جهانگیری: انتقال پایتخت موضوعی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است
معاون اول رئیسجمهور گفت: انتقال پایتخت موضوعی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است که ابعاد مختلف و پیچیدهای را در بر میگیرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی روزهای سال که به دلیل آلودگی هوا شاهد تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی هستیم، تصریح کرد: آلودگی هوای تهران به سلامت جامعه آسیب میزند و یکی از دلایل اصلی این آلودگی نابسامانی حمل و نقل در تهران بزرگ است.
وی از دبیرخانه شورا و وزارت راه و شهرسازی خواست بر موضوع ساماندهی منطقه شهری تهران بزرگ تمرکز جدی داشته باشند و افزود: با توسعه و بهبود حمل و نقل همگانی میتوان بخش زیادی از سفرهای داخل شهر تهران و منطقه شهری تهران بزرگ که به وسیله خودروهای شخصی انجام میشود را کاهش داد.
جهانگیری همچنین از دبیرخانه شورا خواست کارگروهی متشکل از دستگاههای مرتبط را تشکیل دهد تا مسائل و موضوعات مرتبط با ساماندهی منطقه شهری تهران بزرگ بصورت جامع و با درنظر گرفتن همه جوانب امر بررسی شود و نتایج آن برای تصمیم گیری نهایی در شورا ارائه گردد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به قانون ضرورت امکان سنجی برای جا به جایی و انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور به وزارت راه و شهرسازی و دبیرخانه شورا مأموریت داد تا در خصوص این موضوع طرح مطالعاتی امکان سنجی و جانمایی را در دستور کار قرار دهند و در جلسه آتی شورا نتایج این مطالعه را مطرح کنند.
وی همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه درباره طرح ساماندهی حمل و نقل منطقه شهری تهران ـ. کرج از دبیرخانه شورا خواست این گزارش و مجموعه مطالعات گذشته درباره ساماندهی حمل و نقل تهران بزرگ را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد و پیشنهاداتی جامع و قابل اجرا تدوین و در جلسات آتی شورا مطرح کنند.
وزیر نیرو نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه باید نگاهی کلان به موضوع ساماندهی تهران و انتقال مرکز سیاسی از پایتخت داشته باشیم، گفت: اگر همه مسائل و موضوعات بطور جامع مورد توجه قرار نگیرد، هر گونه ساماندهی میتواند منجر به افزایش جذابیت پایتخت شده و زمینه را برای پذیرش جمعیت بیشتر فراهم کند.
در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، اطلاعات، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، شهردار تهران، رییس شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش و تعدادی از نمایندگان مردم استان تهران در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، نماینده وزارت راه و شهرسازی گزارشی از طرح ساماندهی حمل و نقل منطقه شهری تهران ـ. کرج ارائه کرد و به تشریح وضعیت موجود و راهکارهای پیشنهادی برای ساماندهی حمل و نقل تهران و کرج پرداخت.
در این گزارش بر ضرورت اصلاح و بهبود حمل و نقل همگانی استانهای تهران و البرز تاکید شد و بهبود خدمات حمل و نقل همگانی و ارائه خدمات قابل رقابت با خودروی شخصی بعنوان یکی از راهکارهای ساماندهی حمل و نقل مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص ساماندهی مسائل تهران و انتقال مرکز سیاسی ـ. اداری از پایتخت، مقرر شد دبیرخانه شورا با تشکیل کارگروهی متشکل از دستگاههای مرتبط، مطالعات، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی را بصورت دقیق مورد بررسی قرار دهند و نتایج و مصوبات جلسات و پیشنهادات را در قالب راهکارهای عملیاتی در جلسات آتی شورا مطرح کند.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *