صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارشناس پاکستانی: تهدیدهای آبی "هند" بی‌ثمر است

۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۲:۰۱
کد خبر: ۵۰۲۴۱۴
یک کارشناس محیط زیست پاکستانی به دنبال تهدید هند به استفاده از آب به عنوان سلاحی برای فشار بر اسلام آباد گفت که تهدیدهای دهلی نو پوشالی و بی ثمر است.

به گزارش گروه بین الملل ، شبکه تلویزیونی سما پاکستان به نقل از «رفیع عالم» کارشناس محیط ‌زیست پاکستان افزود،براساس توافقنامه آبی هند و پاکستان،اجرای تهدیدهای آبی هندی امکانپذیر نیست .
پیش ‌از این «ارجن میگوال» وزیر آب هند اعلام کرد مسیر رودهای ستلج، بیاس و راوی به داخل خاک پاکستان را بسته‌ایم و این آب برای اجرای پروژه‌های تولید برق و سایر موارد مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند نیز از سفر هیئت سیاسی این کشور که قرار بود برای مذاکرات آبی و عمل به قرارداد «سند طاس» راهی پاکستان شود،جلوگیری کرد.
رفیع عالم در واکنش به قطع جریان آب رودخانه ها به پاکستان افزود، آب رودخانه بیاس به خاک پاکستان نمی‌رسد. این رودخانه ابتدا به رودخانه ستلج جاری‌شده و سپس به خاک پاکستان وارد می‌شود.
رودخانه ستلج از دهه سال 1960 به این‌طرف خشک‌شده است.

به گفته رفیع عالم، بر اساس معاهده آبی ،هند تنها مجاز به استفاده از آب رودخانه‌های غربی برای اهداف داخلی و کشاورزی است و این کشور تا زمانی که به جریان ورودی آب پاکستان آسیب وارد نشود می‌تواند از آب این رودخانه‌ها برای اهداف محدود هیدرولیک استفاده کند. هند هرگز مجاز به ذخیره آب این رودخانه‌ها نیست.
رفیع عالم کارشناس محیط ‌زیست پاکستان در ادامه افزود، پیش از حمله تروریستی کشمیر، نارندرا مودی نخست‌وزیر هند در سال 2016 به دنبال کشته شدن 18 سرباز هندی در حملات اوری،پاکستان را تهدید به بستن مجاری آب‌های ورودی به پاکستان کرده بود.

در سال 2018 میلادی هند توافق کرد که باوجود احداث سد روی رودهای منتهی به پاکستان مانع جاری شدن بخشی از آب که سهم این کشور است نشود.

چندی پیش شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان در دیدار با رئیس بانک جهانی اعلام کرد،ساخت سد توسط هند روی رودهای مشترک، نقض آشکار قرارداد سند طاس است که بانک جهانی باید به این موضوع رسیدگی کند.
در سال 1960 میلادی ژنرال «ایوب خان» حاکم نظامی به نمایندگی از پاکستان و «جواهر لعل نهرو» نخست‌وزیر هند با میانجیگری بانک جهانی قرارداد سهم آب سند طاس را امضا کردند.

پاکستان و هند حتی بعد از جنگ 1965 و 1971 میلادی به قرارداد سند طاس پایبند بودند اما در حال حاضر هند سعی دارد این قرارداد را نادیده بگیرد. طبق قرارداد سند طاس آب رودهای شرقی سهم هند و رودهای غربی سهم پاکستان است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *