صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آزار و اذیت زنان در کشور‌های اروپایی؛ از فرهنگ آزار در مجلس عوام انگلیس تا رسوایی جنسی مقامات بلندپایه

۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۸۹۹۰
با وجود شکل‌گیری جنبش‌هایی مانند #me too و #why I. did not report و جلب توجه افکار عمومی و ادعا‌های فراوان کشور‌های مدعی حقوق زنان، زنان و دختران فراوانی در کشور‌های غربی همچنان از معضل آزار جنسی رنج می‌برند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، علیرغم فراگیری این معضل در همه عرصه‌های زندگی اجتماعی، آزار و اذیت جنسی زنان کماکان از سوی قانونگذاران این کشور‌ها مورد غفلت قرار می‌گیرد. متهم شدن بسیاری از دولتمردان و سیاستمداران کشور‌های غربی در سال‌های اخیر حکایت از این امر دارد. دومینوی اتهامات جنسی علیه این اشخاص در سراسر اروپا و آمریکا تنها به مطرح شدن موضوع انجامیده و راهکاری اجتماعی یا مجازاتی فردی برای مرتکبین به دنبال نداشته است. ضعف قانونی در برخورد با این دست جرائم حداقل در آمریکا و اتفاقات متوالی و متعدد اخیر به وضوح روشن است.

 

 

آمریکا

در آمریکا سالانه ۳۲۱ تا ۵۰۰ نفر قربانی تجاوز و حمله جنسی می‌شوند. براساس گزارش شبکه ملی مبارزه با تجاوز جنسی در آمریکا ۳۲۱۵۰۰ نفر در سال از سن ۱۲ سالگی به بالا به طور متوسط در معرض تجاوز جنسی قرار گرفته اند.

 

بیشتر بخوانید: آزار جنسی گسترده در بخش‌های اداری لندن

 

آزار و اذیت و مزاحمت‌های جنسی تنها به آمریکا محدود نمی‌شود و در تعدادی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا نیز وجود دارد.

فرانسه

اخیرا گزارش‎هایی از افزایش ۲۲ درصدی تعرض و آزار و اذیت جنسی به زنان فرانسه در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است. «فرانسیس بری» مدیر «فدراسیون ملی همبستگی زنان» در فرانسه به افزایش موارد خشونت‌های جنسی علیه بانوان فرانسوی در هفت ماه نخست سال گذشته میلادی و در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۷ اشاره کرد و گفت: میزان این جنایات ۲۳.۱ درصد افزایش یافته است.

 

 

براساس بررسی‌های موسسه «محیط زیست و امنیت» به طور متوسط حدود ۸۴۰۰۰ زن ۱۸ تا ۷۵ ساله در طول سال قربانی تجاوز جنسی می‌شوند. این در حالی است که گفته می‌شود پلیس فرانسه گفته‌های بسیاری از قربانیان خشونت‌های جنسی را جدی نمی‌گیرد و برخی مواقع حتی آن‌ها را مقصر قلمداد می‌کند.


همانند «هشتگ Me Too» در آمریکا و اروپا که بعد از رسوایی جنسی «هاروی وینستین» به راه افتاد، جنبش «BalanceTonPorc» (افشایش کن) در کشور فرانسه مورد استقبال واقع شده و زنان فرانسه با استفاده از این جنبش تجارب خود در زمینه آزار و اذیت جنسی را به اشتراک می‌گذارند.

 

 

گزارش پارلمان اروپا

پارلمان اروپا در مارس سال ۲۰۱۸ با اذعان به عدم شناخت کامل علت گسترش آزار جنسی زنان اعلام کرد که جامع‌ترین بررسی موجود در مورد خشونت علیه زنان در سطح اتحادیه اروپا که توسط آژانس حقوق بنیادی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، فاش کرد که متوسط آزار و اذیت جنسی زنان ۱۵ ساله در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا ۵۵ درصد است که بالاترین سطح آن در سوئد ثبت شده است. ۸۱ درصد زنان سوئدی از نظر جنسی مورد آزار قرار گرفته اند. پس از آن دانمارک با ۸۰ درصد جای گرفته است. فرانسه و آلمان در رده‌های بعدی جای دارند.

