صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مقامات هندی: "دهلی" علیه تجارت با چین اقدامی نخواهد کرد

۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۱:۰۲
کد خبر: ۵۰۳۰۵۵
مقامات هندی اعلام کردند که به دلیل مخالفت چین با قرار گرفتن نام مسعود اظهر سرکرده گروه موسوم به جیش محمد در لیست سیاه سازمان ملل، دهلی نو به دنبال اقدام تلافی جویانه علیه پکن نخواهد بود.

به گزارش گروه بین الملل به نقل از نشریه تایمز او ایندیا، چین در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر با قرار گرفتن مسعود اظهر سرکرده گروه موسوم به جیش محمد در فهرست سیاه این سازمان مخالفت کرد.

اگرچه هند از این اقدام چین ابراز نارضایتی کرده، اما دهلی نو دارای کسری تجاری بزرگ با چین است و سعی خواهد کرد تا این عدم توازن تجاری با پکن را کاهش دهد.

چین که بزرگ ترین شریک تجاری هند محسوب می شود، یک مازاد 41.2 میلیارد دلاری با هند دارد؛ ارزش تجارت دوجانبه دو کشور بیش از 66 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

یک مقام دولتی هندی در این باره گفت: دهلی نو نمی تواند هیچ اقدام یک جانبه ای علیه چین انجام دهد، زیرا هر دو کشور عضو سازمان تجارت جهانی هستند؛ افزایش صادرات به چین تنها راه پیش روی هند است.

بیسواجیت دار یک کارشناس اقتصادی هندی نیز در این باره گفت: دهلی نباید به دنبال مجازات چین باشد، زیرا افزایش تعرفه گمرکی برای کالاهای خام سبب افزایش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی هند می شود.
علاوه بر محصولات نهایی مانند کالاهای الکترونیکی، تلفن های همراه و راکتورهای هسته ای، هند مقدار زیادی مواد شیمیایی، کودهای شیمیایی، پلاستیک، آهن و فولاد از چین وارد می کند.

دهلی نو همچنین دارای وابستگی زیاد به پکن برای وسایل پزشکی و جراحی، داروهای عمده یا مواد اولیه دارویی است.

در سال 2017-18 میلادی، سهم واردات هند از چین حدود 16.4 درصد از کل واردات دهلی نو بوده است، در حالیکه سهم صادرات این کشور به پکن در مدت مشابه تنها 4.4 درصد بوده است. با این حال، صادرات هند به چین در 9 ماه اول سال مالی جاری(2019) به 12.6 میلیارد دلار افزایش یافته است. این مقدار در کل سال مالی 2018 حدود 13.3 میلیارد دلار برآورد شده است.

آمریکا، فرانسه و انگلیس هشتم اسفندماه امسال قطعنامه مشترکی را به دبیرخانه شورای امنیت ارایه دادند که در آن خواسته شده بود «مسعود اظهر» سرکرده گروهک موسوم به جیش محمد در فهرست گروه های تروریستی قرار بگیرد.
این سومین باری است که شورای امنیت سازمان ملل به دنبال قرار دادن نام مسعود اظهر و گروهک موسوم به جیش محمد در فهرست سیاه تحریم های سازمان ملل است.

چین در سال های 2016 و 2017 نیز با ایده قرار دادن نام مسعود اظهر در فهرست تروریسم جهانی مخالفت کرده بود، با این حال نام گروهک موسوم به جیش محمد به تنهایی در سال 2001 در فهرست گروه های تروریستی قرار گرفت.

چین اعلام کرده که این فرآیند نیاز به تفحص و تحقیق بیشتر دارد؛ سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور درخصوص قطعنامه مورد نظر با تمامی طرفین در ارتباط بوده و رفتار مسئولانه ای در این خصوص نشان داده است.
به دنبال حمله تروریستی ماه گذشته به اتوبوس نظامیان هندی در منطقه پلواما کشمیر 40 نظامی هندی کشته یا زخمی شدند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *