صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دارو‌های لازم برای اوایل سال ۹۸ دپو شده است/ اعلام ساعات کار داروخانه‌های هلال احمر در ایام نوروز

۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۷:۱۹
کد خبر: ۵۰۰۰۷۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی با توضیح در مورد کار داروخانه‌ها در ایام نوروز در مورد تامین و دپوی دارو گفت: در این زمینه دپوی نسبتا خوبی انجام شده و به دنبال توسعه انبار برای دپوی بیشتر هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه   علی فرجی در نشست خبری در مورد تامین دور‌های مورد نیاز تک نسخه‌ای و بیماران خاص اظهار کرد:با همکاری سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت و تسهیلاتی که شورای عالی جمعیت هلال احمر و ریاست جمعیت برای سازمان تدارکات پزشکی ایجاد کرده اند توانستیم از طریق شرکت بازگانی سها کیش دارو‌های مورد نیاز کشور که از طرف سازمان غذا و دارو به ما اعلام شد و یا نیاز داروخانه ما بود به خصوص دارو‌های تک نسخه‌ای را تامین کنیم.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر با اشاره به همکاری با سازمان غذا و دارو اظهار کرد: با این همکاری دو کار بزرگ انجام شد یکی اینکه مرجع تشکیل پرونده داروخانه مرکزی تعیین شد و دیگر نیاز نیست که بیماران برای در سازمان غذا و دارو پرونده تشکیل بدهند و پرونده آن‌ها در داروخانه مرکزی تشکیل می‌شود و پس از اخذ مجور شرکت سها کیش نسبت به واردات این اقلام اقدام می‌کنند.

وی افزود: دومین کار بزرگی که با همکاری سازمان غذا و دارو انجام شد این بود که ارز دولتی در مورد دارو‌های تک نسخه‌ای تامین شد تا از از افزایش قیمت این دارو‌ها که معمولا دارو‌های گران قیمتی هم هستند جلوگیری شود. اگر قرار بود این دارو‌ها با ارز نیمایی و یا آزاد تامین شود فشار زیادی به مردم وارد می‌شد. ما پافشاری زیادی کردیم که حتما این دارو‌ها با ارز دولتی تامین شود و سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی نیز در این زمینه همکاری خوبی داشتند.

فرجی با اشاره به وضعیت مناسبت دپوی دارویی از سوی سازمان تدارکات پزشکی اظهار کرد: دپویی که مد نظرمان بود به طور نسبی انجام شده و در حال توسعه انبار هستیم تا بتوانیم دپوی بیشتری را فراهم کنیم. برای ایام نوروز و ماه‌های فروردین و اردیبهشت مشکلی از این لحاظ نخواهیم داشت.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی در مورد تولید تجهیزات از سوی سازمان تدارکات پزشکی گفت: نمونه‌های اولیه آنژیوکت‌ها را تولید کردیم و امیدواریم بر اساس قولی که دادیم در سال ۹۸ بتوانیم ۶ میلیون آنژیوکت را تولید کنیم. همچنین تولید سرنگ‌ها هم ادامه دارد و دپوی خوبی هم از این محصول انجام شده است.

اختصاص ارز دولتی برای تولید صافی دیالیز

وی در مورد تولید صافی دیالیز و ملزومات آن نیز افزود: در این زمینه چند ماه به دلیل عدم هماهنگی برای اختصاص ارز دولتی توقف داشتیم و مواد اولیه ما در گمرک معطل مانده بود، اما خوشبختانه این مشکل هم برطرف شده و ارز دولتی اختصاص یافته است. پس از برطرف شدن این مشکل سرعت تولید را افزایش دادیم تا عقب ماندگی‌ها جبران شود و خوشبختانه در حال حاضر شرایط مناسبی داریم.

فرجی در مورد تولید دارو‌های جدید در داروسازی سها نیز اظهار کرد: همکاران ما یک داروی جدید را تولید کرده اند که شامل لتروزول با برند فمارا یکی از آن‌ها است. با تولید و ورود این دارو به بازار دارویی از واردات آن کم خواهد شد و صرفه جویی ارزی مناسبی صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: در مورد پلت هم قول دادیم که تولید کنیم و در سه ماه اول سال آینده این کار صورت خواهد گرفت و در حال حاضر همکاران ما در حال نصب دستگاه‌ها در شرکت داروسازی هستند.

اعلام ساعات کار داروخانه‌ها در ایام نوروز
فرجی در پاسخ به این سئوال که ارزش تقریبی دارو‌های تامین شده از سوی سازمان تدارکات پزشکی چه میزان است گفت: حدود ۶۰ میلیارد تومان ارزش تقریبی دارو‌هایی است که در انبار داروخانه ذخیره شده و باز هم در حال تامین بیشتر هستیم و در یکی دو هفته آینده تامین بیشتری اتفاق خواهد افتاد. دلیل اینکه داروی بیشتری هم تامین نکردیم فضای کم انبار بود که با توسعه این فضا می‌توانیم دارو‌های بیشتری را هم دپو کنیم.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی در مورد ساعت کاری داروخانه‌های هلال احمر در ایام نوروز اظهار کرد: داروخانه مرکزی هلال احمر در ایام تعطیل رسمی نوروز از ساعت ۸ تا ۱۳ و در روز‌های غیر تعطیل از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۶:۳۰ فعالیت می‌کند. داروهانه مرکزی شماره ۲ تهرانپارس در تعطیلات رسمی ایام نوروز بسته است، اما در روز‌های غیر تعطیل از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳ فعال خواهد بود. داروخانه کیش نیز در ایام تعطیل بسته است و در روز‌ها غیر تعطیل از ساعت ۹ تا ۱۳:۳۰ و ۱۷ تا ۲۲ باز خواهد بود.

وی همچنین ادامه داد: تایید نسخه‌های بیمه سلامت و تامین اجتماعی در روز‌های غیر تعطیل نوروز از ساعت ۸ تا ۱۳ و در روز‌های تعطیل نوروز طبق شیفت حضور خواهند داشت. همچنین تایید نسخه‌های بیمه ارتش در ساعت کاری نوروز داروخانه مرکزی فعال است. هموطنان از تلفن ۴۱۶۵۱ که مربوط به سامانه اطلاعات دارویی است نیز می‌توانند بهره ببرند.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد آخرین وضعیت پرونده یاسر رامین و اینکه آیا در این پرونده موضوعی در مورد شیر خشک فاسد وجود دارد یا خیر گفت: این پرونده در مرحله صدور رای است و آخرین دفاعیات هم اخذ شده است. منتظر هستیم تا قاضی محترم هر زمانی که صلاح دانست رای را صادر کند. همچنین در دیوان محاسبات نیز پرونده‌ای تشکیل شده که آن هم در روال خود در حال انجام است. در این پرونده مطلبی در مورد شیر خشک فاسد وجود ندارد.

فرجی در پاسخ به این سئوال که دارو‌های تک نسخه‌ای چه میزان تقاضا دارد افزود: معمولا از نظر ارزی حدود ۶ تا ۷ میلیون یورو در سال برای داروی تک نسخه‌ای مراجعه داریم.

در تامین دارو‌های بیماران تالاسمی مشکلی وجود ندارد

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی در مورد اینکه ایا هلال احمر برای واردات مواد اولیه و دارو با مشکلاتی به دلیل تحریم مواجه است یا خیر گفت: اگر روال دیپلماسی جهانی درست صورت بگیرد، جمعیت هلال احمر به دلیل اینکه یک NGO و است نباید مشکلی داشته باشد، اما تحریم‌های ظالمانه‌ای که آمریکا علیه ایران برقرار کرده به نوعی است که انتقال بین بانکی را دچار مشکل کرده است و این مساله برای هلال احمر هم وجود دارد. با این وجود جمعیت هلال احمر تا جایی که برای انجام وظایف ذاتی خود نیاز دارد راه‌هایی را پیدا کرده که فعالیت هایش را انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا مردم دچار مشکل نشوند افزود: خوشبختانه تا امروز موفق بودیم و نیاز‌های دارویی را تامین کردیم و اجازه نخواهیم داد تحریم‌ها در تامین دارو مشکل ساز شود.

فرجی در مورد دارو‌های بیماران تالاسمی نیز گفت: در زمینه دارو‌هایی که در لیست کمبود کشوری نیز مشکلی وجود ندارد و این دارو‌ها فراهم است.

وی در مورد ساز و کار قیمت دارو‌های تامین شده اظهار کرد: دارو در کشور ما قیمت رسمی دارد و این قیمت هم به شدت کنترل می‌شود. بیمارانی که بیمه هستند قسمت اعظمی از مبلغ داروهایشان توسط بیمه پرداخت می‌شود و آن‌هایی هم که این توانایی را ندارند معمولا از طریق کمیته امداد سازمان‌های خیریه و همچنین سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر مورد حمایت قرار می‌گیرند.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *