در روند توسعه اقتصادی باید اصلاح ساختار اساسی صورت گیرد
به گزارش خبرنگار سیاسی ، عبدالرضا رحمانیفضلی در نشست هماهنگی عملیات اجرایی اسناد توسعه ۳۱ شهرستان توسعهیافته کشور که شامگاه امروز در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، بیان داشت: روند توسعه کشور چه در این ۴۰ سال و چه در ۴۰ سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، همیشه نامتوازن بوده است و همیشه از این موضوع ضربه خوردهایم.
وی ادامه داد: در روند توسعه اقتصادی باید اصلاح ساختار اساسی صورت گیرد و این اصلاح باید در ساختار بانکها، نهادهای مالی و اقتصادی باشد.
عبدالرضا رحمانی فضلی اضافه کرد: لازم است تغییرات اساسی در نظام برنامهریزی و بودجهریزی انجام شود. علیرغم فعالیتهای بعد از انقلاب که انجام شده، تقریباً عدالت نسبی در آب و برق و خدمات داریم.
وزیرکشور بابیان اینکه همه مسئولان به نظام اداری موجود ایراد دارند، گفت: مدیران ما در شرایط کنونی اگر در نظام منطقیتری قرار گیرند، کاراییشان بیشتر میشود.
وی بابیان اینکه همبستگی توسعه و مالیات مطلوب نیست، تصریح کرد: باید کاری کنیم بستر توسعه ملی بهصورت عادلانه در تمام نقاط کشور فراهم باشد. در شرق کشور مجبوریم چند لشکر داشته باشیم تا امنیت را حفظ کنیم. الگوی توسعه ما نامتوازن و نامتعادل است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: دولتهای مختلف و مجالس مختلف تلاش کردهاند، ولی نتوانستیم تغییر ساختاری اساسی ایجاد کنیم. وقتی مقام معظم رهبری توصیه کردند و به سران قوا فرصت دادند که اصلاح ساختاری شود، باید اصلاح ساختار واقعی صورت بگیرد.
وزیر کشور تاکید کرد: الگوی عملی ما شهرستان قلعه گنج بود. من تمام اختیارات وزیر کشور را به فرماندار این شهرستان واگذار کردم. آقای سعیدیکیا و مسئولان مربوطه نیز تلاشهای زیادی انجام دادند.
وی بابیان اینکه تعریف از توسعه، رشد فزاینده مستمر سطح زندگی در ابعاد متخلف است، افزود: با این تعریف، کارها انجام شد. نظام برنامهریزی فعلی ما، نظام بخشی کلان متمرکز است و در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: در سلسلهمراتب برنامهریزی، برنامهریزی منطقهای نداریم. کار موازیای که درحال انجام است؛ برنامهریزی منطقهای است. باید الگوهایی را متناسب با شرایط خودمان تولید کنیم.
وی گفت: بنای ما بر مشارکت واقعی مردم و بخش خصوصی است. شورای توسعه استانها را از هفته بعد در وزارت کشور راهاندازی خواهیم کرد. از دستگاههای مختلف میخواهیم که به این موضوع، نگاه طبیبانه داشته باشند. در وزارت کشور درحال جمعآوری الگوها هستیم و کتاب الگوهای روستایی را منتشر کردیم و جلد دو کتاب هم منتشر خواهد شد.
رحمانی فضلی بابیان اینکه از صداوسیما و علما میخواهم که برای فرهنگسازی وارد شوند، افزود: باید بتوانیم در سطح کلی کارگروه داشته باشیم که منابع مختلف را تامین کنیم. در حوزه دفاعی وقتی مشاهده میکنیم که بهصورت نامتمرکز این بخش عمل کرده، نتایج مثبتی در پی داشته، اما در حوزه اقتصادی هر موقع متمرکز عمل کردیم به مشکل برخوردیم. در این حوزه هم باید برنامهریزی نامتمرکز داشته باشیم.