صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران یمن؛ واقعه غم‌انگیز‌ سال ۹۷

۱۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰:۳۹
کد خبر: ۵۰۳۱۱۴
دسته بندی‌: سیاست
بحران یمن و حمله ائتلاف عربی با پشتیبانی غرب به کشور یمن و کشتار مردمی بی دفاع این کشور و تخریب منازل آن‌ها، بی‌گمان یکی از غم انگیز‌ترین وقایع سال ۹۷ بود.
گروه سیاسی ؛ «جلال چراغی» تحلیلگر مسائل منطقه در یادداشتی با موضوع «بحران یمن از غم انگیز‌ترین وقایع سال ۹۷ » نوشت: سال ۱۳۹۷ به لحاظ حجم رخداد‌های جنجال‌برانگیز و خبرساز، یکی از سال‌های پرتنش و پرهیاهو در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی بود  که در این یادداشت به‌طور اجمالی به مهم‌ترین این تحولات و رخداد‌ها اشاره می‌شود.
 
قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار سعودی
جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد عربستانی بود که دوم اکتبر (دهم مهر ۹۷) برای گرفتم مدارک ازدواج، وارد کنسولگری کشورش در استانبول شد، اما هرگز از این ساختمان خارج نشد. این قتل هولناک که با کنشگری‌های شایسته و موثر رسانه‌های ترکیه، رسانه‌های عربی و جهانی مواجه شد، موجی از انتقاد‌های بین المللی را علیه رژیم آل سعود به همراه داشت و برای محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، بسیار هزینه بر و گران تمام شد.

نشست گروه ۲۰ و انزوای محمد بن‌سلمان
ترکش‌های وارد شده به محمد بن‌سلمان در حادثه قتل جمال خاشقجی، در نشست گروه بیست خود را نشان داد، نشستی که نهم و دهم آذرماه سال ۹۷ در شهر بونئوس آیرس آرژانتین برگزار شد. این نشست از جمله نشست‌هایی بود که در آن حاشیه بر متن غالب شد و آن حضور محمد بن‌سلمان در این نشست بود، به‌گونه‌ای که سران کشور‌های شرکت‌کننده در این نشست به‌طور اهانت و تحقیرآمیز با بن‌سلمان برخورد کردند و او را به انزوا راندند.

یمن؛ ادامه جنگ یمن و تلاش برای صلح الحدیده
بحران یمن و حمله ائتلاف عربی به فرماندهی آمریکا به کشور یمن و کشتار مردمی بی دفاع این کشور و تخریب منازل آن‌ها، بی‌گمان یکی از غم انگیز‌ترین وقایع سال ۹۷ بود. حملات بی رحمانه و غیرانسانی عربستان سعودی به این کشور که در نتیجه آن صد‌ها کودک این کشور کشته شدند سبب انتقاد‌های گسترده جهانی شد تا اینکه دو طرف درگیر در یمن یعنی انصارالله و نیرو‌های وابسته به دولت مستعفی تحت حمایت عربستان سعودی و امارات متحده عربی، روز پنج‌شنبه ۶ دسامبر (۵ آذرماه) در شهر «استکهلم» پایتخت سوئد برای رسیدن به آتش‌بس درباره بندر راهبردی الحدیده تشکیل جلسه دادند و در نهایت به توافق رسیدند. یک هفته پس از آن شورای امنیت سازمان ملل متحد در قالب قطعنامه شماره ۲۴۵۱ برقراری آتش‌بس در الحدیده را تثبیت کرد.
 
بر اساس این قطعنامه دو طرف باید از الحدیده و بنادر الصلیف و رأس عیسی خارج شوند و این مناطق را به ناظران سازمان ملل متحد واگذار کنند. با وجود آتش‌بس شکننده، سخنگوی ارتش یمن، بار‌ها اعلام کرده است که نیرو‌های وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی همچنان استان الحدیده را هدف حملات هوایی خود قرار می‌دهند و آتش‌بس را در آستانه شکست قرار داده‌اند.

دیدار تاریخی کیم جونگ اون و دونالد ترامپ
چهارم سپتامبر (۱۳ شهریورماه) سرانجام رئیس جمهور دو دشمن دیرینه یعنی آمریکا و کره شمالی دیدار کردند. این دیدار پس از مذاکرات فشرده و طولانی مدت نمایندگان آمریکا و کره شمالی صورت پذیرفت. دونالد ترامپ و کیم جونگ اون پشت در‌های بسته و تنها با حضور مترجمان گفت‌وگو کردند.
 
دور دوم این دیدار نیز ماه اسفند ماه ۹۷ صورت گرفت. این دو دیدار ترامپ و کیم جونگ اون هیچ انجام و فرجامی نداشت و به اذعان بسیاری از رسانه‌های غربی شکستی برای آمریکا قلمداد شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *