صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در حوزه دارو خودکفا هستیم / ترجیح ما داروی تولید داخل است

۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴:۰۱
کد خبر: ۵۰۱۴۲۱
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
حریرچی گفت: در حوزه دارو با توجه به نوسانات ارزی و تورمی، با مدیریت بسیار خوب بازار، در سطح عرضه مشکلی نداشتیم.

به گزارش گروه جامعه ، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در گفتگوی زنده با رادیو تهران با اشاره به اینکه افزایش قیمت دارو در سناریو‌های مختلفی بررسی می‌شود، گفت: قیمت دارو در سال جدید ۱۰ تا حداکثر ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت که رقم قابل توجهی که به مردم فشار وارد شود نیست و قسمت عمده آن را بیمه‌ها تقبل خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: در سال ۹۷ میزان ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دارو و ملزومات مصرفی پزشکی را بیمه‌ها از تولیدکنندگان ایرانی خریداری کرده اند که این یکی از حمایت‌های اصلی از کالای تولید داخل است.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت رایگان هستند که حق بیمه آن‌ها را دولت از منابع عمومی تامین می‌کند و بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز از محل منابع کارفرما‌های دولتی، شبه دولتی و خصوصی اقدام می‌کند.

به گفته حریرچی، دارو، مهمترین کالایی است که ما در سطح ارائه خدمت داریم که مجموعا ۱.۲ درصد کل هزینه‌های ایرانیان را تشکیل می‌دهد و خوشبختانه در سالیان اخیر حدود ۹۷ درصد داروی تولیدی کشور از لحاظ عددی، تولید داخل هستند و فقط ۳ درصد از خارج وارد می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اقدام اخیر وزیر بهداشت، گفت: دکتر نمکی در اقدامی جدید و با هدف تقویت تولید داخل، واردات دارو‌های مشابه داخلی را ممنوع اعلام کردند.

وی گفت: در دو سه دهه گذشته اجازه واردات به دارو‌های مشابه داخلی هم، در حد ۵ تا ۱۰ درصد داده می‌شد که در حال حاضر با هدف حمایت از تولید داخل ممنوع شده و درخصوص داروی داخلی که میزانش هم به اندازه کافی باشد به هیچ وجه اجازه واردات نخواهیم داد که این موضوع از مهرماه گذشته عملیاتی شده و در سه ماه اخیر نیز به طور جدی نهادینه شده است.

حریرچی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص وضعیت ۵۰۰ میلیون یورویی که برای دارو و تجهیزات تخصیص داده شده است، اظهار داشت: بخش عمده این مبلغ در اختیار قرار گرفته است که با توجه به زنجیره مالی که در حوزه دارو وجود دارد، در اختیار سازمان بیمه قرار گرفته که سازمان بیمه هم در اختیار بیمارستان‌ها و داروخانه‌هایی که خرید خدمت کرده می‌گذارند که در بخش دولتی گردش خزانه دارند سپس آن‌ها به شرکت‌های پخش و تولیدکنندگان می‌دهند که کمی زمان بر است.

وی در ادامه افزود: با دستور قاطع وزیر بهداشت، هیاتی مسئولیت رصد و پیگیری این روند را بر عهده دارند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخورد‌های قانونی لازم صورت خواهد گرفت.

حریرچی درخصوص قیمت دارو‌ها نیز گفت: خوشبختانه در حوزه دارو با توجه به نوسانات ارزی و تورمی که داشتیم با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی و مدیریت بسیار خوب بازار، در سطح ارائه دارو کنترل کردیم و مشکلی نداشتیم.

معاون کل وزارت بهداشت در مورد صدور مجوز برای برخی از کالا‌های وارداتی نیز عنوان کرد: این بحث پیچیده‌ای است و درخصوص کالا‌های مشابه با قیمت مشابه، حتما ترجیح ما کالای ایرانی است مگر اینکه از واردات بخواهیم به عنوان اهرم کنترل بازار استفاده کنیم و در مواردی که در کالا‌های اساسی دچار نوسان قیمت شویم، ناچاریم با واردات بازار را تنظیم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما در حوزه دارو خودکفا هستیم و فقط برخی مواد جانبی مثل مقوا برای جعبه‌های بسته بندی دارو یا فویل برای برخی قرص‌ها و یا مواد کپسول‌ها که هنوز برخی صنایع به خودکفایی لازم نرسیده اند، ممکن است از واردات به عنوان ابزار کنترلی استفاده شود مثل خیلی از کشور‌های دیگر دنیا که از آن بهره می‌گیرند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *