضوع فوتبال را به قطع اینترنت و تلفن ربط بدهند، چه ربطی دارد؟ فوتبال یک بازی است و هر کس تلاش می کند گل بیشتری بزند ولی یک تیم گل نزده و گل خورده، این ربطی به دولت ندارد. این اظهارات مانند قطع اینترنت و مانند آن، در گزارشی که به دست آقای رئیس جمهور می رسد، مشخص خواهد شد.

آقای رئیس‌جمهور دستوری برای پیگیری این موضوع داده اند و درباره نامه آقای رئیس جمهور به رئیس قوه قضاییه، بنده مطلع نیستم.

سخنگوی دولت درباره موضوع تحقیق و تفحص درباره زندان اوین گفت: در هیات وزیران آنچه پیگیری دو وزیر محترم بود و گزارش به آقای رئیس جمهور دادند و ایشان نیز متناسبا اقدامات لازم را دستور می دهند. الان نیز نمی دانیم این مسئله در سبد سئوال مردم است که پاسخ بدهیم به اطلاع مردم برسد؟ شاید ضرورتی دیگر نباشد و سالبه به انتفاع مسئله مطرح باشد و گزارش نهایی را دولت دریافت می کند. گاهی نیز مسئله ای برای یک گروه خاصی مطرح می شود ولی همه از زبان مردم دارند صحبت می کنند.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به سئوالی درباره میزان بدهی دولت پاسخ داد و گفت: نکته دیگر در ارتباط با بدهی دولت به تامین اجتماعی، صندوقهای بازنشستگی و بدهی به پیمانکاران، است. ما چند بار بدهی به پیمانکاران را تقلیل داده ایم والبته تا صورت وضعیت بدهند، بخشی از مطالبات آنها خواهد ماند. این که گفتم 6 هزار میلیارد تومان صرفه جویی از بودجه جاری کنیم و به اعتبارات عمرانی اضافه کنیم، به ما فرصت می دهد بخشی از این مبلغ را به پیمانکاران اختصاص دهیم و در برنامه زمان بندی باید این بدهی ها را نیز دولت مستهلک کند و برای پرداخت به پیمانکاران مصمم هستیم. البته برای کمبود منابع نیز درگیر هستیم.

وی با لحن طنز درباره مشکلات به جا مانده از دولت سابق گفت: ما در این باره دو توفیق داشتیم یکی درآمد 120 میلیارد دلاری آن سالها به 24 میلیارد دلار درآمد فعلی تقلیل یافته و از سوی دیگر بخش عظیمی از مشکلات باقی مانده. لذا رقم بدهی نیز محاسبه می شود و تقدیم مردم می کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نکته دیگر در ارتباط با تحصیل افاغنه محترم و دستور مقام معظم رهبری برای آنها بود. این اقدام سنجیده و از لحاظ انسان دوستانه قابل احترام است و دولت خود را موظف می داند این دستور را با دقت و کنال به انجام برساند و وزارت آموزش و پرورش در این باره برنامه های خود را تقدیم می کند تا بتوانیم دستور مقام معظم رهبری را به نحو شایسته ای به انجام برسانیم.

نوبخت در پاسخ به سئوالی درباره حضور یک گروه از طالبان در کشور و جلسه دولت با آنها گفت: بنده بی خبر هستم و به عقلم جور نمی آید با طالبان جلسه ای داشته باشیم. این مطلب از سوی من تایید نمی شود.

سخنگوی دولت درباره تعویق سفر رئیس جمهور به غرب استان تهران هم توضیح داد: سفر
روحانی به غرب تهران نیز انجام می شود. در ذهنم بود این سفر در تاریخ 25 رجب بود. آقای رئیس جمهور ملاحظه دارد به خاطر شهادت هفتمین امام همام، مردم عزادار هستند، لذا ترجیح می دادند در این سفر که عده ای ممکن است دست یا سوت بزنند، این سفر با این عزا همزمان نباشد. سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای حضور هیات دولت و رئیس جمهور در مناطق مختلف استان تهران، برنامه ریزی می کند و حتما این سفرها انجام می شود.

وی درباره تغییر سرپرست فرمانداری جهرم هم گفت: فکر می کنم حتما آقای دکتر رحمانی فضلی وزیر محترم کشور این جزئیات را بهتر بااطلاع هستند و بنده بی خبرم. ولی ارتباط دادن این موضوع به لیست ساختگی و انتزاعی تغییر و تحول دولت درست نیست.

نوبخت درباره آزمون استخدامی پارسال که دولت برگزار کرد توضیح داد: از کسانی که همه مراحل قانونی استخدام را سپری کرده اند در سال گذشته، تعدادی حدود 38 هزار و 675 نفر را در ذهن دارم، اعتباری هم برای استخدامشان بود 550 میلیارد تومان بود که در بودجه گذاشتیم و اینها هیچ مشکلی برای استخدام ندارند. تنها مشکل ممکن بود تامین اعتبار باشد که این مشکل نیز دیگر نیست و تامین اعتبار هم شده است.


برچسب ها: نشست نوبخت خبری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *