صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمله تروریستی نیوزیلند و نقش رسانه‌های اجتماعی در نشر ویدئو‌های خشونت‌بار/جلوگیری از انتشار آنلاین ویدئو‌های خشونت‌بار همچنان یک چالش عمده برای شرکت‌های فن‌آوری

۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۰۳۱۱۹
خبرگزاری رویترز در گزارشی به حمله تروریستی روز جمعه در نیوزیلند پرداخته و می‌نویسد که این حمله نشان داد که کاربران با استفاده از رسانه‌های اجتماعی راه‌هایی برای انتشار و اشتراک‌گذاری ویدئو‌های خشونت‌بار پیدا می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، رویترز می‌نویسد: قتل عام گسترده روز جمعه در نیوزیلند که به صورت زنده برای جهانیان پخش شد نخستین پخش اینترنتی یک جنایت خشونت‌بار نیست، اما نشان داد که جلوگیری از انتشار آنلاین ویدئو‌های خشونت‌بار با وجود سرمایه‌گذاری‌های زیاد همچنان یک چالش عمده برای شرکت‌های فن‌اوری بزرگ است.

در ادامه این گزارش آمده است: قتل عام در کرایست چرچ نیوزلند به صورت آنلاین به وسیله عامل آن از طریق فیسبوک پخش شد و فیسبوک اعلام کرد پس از آنکه از سوی پلیس نیوزیلند در جریان این ماجرا قرار گرفته آن را حذف کرده است.

 

 

اما ساعاتی بعد از این حادثه، ویدئوی مربوط به آن در فیسبوک، الفبت، توییتر، اینستگرام، واتس اپ و یوتیوب باقی مانده و همچنان به اشتراک گذاشته می‌شد. افرادی که به دنبال انتشار این ویدئوی خشونت‌بار بودند در این کار با یکدیگر رقابت کرده و تنها در طول چند دقیقه این ویدئو را در اپلیکیشن‌های پیام‌زسان گوناگون آن را منتشر کردند.

فیسبوک، توییتر، یوتیوب و مگا روز جمعه اعلام کردند که اقداماتی در راستای حذف این ویدئوی خشونت‌بار انجام داده‌اند.

 

 

رویترز در ادامه گزارش خود به برخی دیگر از حوادث خشونت‌بار که به صورت زنده از رسانه‌های اجتماعی پخش شده‌اند اشاره کرده و می‌نویسد: جرایم خشونت‌بار دیگری که به طور زنده پخش شده‌اند شامل موردی می‌شود که در آن یک پدر تایلندی در حالی که دختر خودش را در سال ۲۰۱۷ به قتل می‌رساند این صحنه را از طریق فیسبوک به اشتراک گذاشت، اما با گذشت بیش از یک روز از این قتل و زمانی که ویدئوی مربوط به آن ۳۷۰ هزار بازدید گرفت فیسبوک اقدام به حذف آن کرد.

در آمریکا نیز آزار یک نوجوان ۱۸ ساله در شیکاگو در سال ۲۰۱۷، تیراندازی مرگبار یک فرد در کلولند و اوهایو در همان سال به طور زنده از شبکه‌های اجتماعی پخش شد.

 

 

فیسبوک به عنوان بزرگ‌ترین شبکه رسانه اجتماعی در جهان با حدود ماهانه ۲.۳ میلیارد کاربر در سراسر جهان، تیم امنیتی خود را در طول ۳ سال ۳ برابر کرده و به ۳۰ هزار نفر رساند تا بتواند در مواقع لازم به محتوا‌های مجرمانه در زمان سریع‌تری رسیدگی کند.

این رسانه اجتماعی علاوه بر این اقدام به توسعه سیستم اطلاعاتی مصنوعی کرده تا بتواند حتی پیش از گزارش کاربر به محتوا دسترسی پیدا کند، اما انتشار ویروس‌وار یک ویودئوی خشونت‌بار دیگر موجب شد تا سیاستمداران در سراسر جهان نتیجه مشابهی را فریاد بزنند: شرکت‌های فناوری در این زمینه شکست خورده‌اند.

 

 

بر اساس گزارش رویترز، همچنان که ویدئوی خشونت‌بار حادثه تروریستی روز گذشته در نیوزیلند با شرعت زیادی در رسانه‌های اجتماعی منتشر می‌شد، «هلن کلارک»، نخست وزیر سابق سابق این کشور طی یک نطق تلویزیونی اعلام کرد که شرکت‌های فناوری در حذف محتوا‌های نفرت پراکنانه کند عمل کرده‌اند.

هلن کلارک با اشاره به فرصت پیدا کردن یک تروریست برای ۱۷ دقیقه پخش زنده می‌گوید: اینجا چه اتفاقی در حال روی دادن است؟ من فکر می‌کنم این مورد نیز به تمامی درخواست‌ها از سراسر جهان برای اتخاذ قوانین سختگیرانه‌تر برای رسانه‌های اجتماعی افزوده خواهد شد.

 

 

رویترز در ادامه می‌نویسد: دست‌کم برخی افراد انتظار دارند که فیسبوک در این موضوع تبعاتی را متحمل شود.

«کلمنت تیبالت»، تحلیلگر وبسایت «اینوستینگ» می‌گوید: فیسبوک پلت‌فرمی برای این حادثه وحشتناک فراهم کرده و بدون شک درخواست‌هایی برای پاسخگویی فیسبوک به دلیل این اقدام و انتشار محتوای خشونت بار با سرعتی بالا وجود خواهد داشت.

رویترز می‌نویسد: بسیاری از محققان و کارشناسان از این موضوع که کاربران در ساعات اولیه بروز این حادثه توانستند ابزار‌ها و تمهیدات فیسبوک را دور بزنند ابراز شگفتی کرده‌اند. سیاستمدارانی از چندین کشور نیز گفته‌اند که رسانه‌های اجتماعی باید در این زمینه بیشتر مراقب باشند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *