صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«تفنگمو زمین نزار» بسیت داستان کوتاه درباره جنگ است/ آنچه فکر می‌کردم درست است را نوشته‌ام/ جایزه جلال آل احمد تبلیغی برای کتابم شد

۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۰۰۷۰۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده «تفنگمو زمین نزار» گفت: این کتاب از بیست داستان کوتاه در ژانر دفاع مقدس تشکیل شده که به اتفاقات پشت جبهه، اسارت و خط مقدم می‌پردازد.

سید میثم موسویان نویسنده جوانی است که کتاب «تفنگمو زمین نزار» را نوشته است. وی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره داستان‌های دفاع مقدسش در این کتاب توضیحاتی ارائه کرده است.

میزان-کتاب «تفنگمو زمین نزار» چطور نوشته شد؟

از اولین فعالیت‌های حرفه‌ای داستان‌نویسی‌ام تا دو سال پیش که بازه زمانی ۹ تا ۱۰ سال می‌شد، داستان‌های کوتاهی در ژانر دفاع مقدس نوشتم که تمامی آن در قالب این کتاب از سوی انتشارات جملکران به چاپ رسید.

میزان-آیا تم و ویژگی‌های تمامی داستان‌های این کتاب مشترک است؟

از آنجا که کتاب ژانر دفاع مقدس دارد و در مدت زمان طولانی نوشته شد ممکن است داستان‌هایش به لحاظ فنی با هم متفاوت باشند برای مثال ممکن است صحنه جنگ به داستان‌های کلاسیک طعنه زند و داستان‌های اول آن مدرن‌تر باشد. ویژگی مشترک داستان‌ها این است که همگی آرمانی هستند.

میزان-این کتاب شامل چند داستان می‌شود؟

حدود بیست داستان. «سفید و سیاه»، «وسایل اضافی»، «آب فروش»، «نفی سبیل»، «شفاعت»، «آب و آهن»، «فرشته مرگ»، «سوراخ»، «قهرمان»، «دیده بان»، «گاومیش» نام برخی از داستان‌های این کتاب هستند.

میزان-آیا تمامی داستان‌ها مربوط به اتفاقات جبهه است؟

بخش اول «تفنگمو زمین نزار» به پشت جبهه و مسائل خانواده‌هایی که درگیر جنگ هستند، اشاره دارد. بخش دوم کتاب نیز به اسارت و بخش سوم به صحنه‌های جنگی و خط مقدم جبهه می‌پردازد.

میزان-آیا برای نگارش این کتاب تحقیق هم کردید؟

طی ده تا پانزده سالی که مشغول نوشتن تاریخ شفاهی هستم خاطرات زیادی شنیده‌ام، فیلم‌های زیادی دیده‌ام و به صورت غیر منظم اطلاعات زیادی از آن دوره کسب کردم؛ که از آن‌ها برای نگارش «تفنگمو زمین نزار» نیز استفاده شد.

داستان‌های این مجموعه از واقعیت و تاریخ جنگ نشات گرفته‌اند و اصل بسیاری از داستان‌های آن هم واقعی است اگرچه مسائل پیرامونی ساخته و پرداخته ذهن نویسنده است.

میزان-مهم‌ترین ویژگی این اثر چیست؟

شاید یکی از ویژگی‌های این کتاب صداقتش باشد. من دغدغه‌ای برای اینکه فقط بنویسم ندارم بلکه دوست دارم درست بنویسم و در این کتاب هم آنچه را که فکر می‌کردم درست است را نوشته‌ام. یکی دیگر از ویژگی‌های این اثر این است که برخی از داستان‌هایش فضای روانشناختی دارد.

میزان-در «تفنگمو زمین نزار» از چه زبانی استفاده کردید؟

زبان هر داستان یک خصوصیت دارد و از یک زاویه دید است. در یک داستان قصه از زبان یک کودک، در داستان دیگر از زبان یک پیرزن، در قصه بعدی از زبان یک فرد بزرگسال و ختی مخالف‌خوان نوشته شده است و در برخی از داستان‌ها از زبان من راوی.

میزان-عنوان کتاب چطور انتاب شد؟

«تفنگمو زمین نزار» به پیشنهاد انتشارات جمکران انتخاب شد.

میزان-آیا به موقعیت جغرافیایی خاصی هم در کتاب اشاره شده؟

نه.

میزان-این کتاب تاکنون چه بازخوردی از سوی مخاطب داشته است؟

نخستین چاپ «تفنگمو زمین نزار» امسال به بازار آمد و تاکنون هم کتاب تجدید چاپ نشده است. اصولا کتاب‌هایم کم فروش هستند و افراد زیادی نسبت به آن‌ها اطلاع ندارند البته انتخاب «تفنگمو زمین نزار» به عنوان نامزد جایزه جلال آل احمد توانست تبلیغ خوبی برای معرفی این کتاب باشد و من امیدوار هستم با استقبال مخاطب به تجدید چاپ برسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *