صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایان مشکلات دولت در خرید تضمینی با عرضه جو و ذرت در بورس کالا

۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱:۰۱
کد خبر: ۵۰۱۰۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طی دو سه سال اخیر با عرضه جو و ذرت کشور در بورس کالا براساس سیاست قیمت تضمینی، امروز دیگر هیچ نگرانی از بابت خرید تضمینی دولت برای این دو محصول وجود ندارد.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، عباس کشاورز عنوان کرد: یکی از مسیر‌ها برای ساماندهی معاملات بخش کشاورزی کشور، بدون تردید بورس کالای ایران است که در سال‌های آینده با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و بورس کالا شاهد توسعه مبادلات این حوزه در بورس کالا و حمایت اصولی از کشاورزان خواهیم بود.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح قیمت تضمینی ذرت و جو در بورس کالا افزود: در ابتدای اجرای این سیاست براساس ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی به دلیل جدید بودن کار و عادت فعالان این حوزه به مبادلات سنتی، مشکلاتی وجود داشت، اما رفته رفته با نمایان شدن مزایای عرضه محصولات در بورس شاهد رونق طرح بودیم، به طوری که اجرای سیاست قیمت تضمینی ذرت و جو در بورس هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع صاحبان صنعت دامداری و مرغداری و به طور کلی گروه‌های مصرف کننده بوده است.

به گفته وی، امروز دولت هیچ نگرانی برای اجرای سیاست خرید تضمینی و ورود به بازار ذرت و جو ندارد و توصیه من این است که عرضه گندم هم به شکل پرحجم در بورس کالا آغاز شود به طوریکه واحد‌های صنفی صنعتی، گندم موردنیاز خود را از طریق بورس تامین می‌کنند.

کشاورز با بیان اینکه برخی عنوان می‌کنند که گندم، محصول حساسی است و موانعی برای عرضه عمده آن در بورس کالا وجود دارد، گفت: به شخصه نگرانی برای عرضه گندم در بورس کالا ندارم، به طوری که در مرحله نخست گندم مورد نیاز صنف و صنعت در بورس عرضه شود و به مرور با فراهم شدن شرایط، می‌توان زمینه عرضه کل گندم کشور را نیز در بورس مهیا کرد. به عنوان مثال کارخانه‌های تولید ماکارونی و تولیدکنندگان شیرینی، بیسکویت و سایر تولیدکنندگانی که برای تولید داخلی و صادرات خود به گندم و آرد نیاز دارند، از بورس اقدام به خرید گندم کنند.

کشاورز تاکید کرد: عرضه محصولات کشاورزی از جمله گندم علاوه بر اینکه به شفافیت و ساماندهی مبادلات، حمایت از کشاورزان و رشد کیفیت محصولات کمک می‌کند، به میزان قابل توجهی از بار سنگین مالی روی دوش دولت در خرید تضمینی می‌کاهد؛ همچنین با رونق معاملات این محصولات در بورس، از مداخلات دولت در بازار کم می‌شود و رقابت در تولید و فروش کالا‌های کشاورزی نیز رشد می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان بر لزوم فرهنگ سازی و آشنایی کشاورزان با مکانیسم معاملات بورس تاکید کرد و گفت: باید کشاورزان را با این سیستم معاملاتی بورس آشنا کنیم، تا بتوانیم به سرعت در مسیر عرضه محصولات کشاورزی در این بازار حرکت کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *