صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انحصارگرایی غول‌های فن‌آوری در آمریکا/از نفوذ آمازون در کنترل بازار تا اشتغال‌زایی که از سال ۲۰۰۴ تاکنون به نصف رسیده‌اند

۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۰۱۴۰۹
اخیرا «الیزابت وارن»، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا طی یک سخنرانی ضمن انتقاد از شرکت‌های بزرگی مانند گوگل و فیسبوک، اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات از قدرت و اختیارات این شرکت‌ها خواهد کاست.

به گزارش گروه بین‌الملل ، «الیزابت وارن»، سناتور دموکرات از ماه گذشته میلادی کارزار انتخاباتی خود را رسما به راه انداخت. او روز جمعه طی یک سخنرانی در جمع هوادارانش به عنوان بخشی از طرح‌های خود در صورت پیروزی در انتخابات، تجزیه و چند تکه کردن شرکت‌هایی مانند گوگل و فیسبوک را مطرح کرد.

الیزابت وارن در این سخنرانی خود گفته که شرکت‌های بزرگ با خرید نخبگان آمریکایی، مشکلات بسیاری برای طبقات پایین‎تر در این کشور ایجاد می‌کنند. وارن از طرح‌هایی برای تجزیه غول‌های فن‌آوری مانند اپل، آمازون، فیسبوک و گوگل خبر داده بود.

پایگاه گاردین در گزارشی به این اظهارات وارن پرداخته و از انحصار‌هایی می‌گوید که در جامعه آمریکا به وجود آمده است.

 

 

گاردین می‌نویسد: عصر نخست در آمریکا از اواخر قرن ۱۹ در آمریکا آغاز شد و در نهایت به انحصار‌هایی در زمینه راه‌آهن، نفت و فولاد منجر شد، اکنون ما در دوره دوم عصر قرار داریم و پاسخ همانند دوره گذشته است: انحصار‌ها باید شکسته شوند.

در ادامه این گزارش آمده است: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از تمامی جستجو‌های اینترنتی از طریق گوگل صورت می‌گیرد. گوگل و فیسبوک مجموعا حدود ۵۸ درصد از تبلیغات دیجیتال را در اختیار دارند. آن‌ها همچنین نخستین مکان برای بسیاری از آمریکایی‌هایی هستند (۹۳ درصد) که به دنبال اخبارند و آمازون نیز نخستین ایستگاه برای یک سوم آمریکایی‌هایی است که به دنبال خرید هرگونه اجناسی در این کشور هستند.

 

 

گاردین در ادامه به مشکلاتی که این انحصار ایجاد کرده می‌پردازد: این حجم از گستردگی قدرتی را به وجود آورده که هرگونه نوآوری را در آمریکا خفه می‌کند، آمازون اجازه نمی‌دهد که هیچ شرکتی کالایی را به قیمتی پایین‌تر در هیچ نقطه‌ای از آمریکا به فروش برساند. این شرکت حتی از قدرت خود برای کنترل فروش کتاب نیز استفاده کرده و کتاب‌های انتشاراتی خود را در رقابت با دیگر انتشارات اولویت می‌بخشد.

گوگل نیز از موتور‌های جستجوی خود در سراسر جهان استفاده کرده و خدمات و محتوا‌های خود را در برابر دیگر رقیبان ارتقا می‌دهد. خرید واتس آپ و اینستاگرام از سوی فیسبوک نیز دو رقیب احتمالی را از میان برده است.

 

گاردین می‌نویسد: بر خلاف ادعای مرسوم که آمریکا بستر و سرچشمه‌ای برای کارآفرینی است، اما بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره سرشماری آمریکا، سرعتی که کسب و کار‌های اشتغال زا در آمریکا بوجود می‌آیند در مقایسه با سال ۲۰۰۴ به نصف کاهش یافته است.

در ادامه این گزارش آمده است: آمازون به عنوان ثروتمندترین شرکت در آمریکا سال گذشته هیچگونه مبلغی را به عنوان مالیات فدرال پرداخت نکرده است. اکنون نیز این شرکت در حال برگزاری مزایده‌ای است که میلیارد‌ها دلار از ایالت‌ها و شهر‌هایی که مشتاق به میزبانی دومین دفتر مرکزی آن هستند دریافت کند. این شرکت همچنین مقامات ایالت سیاتل به عنوان مقراصلی خود را وادار کرده تا از طرحی که شرکت‌های بزرگ مانند آمازون را ملزم به پرداخت مبالغی به پناهگاه افراد بی‌خانمان می‌کرد عقب نشینی کنند. شمار این افراد بی خانمان در پی عدم توان پرداخت اجاره‌های سرسام‌آوری که تا حدودی نیز ناشی از اقدامات این شرکت است دائما در حال افزایش است.

فیسبوک نیز شواهد مربوط به فعالیت روسیه در پلت‌فرم  خود را حتی پیش از آشکار شدن اخبار در این رابطه مخفی نگه داشت و گروهی از محققان را به کار گرفت تا انتقادات مطرح شده در این زمینه را بی‌اعتبار کنند.

 

 

زاکربرگ که دارای رکورد بیشترین سرعت در تبدیل شدن از یکی از تحسین شده‌ترین چهره‌ها به یکی از منفورترین‌ها را دارد نیز اخیرا از طرحی برای رمزگذاری اطلاعات شخصی تمامی سیستم‌عامل‌های خود رونمایی کرد.

این طرح احتمالا به فیسبوک حتی اطلاعات جامع‌تری درباره هر فردی خواهد داد.

این گزارش می‌گوید: جایگزین یهتر آن است که این شرک‌ها را تجزیه کنیم. این اقدام موجب می‌شود تا اطلاعات از طریق تعداد بیشماری از کانال‌های مستقل توزیع شوند بدون آنکه یک سیستم عامل مرکزیت و انحصار یابد. با این اقدام استرت‌آپ‌های بیشتری نیز شکوفا خواهند شد.

گاردین در پایان گزارش خود می‌نویسد: این انحصارها به جز خود انحصار کنندگان به نفع هیچ کس نیست و ما باید در عصر جدید همانند دور گذشته تا جایی که می‌توانیم قدرتمندانه در برابر این موضوع بایستیم و طرح وارن برای آغاز کار طرحی خوب است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *