صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برکت در جزیره‌ی هرمز با اقتصاد مردمی

۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۳:۰۳
کد خبر: ۵۰۳۳۰۰
بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در طول یک‌سال گذشته با تمرکز بر مقوله‌ی اقتصاد مقاومتی و مردمی اقدام به توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی جزیره‌ی هرمز کرده است.

به گزارش گروه جامعه ، با حضور سعید جعفری مدیرعامل بنیاد برکت و محمود عسکری آزاد رییس هیأت مدیره‌ی این بنیاد، علاوه بر بازدید از پروژه‌های اشتغال‌زایی، عمرانی و زیربنایی در دست اقدام بنیاد برکت، چند پروژه از جمله اولین هتل جزیره به بهره‌برداری رسید.

بر اساس این گزارش، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از طریق بنیاد برکت با تهیه‌ی سند محرومیت‌زدایی و پیشرفت و آبادانی همه‌جانبه‌ی جزیره‌ی هرمز، از ابتدای سال ۹۷ به‌طور جدی توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی این جزیره را با تمرکز بر اقتصاد مردمی و مسئولیت‌پذیری و مشارکت مردم بومی منطقه در دستور کار قرار داده است.

دهکده‌ی صنایع دستی برکت جزیره‌ی هرمز از جمله‌ی این پروژه‌هاست که به همت خود مردم منطقه و به ویژه زنان با هدایت، راهبری و حمایت بنیاد برکت و با توجه به الگو‌های توانمندسازی و اشتغال‌زایی این بنیاد به بهره‌برداری رسیده و در حال فعالیت است.
۱۷ گروه ۱۵ نفره از بانوان هرمزی با توجه به ظرفیت‌های بالای جزیره در حوزه‌ی تولید صنایع دستی با حمایت بنیاد برکت شکل گرفته، فعال شده و آموزش دیده‌اند و در حال فعالیت در این بخش هستند. محصولات تولید شده در دهکده‌ی صنایع دستی برکت جزیره‌ی هرمز می‌تواند جایگزین بسیاری از کالا‌هایی شود که از جنوب شرق آسیا وارد کشور می‌شود. این محصولات که حاصل دست‌رنج و هنر زنان هرمزی است حتی قابلیت صادرشدن به سایر کشور‌ها را نیز دارد. بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) رساندن این محصولات به بازار‌های هدف را در دستور کار دارد.

این بنیاد در چند ماه گذشته بیش از ۱۵۰۰ نفرساعت آموزش برای توانمندسازی و ترغیب و تشویق مردم هرمز به فعالیت و مشارکت در فعالیت‌های توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی داشته است.

هم‌چنین توسعه‌ی صنعت گردشگری و بوم‌گردی هم با توجه به جذابیت‌های طبیعی جزیره‌ی هرمز مورد توجه ویژه قرار گرفته و در همین راستا، اولین هتل جزیره در جریان سفر وزیر کشور، مدیرعامل و رییس هیأت مدیره‌ی بنیاد برکت مورد بهره‌برداری رسمی قرار گرفت. این هتل توسط بخش خصوصی و با تسهیلات ۲۲ میلیارد ریالی بنیاد برکت ساخته شده است.

بنیاد برکت هم‌چنین در ادامه‌ی نهضت ایجاد اشتغال در مناطق محروم تا به امروز ۴۵۰ طرح اشتغال‌زایی را در قالب مدل‌های اقتصادی «سحاب» و «آسمان» به شکل مستقیم در جزیره‌ی هرمز به بهره‌برداری رسانده است. تعداد شاغلین در این طرح‌ها علاوه بر کسانی است که در طرح‌های عمرانی و زیربنایی بنیاد برکت مشغول به فعالیت هستند. در حال حاضر معضل بیکاری در جزیره‌ی هرمز به‌طور اساسی ریشه‌کن شده و می‌توان گفت که این جزیره به نیروی کار غیربومی نیاز دارد.

بنیاد برکت این طرح‌های اشتغال‌زایی را با دو رویکرد شناسایی زمینه‌های ایجاد اشتغال و فعال کردن مردم منطقه در جزیره‌ی هرمز به بهره‌برداری رسانده یا در دست اقدام دارد. هم‌چنین تا به امروز ۲۵۰ نفر در زمینه‌ی حمل و نقل مسافران در این جزیره مشغول به کار شده‌اند.

به‌سازی بافت‌های فرسوده، احداث نوار ساحلی، تعویض لوله‌های انتقال آب، تأمین روشنایی، خانه‌های گردشگری و بوم‌گردی و رینگ دور جزیره از جمله اقدامات و فعالیت‌های عمرانی و زیربنایی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در هرمز است.

هم‌چنین با توجه به تأکیدات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر حفظ محیط زیست و و با عنایت به تعداد زیاد گردشگران، جمع‌آوری و تفکیک زباله‌ها و پسماند‌های جزیره‌ی هرمز در حال انجام است. از سوی دیگر، به‌سازی نوار ساحلی جزیره به پایان رسیده و احداث رینگ دور جزیره که برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری گردشگران تدارک دیده شده نیز، تا پایان اردیبهشت سال ۹۸ مورد بهره‌برداری خواهد گرفت.

بنیاد برکت هم‌چنین برای انتقال مصالح به جزیره‌ی هرمز جهت کار‌های عمرانی و زیرساختی اقدام به اجاره‌ی یک فروند شناور لندینگ کرافت کرده که در تسریع فعالیت‌ها بسیار مؤثر بوده است.

با فعالیت‌های یک‌ساله و هزینه‌کرد بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال توسط بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در جزیره‌ی هرمز و مشارکت و همت مردم منطقه برای ساختن آینده‌ای بهتر و فردایی روشن، چهره‌ی این جزیره قابل قیاس با سال گذشته نیست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *