از پایان ماه عسل تا ادعای عجیب گلزار در اختتامیه جشنواره جام جم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، اختتامیه پنجمین دوره جشنواره تلویزیونی جام جم شامگاه دیروز ۲۱ اسفندماه در مرکز همایشهای بین المللی صدا وسیما با معرفی برگزیدگانش در بخشهای مختلف به کارش پایان داد، اما طبق حاشیههایی که در این چند هفته اخیر این جشنواره با آن همراه بوده است این بار هم دوباره و با سخنانی توسط بازیگران حاضر در این مراسم و همچنین توئیتها و پستهای اینستاگرامی برخی بازیگران پس از ساعاتی از پایان آن شاهد اتفاقات جدیدی بود که در ادامه به برخی از این اظهار نظرها میپردازیم:
ایستگاه آخر "ماه عسل " در جام جم
احسان علیخانی که اسمش به عنوان بهترین مجری برای برنامه ماه عسل در بخش کمیسیون برنامههای ترکیبی قرار داشت پس از دریافت جایزه خود از پایان برنامه "ماه عسل" پس از ۱۲ سال خبر داد و گفت:"ماه عسل" بعد از ١٢ سال به پایان رسید. من و مدیران سازمان صدا و سیما به یک تصمیم مشترک رسیدیم؛ پایان ماه عسل و شروع برنامه "عصرجدید"
وی در بخش دیگری از این مراسم ضمن گلایه از اوضاع معیشعت بعضی بازیگران به مصاحبه دیروز رضا رویگری و گلایه اش از اوضاع اقتصادی اش اشاره کرد و گفت: در این مصاحبه خواندم که این بازیگر نسبت به پرداخت اجاره منزل خود مشکل دارد و از همین جا ضمن درخواست از مدیران برای عیادت این هنرمند، تمام جوایز مادی خود را از این جشنواره تقدیم وی میکنم. فلش بکهایی که همزمان دوربین با نمایش چهرۀ رضا رویگری نشان از خجالت و در عین حال بغضی همراه با خوشحالی را از چهره او نمایش میداد.
علیخانی ادامه داد: البته در خصوص اوضاع بد مالی سازمان باید بگویم که قسط آخر اجرای جشنواره در سال ۹۲ که بر عهدۀ من بود را هنوز نگرفتم و امیدوارم که اتفاقی صورت بگیرد تا این معوقه انجام شود.
کنایههای اهالی رسانه به حس خودبرتربینی گلزار
اما در خلال این برنامه چند ساعته که تقریباً تا حوالی ساعت ۱۲ بامداد طول کشید پخش مصاحبههای همزمان امیر جوشقانی مجری برنامه خیابان جام جم با برخی از چهرههای برگزیده این جشنواره هم خالی از حاشیه نبود. برنامهای که مجری با سوالهایی سعی داشت تا چهرهها را به گفتن جوابهای جنجالی درگیر کند که شاید تا قبل از آن کمتر از آنها شنیده نشده بود.
محمدرضا گلزار که به عنوان مجری برگزیده برای مسابقه "برنده باش" در بخش کمیسیون مسابقات و سرگرمی انتخاب شد، پس از به روی صحنه آمدن، ضمن تقدیر از هیئت داوران برای اهدای این جوایز این طور گفت: تشکر میکنم که این جایزه را به من دادند و به اعتبار ۱۹ سال من در موسیقی و سینما و جدیدا در تلویزیون با "برنده باش" یک افتخار دیگر اضافه شد.
وی در صحبتی کوتاه با برنامه زندۀ در "امتداد جام جم" که در حاشیه این جشنواره پخش میشد، هم این طور گفت: کاراکترم در «برنده باش» خیلی به شخصیتم نزدیک است؛ من در منزل با دوستانم هم همینم که در «برنده باش» میبینید و خوشحالم که با حضور من در رسانه ملی، مخاطبان زیادی به تلویزیون اضافه شد و قرار است با برنده باش سالها در تلویزیون باشم.
البته پس از این اظهار نظر و در دقایقی بعد جمعی از اهالی رسانه به این موضوع واکنش نشان دادند که از جمله آنها المیرا شریفی مقدم مجری جنجالی شبکه خبر بود که نسبت حضور بازیگران در عرصه اجرا خیلی راضی نیست. وی در توئیتی گفت: "جایزه بهترین اجرای تلویزیونی رو یک بازیگر گرفت و بعد منت گذاشت سر تلویزیون! اصلا ما همه علاف اومدنت بودیم! "
البته در بخشی از همین برنامه زنده، امیر جوشقانی مجری برنامه، ضمن نقبی به صحبتهای محمد رضا گلازر این طور گفت: "اگر هنرمند یا عزیزی به اشتباه فکر میکند که حضور ایشان در تلویزیون ممکن است باعث جذب مخاطب شود، به نظرم صحیح نیست و اشتباه میکند. تلویزیون بیننده خود را دارد و طیف گستردهای از مردم همواره برنامههای آن را دنبال میکنند و با حق انتخابهایی که کنترلهای تلویزیون به یک بیننده میدهند به راحتی این فرصت و امکان را در اختیار او میدهند که از برنامهای که دوست ندارد به راحتی عبور کرده و به تماشای برنامه مورد نظرش بنشیند. "
داد عمو پورنگ هم درآمد
البته داریوش فرضیایی معروف به عمو پورنگ هم به نشانه اعتراض در اختتامیه جشنواره جام جم شرکت نکرد و در اعتراض به آن متن کوتاهی منتشر کرد.
