صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شناسایی ۷۹ ملک متعلق به شهرداری در این منطقه/احتمال اتصال خط ۳ مترو به خط یک

۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۴:۱۹
کد خبر: ۴۹۹۳۲۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
شهردار منطقه یک از احتمال اتصال خط ۳ مترو به خط یک خبر داد و گفت: قرار است سرمایه گذاری را از خود شهرداری شروع کنیم، در واقع کلیه املاک با مالکیت شهرداری که دست افراد و یا نهادهاست شناسایی می‌شود و تاکنون ۷۹ ملک شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه حمید موسوی شهرداری منطقه یک، در تشریح برخی اقدامات خود در سمت قبلی (اداره کل معماری و شهرسازی) اظهار کرد: در دو حوزه مهم اقدامات خوبی انجام شد؛ نخست آنکه کمیته شاخص تدوین و تقویت ضوابط نما، تشکیل شد و یکی از مناطقی که ظوابطش تعیین شد منطقه یک است.

به گفته او؛ حوزه دوم درباره رویکرد ما در حوزه مناسب سازی بود. استفاده از شهر حق تمام گروه‌ها مانند معلولان و کم‌توانان است و آنان حق دارند از شهر استفاده کنند. به همین منظور کمیته مناسب سازی مناطق تعیین شد.

شهردار منطقه یک ادامه داد: در حوزه صدور پروانه هم کار‌های مهمی انجام شد به طوری که از لحاظ موضوع کف در صدور پروانه الزامی شد که منطقه ۱۷ به عنوان منطقه پایلوت تعیین شد.

موسوی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ساختمان؛ گفت: گزارش مرحله‌ای مهندسان ناظر بعد از ۳۰ سال تعیین شد که مهندسان ناظر حضور به هنگام‌تر و به موقعتر داشته باشند. برای نخستین بار تیرچه‌هایی که کارایی نداشتند از سطح شهر برچیده شدند. الزام به تهیه بتن آماده از کارخانه معتبر، پرهیز از ساخته اسکلت فلزی در محل پروژه از دیگر اقداماتی است که انجام شده است. این رخداد گام مهمی در افرایش ایمنی و پایداری سازه‌ها خواهد بود.

وی با بیان اینکه در طرح مجری ذیصلاح، منطقه ۲۰ به عنوان منطقه پایلوت انتخاب شد و بعد از عید شاید منطقه یک را در بحث مجری ذیصلاح اضافه کنیم، توضیح داد: بر این اساس افراد فاقد صلاحیت از چرخه ساخت و ساز‌ها حذف می‌شوند. همچنین برای نخستین بار شناسه ساخت و ساز تعیین شد. به ۲۷۰ ساحتمان دستور العمل ایمنی داده شد و شهروندان هزار ساختمان بلند مرتبه را در جهت ایمنی و مدیریت بحران آموزش دادیم.

موسوی با تاکید بر وسعت و اهمیت زیاد منطقه یک شهرداری تهران گفت: ۴۹.۸ کیلومتر متر از داخل منطقه حریم داریم و با توجه به منابع طبیعی اگر بتوانیم رویکرد سرمایه گذاری را از مسکن به توسعه گردشگری و توسعه خدمات ببریم به شهروندان و تهران خدمت کرده ایم.

شهردار منطقه یک بیان کرد: سرانه فضای این منطقه ۴۲.۲ دهم درصد است، اما ساکنان منطقه یک از این فضا بی بهره هستند، چون ۱۶ درصد در از فضا‌ها در اختیار اشخاص حقوقی و یا مردم است و قابل استفاده همگان نیست؛ بنابراین با اصلاح کاربری اگر بتوانیم مالک را ترغیب کنیم که باغات را از بین نبرند می‌توان امیدوار بود که این ۱۶ درصد حفظ شود و به فرصت‌های گردشگری منطقه اضافه کند.

به گفته موسوی؛ منطقه یک هفت رود دره دارد که با دستور شهردار در حال تجهیز برای پذیرایی از مهمانان نوروز است. البته اگر مردم صبوری کنند این قابلیت در منطقه یک وجود دارد از ظرفیت گردشگری استفاده‌های زیادی شود.

حل گره‌های ترافیکی

موسوی با اشاره به گره‌های ترافیکی کور در این منطقه اظهار کرد: متاسفانه به واسطه نگاه منفعت طلبانه و غیر کارشناسانه در گذشته سرمایه گذاری به سمت مسکن بوده است و کوچه‌های کم عرض بار سکونت را به دوش کشیدند. در بحث گره ترافیکی مشکلات عبور و مرور را منطقه داریم، اما در یک ماه گذشته دو جلسه با مسئولان مترو و اعضای شورای شهر داشتیم که همه موافق بودند تنها راه حل این معضل، مترو است.

او ادامه داد: بنابر توافقات انجام شده، اتصال خط سه مترو به خط یک در دستور کار قرار گرفت و می‌توانیم امیدوار باشیم در شرق منطقه گره ترافیکی باز شود.

شهردار منطقه یک، از برگزاری نشستی با مسئولان بنیاد مستضعفان درباره ترافیک محله ولنجک خبر داد و گفت: مسوولان بنیاد اعلام آمادگی کردند که خودرو‌های اطراف مجموعه توچال به پایانه گردشگری و کنار نمایشگاه بین المللی پارک شود. چرا که ترافیک سنگین محله ولنجک در روز‌های تعطیل سبب آزار ساکنان آن منطقه است. البته راه احل دیگر ما استفاده از اتوبوس‌های هوایی و شاید استفاده از ال ار تی است.

او با بیان اینکه در مرکز منطقه هم پیاده راه سازی خیابان شهرداری جزو اولویت شهرداری است، افزود: یک طرفه شدن خیابان ولیعصر (عج) به سمت شمال و خیابان شهرداری به سمت شرق در حال شبیه سازی است و امیدواریم سریع‌تر عملیاتی شود. طرح پلازی شهری هم قرار است در ایام نوروز در باغ فردوس اجرایی شود.

موسوی مهم‌ترین وظیفه شهرداری را نگهداشت شهر عنوان کرد و توضیح داد: در شهرداری منطقه یک، اداره‌ای با عنوان ستاد ناحیه محوری با حضور ۳۹ کارشناس مجرب ایجاد کردیم و سعی داریم نگهداشت و پاکیزگی شهر را ارتقا دهیم.

او همچنین از بهره‌برداری تقاطع و پل چمران به ولنجک تا پایان سال و مناسب سازی زیرپل تقاطع ارتش با امام علی (ع) به سمت جنوب خبر داد.

شناسایی ۷۹ ملک متعلق شهرداری منطقه یک

موسوی درباره سرمایه‌گذاری در منطقه یک هم گفت: قرار است سرمایه گذاری را از خود شهرداری شروع کنیم. درواقع کلیه املاک با مالکیت شهرداری که دست افراد و یا نهادی است شناسایی شده و تاکنون ۷۹ ملک شناسایی شده است. هفت هزار متر زمین را هم قرار است بارگذاری کنیم و با تسهیلات ویژه یا با بخش خصوصی مشاکرت کنیم و یا به طور کامل به این بخش واگذار کنیم.

به گفته او؛ تسهیلات دیگر این است که حدود ۱۰۲ کیلیومتر حریم منطقه است که مستعد گردشگری است و اعلام میکنم تمام کسانی که مالکیت خصوصی این زمین‌ها را دارند آمادگی داریم که با تمامی مراجعی که تصویب کننده طرح‌های گردشگری هستند، برای تسهیل کار‌های مالکان مذاکره کنیم.

شهردار منطقه یک، با بیان اینکه در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ باغ‌های منطقه یک به سمت نابودی رفت، افزود: اگر مالکان باغ‌ها تمایل داشته باشند ما حاضر هستیم با توجه به مصوبه شورای شهر درباره خانه باغ‌ها، همکاری کنیم تا باغ‌ها حفظ شوند. در نامه‌ای به سازمان اوقاف هم اعلام کردیم املام باغی را چرا به افراد حقیقی واگذار میکنید در حالی که بهتر است آن‌ها را به شهرداری واگذار کنید و یا اجاره بدهید. تا شهرداری آن‌ها را به یک پارک عمومی تبدیل کند. البته قرار است سه هزار متر از ۳۰ هزار متر فضای سبز به بوستان تبدیل شود.

پل پالادیوم همیشگی نیست

موسوی درباره آخرین وضعیت خانه نیما یوشیج هم توضیح داد: خرداری این ملک در مرحله کارشناسی است و مشکلی از بابت انحصار وراثت وجود ندارد چرا که ورثه ملم را به شخص دیگری فروخته‌اند و مساله ما بخحث ارزشگذاری ملک است و ما هم متتظر نظر کارشناسی هستیم.

او درباره پل پالادیوم گفت: قراردادی میان مدیریت وقت شهرداری منطقه و مالک بوده است و البته میزان پرداختی از سوی مالک به شهرداری هم شفاف نبوده است. البته مجوز پل به صورت موقتی است که و پس از پایان قرارداد مالم با شهرداری، جمع آوری خواهد شد. ما منتظر رای صادره هستیم.

شهردار منطقه یک با اشاره به بافت فرسوده در این منطقه بیان کرد: حدود یک درصد از کل بافت فرسوده تهران در منطقه یک است، اما یک تفاوت عمده با بافت‌های دیگر دارد و این است که انگیزه بالایی برای نوسازی این بافت‌ها د. راین منطقه وجود دارد. طرح موضعی هم داریم که در صورت اجرایی شدن محله جماران با رویکرد مذهبی و گردشگری به قطب گردشگری تبدیل شود.

موسوی درباره ساماندهی دستفروشان گفت: از ۱۵ بهمن امسال طرحی اجرا شد که بر اساس آن با استقرار نیرو‌های شهربان در خیابان شهرداری تا ساعت ۸، اجازه دستفروشی داده نمی‌شود. اما احتمال دارد این طرح را در ایام نزدیک به نوروز به ساعت ۲۲ شب برسانیم. همچنین با مذاکره با معاونت حمل و نقل و ترافیک ممکن است پارکینگ مکانیزه ایرانشهر به زمینی در شمال میدان تجریش منتقل شود.

در مقابل افراد زیاده خواه باید ایستاد

شهردار منطقه یک، با تاکید بر لزوم ایستادگی در مقابل افراد زیاده خواه به برخورد با پیمانکار قبلی پارکینگ شهید باهنر اشاره کرد و گفت: با هماهنگی انجام شده با مقام قضایی پیمانکار این پارکینگ خلع ید شد و تا مدتی هم پارکینگ به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار گرفت.

موسوی  درباره صدور مجوز ساخت مال جدید در منطقه یک، توضیح داد: مال‌ها اگر منطبق بر طرح تفصیلی باشد اختیاری درباره آن نداریم و باید آن را اجرا کنیم. خوشبختانه میتوانیم بگوییم با توجه به اینکه بی انگیزگی و استقبال نشدن از مال در ماه‌های اخی، تقاضا برای احداث مال هم نداریم.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *