صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ نماینده کشورمان در شورای حقوق بشر به گزارش مغرضانه گزارشگر ویژه ایران

۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۶:۱۲
کد خبر: ۵۰۲۲۲۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
نشست تعاملی با گزارشگر ویژه جمهوری اسلامی ایران ذیل آیتم ۴ روز دوشنبه،۲۰ اسفند در محل شورای حقوق بشر در ژنو سوئیس آغاز شد.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، نشست تعاملی با گزارشگر ویژه جمهوری اسلامی ایران ذیل آیتم ۴ از ساعت 14:30 روز دوشنبه مورخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ در محل شورای حقوق بشر در ژنو سوئیس آغاز شد.

در این نشست ابتدا جاوید رحمان خلاصه­‌ای از گزارش خود را که قبلاً به صورت مکتوب به شورای حقوق بشر ارائه داده بود، قرائت کرد.

گزارشگر ویژه ادعا‌های مغرضانه پیشین خود را تکرار نمود که متعاقبأ برخی از کشور‌ها در تقبیح و برخی دیگر در حمایت از گزارش وی اظهارات خود را بیان داشتند.

سپس نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد مقر ژنو بیانیه ­ای را به طور خلاصه شامل موارد زیر ارائه نمود:

"مردود دانستن قطعنامه‌های کشوری، به عنوان عامل مخرب در قبال آرمان حقوق بشر و مخل برای ارتقای حقوق بشر"، "ناعادلانه و سیاسی تلقی نمودن پروژه نصب گزارشگر ویژه برای ایران توسط دولت‌های خاص و در راستای رویکرد خصمانه آن‌ها علیه ملت ایران".

" تصریح به اینکه حفظ و حمایت از حقوق بشر یکی از اصول بنیادین انقلاب اسلامی علیه دیکتاتوری سرکوبگر بوده و جمهوری اسلامی ایران به عنوان مظهر واقعی آرمان دیرپای مردم ایران برای آزادی و استقلال حقوق بشر پاس داشته است، زیرا در نظر ما ارتقا حقوق بشر یک تعهد مذهبی و اخلاقی است".

"جمهوری اسلامی ایران مصصم به پاسداری از مردم خود در برابر تروریسم و مواد مخدر است که متاسفانه به دلیل استمرار سیاست‌های مداخله جویانه اشغالگری و تجاوز ایالات متحده و دوستانش در منطقه ما یافت می‌شود"، "تناقض در رفتار مبتکران قطعنامه علیه ایران که از یک سو تظاهر به دغدغه برای حفظ حقوق بشر ایرانیان و از سوی دیکر در برابر تحریم‌های غیرقانونی و خصمانه آمریکا سکوت نموده اند"، "تحریم‌هایی که بیشترین آسیب را متوجه کودکان، مردان و زنان نیازمند به دارو می‌نماید".

"تصریح به اینکه سواستفاده از سازوکار‌های حقوق بشری سازمان ملل به منظور اعمال فشار بر کشور‌هایی که پیشرفت‌های مستمر در حوزه حقوق بشر دارند به منزله زیرپا نهادن اصل همبستگی و تهی کردن این آرمان از مفهوم انسانی آن می‌باشد"، "تصریح به اینکه جمهوری اسلامی ایران به تعامل صادقانه خود با دفتر کمیساریا و سایر سازوکار‌های صالحه حقوق بشری سازمان ملل و نیز با سایر دولت‌ها در راستای همکاری برای ارتقای حقوق بشر ادامه خواهد داد".

" تصریح به اینکه بعضی از کاستی‌های روش شناسی در تهیه گزارش توسط گزارشگر که در تعارض با قطعنامه٥/٢ ناظر بر آیین کار ماموریت رویه داران شورای حقوق بشر است و همچنین اشاره به اینکه گزارش می‌بایست بر اساس اصول حرفه‌ای عادلانه غیر تبعیض امیز منصفانه و غیر سیاسی باشد".

پس از آن برخی کشور‌ها در حمایت و برخی در تقبیح گزارش گزارشگر ویژه ایراد نطق نمودند.

نماینده اتحادیه اروپا و نمایندگان کشور‌های انگلیس، بلژیک، آلمان، جمهوری چک و دانمارک و نماینده رژیم صهیونیستی، هلند، فرانسه، سوئیس نروژ، نیوزلند، ایرلند، چین، ایسلند، لوکزامبورگ، سشیل، مقدونیه، در مخالفت با کشورمان و کشور‌های سوریه، روسیه، بلاروس، چین، کوبا و کره شمالی در حمایت از کشورمان به ایراد نطق پرداختند.

در پایان نمایندگان سازمان‌های غیردولتی نیز به صورت موافق و مخالف مطالبی را عنوان نمودند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *