تمام قابلیتهای دزفول/ جدیدترین موشک سپاه با برد هزار کیلومتر را بشناسید
گروه سیاسی ؛ حوزه دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۷ یکی از سریعترین روندهای رشد در میان تمامی حوزهها را تجربه کرد. رونمایی، راهاندازی خط تولید انبوه و بکارگیری موشکهای زمین به زمین «فاتح مبین» و «دزفول» و موشک هوا به هوای «فکور»، جنگنده «کوثر»، ناوشکن «سهند»، زیردریاییهای «غدیر» و «فاتح»، خودرو زرهی «طوفان» و سایر دستاوردها در حوزههای هوایی، زمینی، دریایی و پدافندی، نشاندهنده جهش خیرهکننده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در طراحی و تولید ادوات نظامی طی سال ۹۷ بود.
موشک دزفول
موشک بالستیک هوشمند زمین به زمین «دزفول» در روز هجدهم بهمنماه امسال و با حضور سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه و سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه به یگان موشکی سپاه الحاق شد.
موشک هوشمند زمین به زمین «دزفول» به لحاظ ابعاد و اندازه، به هندسه موشک «ذوالفقار» که در چند طی یکی دو سال گذشته بلای جان تروریستهای تکفیری شده، بسیار نزدیک است به صورتی که مخاطب اگر این تصویر این دو موشک را در کنار هم ببیند، شاید نتواند تشخیص دهد که کدامیک «ذوالفقار» است و کدامیک «دزفول»؛ این دو موشک هم از جهت اندازه طولی، هم به لحاظ شکل سَر جنگی و هم از نظر بالکهای انتهایی، بسیار به هم شبیه هستند.
اما مهمترین وجه تمایز «دزفول» و «ذوالفقار» در بُرد این دو موشک است؛ دزفول نسبت به ذوالفقار ۳۰۰ کیلومتر بیشتر بُرد دارد و میتواند هدف را تا مسافت هزار کیلومتر دورتر از خودش، مورد اصابت قرار دهد.
موشکهای «ذوالفقار» در روز ۶ مهر سال ۹۵ و موشکهای «دزفول» در روز ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ به نیروی هوافضای سپاه الحاق شدند. ۸۶۲ روز فاصله میان تولید ذوالفقار و دزفول، ۳۰۰ کیلومتر برد بیشتر را نصیب موشکهای زمین به زمین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کرده است.
به گفته سردار سرتیپ پاسدار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه دلیل افزایش برد دزفول نسبت به ذوالفقار، بهکارگیری فناوریهای جدید در موشک دزفول است.
از طرف دیگر، قدرت انهدام و تخریب موشک دزفول به دلیل نوع موادی که در سر جنگی آن به کارگیری شده، دو برابر موشک ذوالفقار عنوان شده است.