او که در اعتراض خود پستی را به همراه تصویر کارت دعوت خود به مراسم اختتامیه منتشر کرد، نوشت: «شاید نخواهند دیده شویم، شاید نخواهند شنیده شویم، غافل از آنکه عزت را خداوند میدهد و مردم بهترین داورانند. "
او در ادامه توضیح داده است که در این مراسم شرکت نکرده و ترجیح داده است که در خانه بماند. جشنواره جام جم از آغاز تا پایان با حاشیههای بسیاری دست به گریبان شد که پررنگترینشان دستکاری آرای مردم به نفع «برنده باش» بود.
البته حواشی چند هفته قبل این جشنواره و موضوعی که در خصوص رأی گیری آن مطرح شد باعث شد تا صدای خیلی از افراد را در بیاورد. موضوعی که بلافاصله مسعود احمدی دبیر پنجمین جشنواره تلویزیونی جامجم خبر از سهل انگاری و تخلف در جذب و شمارش آرای مردمی داد که تا آخرین لحظه و برای شناسایی آن کوتاهی نخواهیم کرد. وی از تاکیدشان بر حفاظت از تک تک آراء و نظرات مردم گفت که یکی از مهمترین اولویتهای کاری صدا وسیما است و تشکیل کمیته بررسی فنی و مرکز صیانت و حفاظت سازمان صدا و سیما و همکاری با پلیس فتا برای بررسی این موضوع و شناسایی عامل یا عاملان تخلف را در همین راستا اشاره کرد.
البته باید گفت: پنجمین دوره جشنواره جام جم در مقایسه با دورههای قبل آن با افزایش بیش از صد درصدی بخشها و آثار مواجه بوده است و برنامهها در نه کمیسیون تخصصی با گستردگی بسیار بیشتری مورد بررسی قرار گرفتند. بخش انتخاب مردمی که بخش نو پا و تازهای در این جشنواره است به برنامههای نمایشی همچون سریال ها، برنامههای پرمخاطب غیرنمایشی و تیتراژهای با کلام مربوط به برنامههای ترکیبی یا نمایشی پرداخت که سعی داشت تا از حضور و مشارکت حداکثری مردم در این برنامه نهایت استفاده را ببرد و مردم که اصلیترین مخاطبان ان هستند را به صحنۀ مشارکت و همدلی دعوت کند.
البته گلایههایی هم نسبت به این که چرا مجریان برنامههای ورزشی از جمله جواد خیابانی و محمد حسین میثاقی در بین ۲۵ گزینه معرفی شده برای انتخاب مردمی مجریان قرار نداشتند، وجود داشت که احمدی افزادی دبیر جشنواره جام جم این طور گفت: در واقع اعلام برنامه ها، نفرات و مجریان توسط هیئت انتخاب هر شبکه صورت میگیرد که در این میان سیاستهای هر شبکه مختص به خود است. به عنوان مثال ممکن است شبکهای با توجه به داشتههای خود، تعداد برنامههای کمتری را برای حضور در این رقابتها معرفی کند، اما هر کدام از عوامل آن را در یکی از بخشها شرکت دهد.
وی افزود: از طرفی ممکن است شبکه دیگری به دلیل کثرت تولید و آثار متنوعی که تولید میکند تلاش کند تا ظرفیت خود را تقسیم کرده و با برنامههای متنوع و افراد متنوع در بخشهای متنوع حضور پیدا کند.
احمدی افزادی تصریح کرد: مجریان برنامههای ورزشی عموماً در دل برنامههای خود حضور دارند. این اتفاق برای مجریان دیگر شبکه هم احتمالا رخ داده، اما در هر صورت این شبکهها هستند که مجریان، برنامه سازان، برنامههای ترکیبی ساده یا نمایشی خود را برای این رقابتها معرفی میکنند و شرکت میدهند.
وی تاکید کرد: از تمایزات امسال این است که برنامه سازان حوزههای غیرنمایشی به عنوان اصلیترین ساختار همگانی تلویزیون به طور گسترده تری در این دوره، مشارکت دارند و میتوانند برنامههای خود را با توجه به گروههای تعیین شده در این رقابت شرکت دهند.