افزایش 100 درصدی مبادلات تجاری "ایران و هند"
به گزارش گروه بین الملل به نقل از روزنامه بیزینس استاندارد،این افزایش بعد از ضمانت بانک «یو سی او» هند به شرکتهای هندی برای ادامه توافقنامه روپیه- ریال میان دهلی و تهران صورت گرفته است.
به گفته کارشناسان اقتصادی، بازار چای ایران در سال جاری با افزایش 15تا 20 درصدی همراه خواهد بود.
در سال گذشته 2018، به رغم آنکه هند ،دومین کشور بزرگ صادر کننده چای به ایران بود به علت تحریم های آمریکا صادرات این محصول به ایران کاهش یافت .
«ویوک گئونکا» رئیس اتحادیه چایکاران هند گفت،بعد از برقراری توافقنامه بانک «یو سی او» چایکاران هندی با خیال راحت به صادرات چای خود به ایران ادامه دادند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده ،صادرات هند به ایران در ژانویه (دی - بهمن )با افزایش 109 درصدی همراه بوده است.
مبادلات تجاری بین ایران و هند در دوره باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز پس از تحریم ها آمریکا برقرار بود.
حجم مبادلات تجاری میان ایران و هند حدود 10.6 میلیارد دلار است که هشت میلیارد دلار آن به صادرات نفت خام و 2.6 میلیارد دلار به صادرات چای و برنج به ایران اختصاص دارد.
خبرگزاری رویترز هفته گذشته به نقل از یک منبع آگاه خبر داد که هند قصد دارد با تمدید معافیت از تحریمهای واشنگتن، سطح واردات نفت خود از ایران را حفظ کند.
رویترز در تارنمای رسمی خود به نقل از دو منبع آگاه نوشت هند که در حال مذاکره با آمریکا برای تمدید معافیت از تحریمها است، قصد دارد میزان واردات نفت خود از ایران را که 300 هزار بشکه در روز است همچنان حفظ کند.
یک مقام ارشد هندی اوایل سال 2019 گفت که این کشور باوجودآنکه واردات نفت از ایران را کاهش داده، برای تمدید معافیت دریافتی از آمریکا مذاکره میکند.
هند در مذاکرات خود با آمریکا خواستار حفظ میزان واردات ماهانه 1.25 میلیون تن معادل روزانه 300 هزار بشکه نفت از ایران است.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا اردیبهشتماه سال جاری خروج کشورش از برجام را اعلام کرد و تحریمهای رفع شده از سوی این توافق را بازگرداند.
دولت ترامپ با شکست در سیاست به صفر رساندن صادرات نفتی ایران مجبور شد به هشت خریدار عمده نفت ایران معافیت دهد.
چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان کشورهایی هستند که از تحریمهای نفتی علیه ایران معاف شدهاند.