صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خبر‌هایی که در سال ۹۷ تکذیب شد

۰۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۳:۰۱
کد خبر: ۵۰۲۹۵۳
سال گذشته پر بود از خبر‌هایی که انتشار آن‌ها در رسانه‌ها یا فضای مجازی کلی خبرساز شد و جنجال به پا کرد. اما پلیس بلافاصله دست به کار شد و این خبر‌ها را تکذیب کرد و به شایعه سازان اجازه نداد که بتوانند که از شایعاتی که به راه انداخته بودند از آب گل آلود ماهی بگیرند.

به گزارش گروه جامعه درسال گذشته خبر‌های زیادی منتشر شد که بعد از مدت کوتاهی تکذیب شد. در این گزارش مروری بر خبر‌هایی خواهیم داشت که در سال گذشته پس از انتشار تکذیب شد

زمین ۷۰ هکتاری خشخاش

یکی از پرواکنش‌ترین خبر‌های که در سال ۹۷ منتشر شد درخصوص پیامی بود که وزیر ارتباطات در توئیتر خود مبنی برای درخصوص مزرعه خشخاش ۷۰ هکتاری بود.

اما هنوز مدتی از انتشار این پیام توسط آذری جهرمی نگذشته بود که سردار "محمدمسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در واکنش به توئیت وزیر ارتباطات که عنوان کرده بود ۷۰ هکتار مزرعه خشخاش در یکی از شهر‌های کشور در پایش سطوح زیر کشت پیدا شده است، گفت: تاکنون چنین چیز مستندی به دست ما نیامده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: در پایش سطوح زیر کشت کشور که توسط عکس‌های ماهواره‌ای صورت می‌گیرد کل منطقه و همسایگان را شامل می‌شود؛ ممکن است در رصد مربوطه استان‌های هم مرز با کشور ما که در کشور‌های همسایه همچون افغانستان به کشت خشخاش می‌پردازند در عکس فوق مشاهده و اشتباه برداشت شده باشند.
سردار زاهدیان گفت: همچنین ممکن است در رصد مربوطه طیف گیاه شقایق که گل‌های قرمز رنگ دارد و هم خانواده با گیاه خشخاش است به اشتباه به جای خشخاش برداشت شده باشد.

وی اعلام کرد: ما در ایران مزرعه خشخاش آن هم به وسعت ۷۰ هکتار نداشته و نداریم و تاکنون مطلب مستندی در این خصوص نیز به دست ما نیامده است.

GPS در گذرنامه‌ها و جود ندارد

اعلام مطلبی مبنی بر وجود GPS در گذرنامه‌ها واکنش‌های زیادی را به همراه داشت. ماجرا از انتشار یک فیلم در فضای مجازی آغاز شد و افراد زیادی دراین باره اظهار نظر گردند، اما سرهنگ "مجید صمدی" رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی در خصوص وجود GPS در گذرنامه‌ها اظهار داشت: اعلام مطلبی مبنی بر اینکه GPS در گذرنامه‌ها نصب شده است، موضوعی غیرتخصصی و خنده‌دار است.

رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی تصریح کرد: ایران همانند ۹۰ درصد کشور‌های دنیا گذرنامه‌اش الکترونیکی است و براین اساس تراشه‌ای الکترونیکی در آن نصب شده است.
سرهنگ صمدی ادامه داد: در روی جلد گذرنامه نیز علامتی شبیه دوربین حک شده است که به صورت شفاف اعلام می‌کند که گذرنامه الکترونیکی است.

وی با اعلام عضویت جمهوری اسلامی ایران در PKD که مرکز آن در کانادا است، خاطرنشان کرد: بر این اساس گذرنامه‌های صادر شده در جمهوری اسلامی ایران، الکترونیکی بوده که نشانه‌ای ازاستاندارد بودن این گذرنامه‌ها در مجامع بین‌المللی است.