 

 

فرهنگ آزار و خشونت جنسی در مجلس عوام انگلیس

ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ روزنامه گاردین در گزارشی نوشت که فرهنگ خشونت و آزار در مجلس عوام از مقامات آن شروع می‌شود و گزارش‌ها حاکی از آن است که هرگونه تغییر در آن تحت مدیریت مقامات کنونی بعید به نظر می‌رسد.

اردین نوشت: در پی مطرح شدن اتهاماتی علیه سخنگوی مجلس عوام، یک تحقیق با شواهد محکم می‌گوید فرهنگ زورگویی و آزار در مجلس عوام تا زمانی که مقامات آن برکنار نشوند تغییر نخواهد کرد.

یک گزارش مستقل از سوی «دیم لارا کاکس» می‌گوید که یک سنت «تسلیم و سکوت» به طور فعالانه سوء‌استفاده گرانه را پوشش می‌دهد و هیچ محافظتی نیز از کسانی که این زورگویی و آزار‌های جنسی را گزارش داده‌اند نمی‌کند.

 

 

«دیم لارا کاکس» که به عنوان قاضی در دادگاه انگلیس مشغول فعالیت بوده و سال ۲۰۱۶ بازنشسته شده وظیفه پاسخگویی به شکایت‌های فردی شامل شکایت‌هایی که علیه برکو شده را نداشته است با این حال او به این جمع‌بندی رسیده است: اهرم‌های تغییر به عنوان بخشی از تغییر مورد نیاز است و افراد باید موقعیت خود را در نظر بگیرند.

 

افشای رسوایی‌های اخلاقی در آمریکا و اروپا پس از جنبش Me Too#

از سال ۲۰۱۷ و در پی ایجاد هشتگ «من هم» (Metoo#) در شبکه‌های اجتماعی کشور‌های غربی و آمریکا برای تشویق زنان و دختران جوان به بیان تجربه‌های آزار و اذیت جنسی در محیط کار خود، طیف وسیعی از رسوایی اخلاقی و جنسی چهره‌های مشهور آمریکا و کشور‌های اروپا افشا شد.

 

بیشتر بخوانید: رسوایی جنسی جایزه نوبل 2018 ادبیات را لغو کرد 

 

نشریه نیویورک تایمز آمریکا در روز ۵ اکتبر ۲۰۱۷ گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد «هاروی وینستین» از مشهورترین تهیه‌کنندگان هالیوود و با نفوذترین چهره‌های صنعت سینما در آمریکا به مدت سی سال به آزار جنسی زنان پرداخته است.

 

 

اخبار درباره رسوایی اخلاقی در آمریکا تنها محدود به چهره‌های فرهنگی این کشور نبود بلکه همزمان سه زن گزارش دادند که در سال‌های اخیر از سوی «جرج اچ دبلیو بوش» یا بوش پدر رئیس‌جمهور اسبق آمریکا مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند.

زنان در سوئد امنیت ندارند

براساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، یافته‌های «آژانس اتحادیه اروپا برای حقوق بنیادی» نشان می‌دهد که کشور‌های سوئد و دانمارک بالاترین میزان آزارو اذیت‌های جنسی در بین کشور‌های اروپایی دارند.

داده‌های این آژانس اروپایی بیانگر آن است که در سوئد و دانمارک ۸۰ تا ۱۰۰ درصد مردم گفته‌اند مورد تعرض یا آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند که این آمار بیشترین میزان در هر جایی از قاره اروپا است.

 

 

پارلمان اروپا جایگاه امن فساد اخلاقی

با افشای فساد اخلاقی چهره‌های مشهور سیاسی و فرهنگی آمریکا و شکستن سکوت شمار زیادی از زن‌های قربانی آزار و اذیت جنسی آن‌ها این‌بار گزارش‌هایی از فساد اخلاقی مقامات ارشد پارلمان اروپا و همچنین نمایندگان مجلس و وزرای دولت انگلیس منتشر شد.

پایگاه خبری «ساندی تایمز» گزارش داد که تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد پارلمان اروپا بستری برای آزار و اذیت جنسی است و برخی از مقامات ارشد پارلمان بر این عقیده هستند که می‌توانند هر اقدامی با کارمندان زن جوان در این پارلمان انجام دهند.

 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *