صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ظرفیت ۴ میلیون تنی قیر در حوزه صادرات/اختصاص ۱۰ درصد از صادرات جهانی به ایران

۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۲:۴۵
کد خبر: ۵۰۰۱۲۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و پتروشیمی گفت:طبق گزارش‌های ثبت شده ۴ میلیون تن از تولید قیر کشور به حوزه صادرات اختصاص دارد که این میزان ۱۰ درصد از صادرات جهانی این حوزه را شامل می‌شود.

حسن تاجیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزای میزان، در خصوص شرایط بازار قیر گفت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی سالانه ۴ میلیون تن قیربه ۴ ارگان تحویل داده می شود که از این میزان حداقل ۳ میلیون تن آن محقق شده و مابقی به دلیل خروج  از چرخه مصرف داخلی به عنوان کارمزد تولید کننده کسر می شود.

وی با بیان اینکه بازار قیر داخلی با ظرفیت حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون تن مصرف در سال و ظرفیت صادرات ایران در حدود ۴ میلیون تن برآورد شده است،گفت: مصرف سالیانه جهان در حدود ۱۴۰ میلیون تن است که از این میزان ۱۰۰ میلیون تن را مصرف کننده‌ها تولید می‌کند و ۴۰ میلیون تن مابقی نیاز نیز از طریق صادرات کشور‌هایی که مازاد تولید دارند تامین شده که از این سهم نیز ایران ۴ میلیون تن یا به عبارتی ۱۰ درصد بازار جهانی را به خود اختصاص داده است.

فعال حوزه قیر با تاکید بر اینکه در کمتر محصولی ۱۰ درصد از بازار جهانی به ایران اختصاص یافته، اظهار کرد: صادرات قیر ایران به کشور‌هایی مانند آفریقا، هند، چین، آسیا میانه، مالزی، سنگاپور، جاکارتا، کنیا، تانزانیا و از کشور‌های همسایه ترکیه، افغانستان صورت می‌گیرد.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و پتروشیمی تصریح کرد: در بازار صادراتی با حجم مذکور مشکلاتی مانند حمل و نقل و تامین خوراک اولیه تولید قیر با پرداخت نقدی و بخشنامه‌های متعدد ارزی وجود دارد به گونه‌ای که پرداخت نقدی به پالایشگاه‌ها سهم ۸۰ درصدی در قیمت نهایی قیر را تشکیل می‌دهد و بخشنامه‌های متعدد ارزی صادر شده به تمام کالا‌ها بدون در نظر گرفتن ویژگی و ظرفیت هایشان به یک چشم نگاه می‌شود.

تاجیک خاطر نشان کرد: با تمام این شرایط می‌توان گفت: بازار خوبی را از سال ۱۳۷۵ به دست آورده ایم به صورتی که هر تن قیر به قیمت ۹ دلار به فروش رسید و این روند تا امروز به قیمت ۳۲۰ دلار به ازای هر تن صادر شده، فعالیتی که تاثیرات مثبتی همچون اشتغالزایی و کارآفرینی به دنبال دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *