رشد صادرات در سال جاری مناسب نبود/قیمت ارز میتواند کاهش یابد
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه برگشت تعهد ارزی، سطحبندی صادرکنندگان، صادرات را با مشکل مواجه کرد، افزود: افزایش نرخ ارز که در همه عرصهها تاثیر منفی گذاشت میتوانست در صادرات اثر مثبتی بگذارد که به دلیل شرایطی که دولت اعمال کرد شاهد رشد مناسب صادرات نبودیم.
وی گفت: باید همه همکاری و تعامل با دولت داشته باشیم تا از این شرایط سخت عبور کرده و به شرایط عادی برگردیم.
لاهوتی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ نشستی با حضور دبیر شورای امنیت ملی در اتاق تهران برگزار شد که از اتفاقات خوب امسال بود و گزارش آن برای مقام معظم رهبری ارسال شد و در نتیجه برای نخستین بار در ۴۰ سال اخیر رهبری ورود کردند و جمله معروف "دولت نظرات اتاق را ببینند و بشنوند" بیان کردند.
رئیس کنفدراسیون صادرات تصریح کرد: بر اساس آمار جدید گمرک، در یازده ماهه امسال ٤٠ میلیارد دلار صادرات و ٣٨.٥ درصد واردات انجام شده است وتراز تجاری با ۱.۵ میلیار دلار مثبت بوده است و پش بینی میشود میزان صادرات تا پایان سال به حدود ٤۲ تا ۴۳ میلیارد دلار برسد.
وی خاطرنشان کرد: پس از ۲۲ فروردین سال جاری که بخشنامه ارزی جدید از سوی معاون اول رئیس جمهور صادر شد، کمیته ارزی در اتاق بازرگانی ایران فعال شده و مکاتبات متعددی با دولت داشته است.
لاهوتی ادامه داد: همچنین مجموعه کنفدراسیون صادرات ایران نیز رأساً اقدام به انجام مکاتباتی با معاون اول رئیسجمهور و وزرای اقتصادی داشته است که بخشی از مشکلات با صدور بخشنامهها و دستورالعملهای ناشی از همین رایزنیها برطرف شده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: سطحبندی صادرات و بازگشت ارز در مدت سه ماه در کنار الزام به عرضه ارز در سامانه نیما، از مشکلات فعالان اقتصادی و به ویژه صادرکنندگان است.
وی با اشاره به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی از سوی دولت، تاکید کرد: بارها در این باره هشدار داده بودیم که دلارهای ۴۲۰۰ تومانی منجر به ایجاد رانت برای عدهای خواهد شد اما، توجهی به آن نشد و پس از گذشت ۱۰ تا۱۱ ماه، مسئولان دولت تصمیم گرفتهاند تا دلار ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی را به گونه دیگری تخصیص دهند به دلیل اینکه علی رغم اختصاص ارز، کالا گرانتر بر سفر مردم میرود.
لاهوتی با بیان اینکه واردات کالا از سوی دولت مدیریت شد اما، از طرف دیگر واردات مواد اولیه برای تولیدکنندگان نیز با مشکل مواجه شد گفت: بازنگری در سیاستهای ارزی باید سرلوحه کار دولت در سال آینده باشد و اگر این موضوع اجرایی شود بسیاری از مشکلات به وجود نخواهد آمد و سال ۹۸ بهتر از سال ۹۷ خواهد بود.