جشن نوروز در ترکیه
برگزاری جشنواره نوروز سنتی قدیمی در ترکیه بوده و در تاریخ ۲۲-۲۳ مارس برگزار میشود.
۲۲ مارس مراسم استقبال از نوروز مانند تمیز کردن خانه و یا تهیه غذا است. قوری با اسفناج، تخممرغ با پوستههای پیاز، نانهای کماج، شیرینی، آب نبات، نخود فرنگی بو داده و غذای مخصوص ترکیه در میان ظروف قرار داده شده و دید و بازدید نیز آغاز میشود.
در ۲۳ مارس مردم زودتر از خواب بیدار شده و با لباسهای نو و با مواد غذایی که قبلا تهیه کرده اند به زیارت اهل قبور رفته و در آنجا قهوه و یا چای سرو میکنند. سپس افراد برای غذا دور هم جمع میشوند و آهنگهای محلی میخوانند و کودکان نیز بادبادک بازی میکنند. این مراسم "bayrak" نام دارد.
نوروزدر ترکیه به نامهای مختلف از جمله "سلطان نوروز"، " نوروز سلطان"، "مارت دگوزو" (نهم مارس) و "مارت بوزومو" (زمان برداشت محصول در ماه مارس) شناخته میشود.