ضرب و شتم برادران افاغنه توسط سرباز ناجا تکذیب شد

در پی انتشار فیلمی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر اینکه یک سرباز ناجا تعدادی از برادران افاغنه را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات معاونت اجتماعی نیروی انتظامی با صدور پیامی ضمن تکذیب این خبر، اعلام کرد: بلافاصله پس از انتشار این فیلم، بررسی‌ها در این رابطه آغاز و مشخص شد که این اتفاق در هیچ کدام از مقر‌های ناجا رخ نداده بنابراین شناسایی و دستگیری عاملان تهیه این فیلم در دستور کار پلیس است.

اقدام عجیب پلیس در جاده خوی – ماکو تکذیب شد

استفاده پلیس از خودرو شهروندان برای کمین در مسیر قاچاقچیان کالا را در جاده خوی – ماکو یکی دیگر از خبر‌های حاشیه دار بود که این بار هم انتشار فیلمی درفضای مجازی تکذیب پلیس را به همراه داشت..

ماجاز از انتشار فیلمی در فضای مجازی با عنوان " اقدام عجیب پلیس در جاده خوی – ماکو مبنی بر کمین برای قاچاقچیان کالا با استفاده از مردم"، آغاز شد.
انتشار این فیلم حساسیت پلیس را برانگیخت و موضوع سریعا توسط مبادی ذیربط بررسی و مشخص شد این فیلم به صورت هدفمند و به منظور حمایت از قاچاقچیان کالا، ضبط و در فضای مجازی پخش شده است.
مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات ناجا در این خصوص اعلام کرد:موضوع استفاده پلیس از خودرو‌های شهروندان به عنوان سد معبر صحت ندارد، این در حالی است که قاچاقچیان کالا با مشاهده خودرو پلیس بلافاصله تغییر مسیر داده و با سرعت غیرمجاز در لاین مخالف رانندگی می‌کردند که به دلیل عدم توانایی راننده در کنترل خودرو، با سه دستگاه خودروی عبوری تصادف کرده که در نهایت یکی از خودرو‌های شهروندان به دلیل واژگونی از جاده خارج می‌شود.

ریخته شدن روغن در جاده هراز عمدی نبوده است

روغن روی سطح جاده می‌ریزند تا خودرو‌ها دچار حادثه شوند و عده‌ای از این راه نان بخورند. این خبر همراه با فیلمی از به هم خودرون تعادل خودرو‌ها و رخ دادن حادثه برای آن‌ها پخش شد تا یکی دیگر از خبر‌های جنجالی منتشر شود.

اما این خبر بسیار جنجالی، زیاد هم دوام نیاورد، رئیس پلیس راه استان مازندران ضمن تکذیب خبر ریختن عمدی روغن در جاده "هراز"، گفت: ریخته شدن روغن در این جاده غیر عمدی و به دلیل نشت روغن خودرو ال ۹۰ سانحه دیده بوده است.
سرهنگ "علیرضا قدمی" با اشاره به انتشار کلیپی از وضعیت محور "هراز" منطقه "بهمن گیر، پیچ شیطان" در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، ضمن تکذیب هرگونه اخباری در خصوص ریختن عمدی روغن در این منطقه، گفت: علت ریخته شدن روغن وقوع سانحه رانندگی و برخورد یک دستگاه خودرو ال ۹۰ با گاردریل کنار جاده بوده است.

رئیس پلیس راه استان مازندران، افزود: در ساعت ۱۱ صبح روز پنج شنبه ۲۰ دی ماه جاری یک دستگاه خودرو ال ۹۰ به علت عدم رعایت سرعت مطمئنه و لغزندگی سطح جاده به واسطه بارش شدید باران با گاردریل بتنی کنار جاده به شدت برخورد می‌کند که در این حادثه روغن و ضد یخ خودرو ال ۹۰ در سطح جاده ریخته می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: فیلم پخش شده مربوط به قسمت دوم و بعد از وقوع سانحه رانندگی بوده که در فضای مجازی پخش شده و هیچ گونه عمدی در ریختن روغن در کف جاده از سوی افراد دیگر صحت ندارد.

سرهنگ قدمی با اشاره به اینکه این نقطه از محور هراز از نقاط حادثه خیز به شمار می‌رود به رانندگان وسایل نقلیه توصیه کرد: همواره با رعایت قوانین و مقررات راهور سلامت خود و دیگران را تضمین کنند.


برچسب ها: تکذیب ناجا سال 97 نا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *