صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قوانین حمل سلاح در آمریکا و قربانی شدن هزاران نفر در طول سال؛ زورآزمایی دموکرات‎ها و جمهوری‎خواهان به کدام سو می‎رود؟

۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰:۱۹
کد خبر: ۴۹۸۹۲۹
نگاهی کوتاه به آمار و ارقام منتشر شده نشان می‌دهد که خشونت با سلاح گرم در آمریکا سالانه جان ده‌ها هزار نفر را در این کشور می‌گیرد و با این وجود مقامات دولت آمریکا همچنان بر آزادی حمل سلاح در این کشور اصرار دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، در سال‌های اخیر و در پی وقوع تیراندازی‌های جمعی در آمریکا، کنترل اسلحه در این کشور به یکی از موضوعات اساسی در سیاست داخلی تبدیل شده است.

با وقوع هر تیراندازی دسته جمعی -که دست‌کم چهار یا بیشتر از چهار کشته را شامل می‌شود- بحث میان دو گروه طرفدار حمل اسلحه و موافقین مقررات سختگیرانه‌تر در این زمینه افزایش می‌یابد.

 

 

خشونت با سلاح گرم؛ بحران حقوق بشری در آمریکا

ماه سپتامبر گذشته سازمان عفو بین‌الملل در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که خشونت با سلاح گرم در آمریکا یک بحران حقوق بشری است و شکست دولت آمریکا در حمایت از شهروندان خود در برابر این خشونت‌ها نقض حقوق آن‌ها به شمار می‌رود.

 

بیشتر بخوانید: قرار گرفتن آمریکا در رتبه نخست تیراندازی‌های جمعی

 

عفو بین‌الملل در گزارش خود آورده است: آمریکا با شکست در محافظت از اشخاص و جوامعی که در معرض بیشترین خطر خشونت‌های تسلیحاتی قرار دارند قوانین حقوق بشری را نقض کرده است و حق زندگی عاری از خشونت، تبعیض نژادی و ترس با حسی از حق داشتن مجموعه‌ای بی حد و حصر از سلاح‌های مرگ‌بار جایگزین شده است.

 

 

واقعیاتی درباره قانون حمل سلاح در آمریکا

پایه قانونی حق حمل اسلحه گرم در آمریکا در متمم دوم قانون اساسی این کشور تثبیت شده است.

طرفداران مقررات کنترل اسلحه نگران امنیت خود در کشوری هستند که براساس نظرسنجی‌های سال ۲۰۱۱ به طور متوسط از هر ۱۰۰ نفر آن، ۸۸ نفر دارای اسلحه هستند.

مخالفان حق حمل اسلحه که از فقدان امنیت در این کشور بیم دارند، استدلال می‌کنند که محدود کردن حق حمل اسلحه، شهروندان را از محافظت از خود در زندگی روزمره یا در بدترین حالت یعنی حمله دولت علیه مردم ناتوان نمی‌سازد.

 

 

راهکار ترامپ برای جلوگیری از تیراندازی مرگبار در مدارس

سال گذشته یک حادثه تیراندازی در دبیرستان «پارکلند» در ایالت فلوریدا به کشته شدن ۱۷ نفر و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر منجر شد که این تیراندازی منجر به شکل‌گیری اعتراضات زیادی به قوانین حمل سلاح در آمریکا شد.

در حالی‌که گروه‌های مختلف در آمریکا و به خصوص دانش‌آموزان خواستار تغییر در قوانین مربوط به حمل سلاح در این کشور هستند «دونالد ترامپ» طی اظهاراتی درباره تیراندازی‌های مرگبار در مدارس آمریکا، مسلح کردن معلمان در مدارس را به عنوان راهکاری برای پایان دادن به این تیراندازی‌ها پیشنهاد داد.

 

 

پشت پرده دفاع ترامپ از قوانین حمل سلاح

مسئله کنترل حمل سلاح در آمریکا از حساسیت بالایی برخوردار بوده و دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود دیدگاه خود درباره این موضوع را تا حد قابل ملاحظه‌ای تغییر داده است.

بعد از حادثه تیراندازی در مدرسه «ساندی‌هوک» که ۲۰ قربانی گرفت، ترامپ موضع‌گیری شدیدی در برابر رئیس جمهور وقت باراک اوباما گرفت و وی را مورد انتقاد قرار داد، اما پس از ورود به کاخ سفید، دونالد ترامپ که مزایده کاخ سفید وی از سوی «انجمن ملی سلاح» برنده شد، خود را در موقعیت یکی از طرفداران قانون «حق نگهداری و حمل سلاح» قرار داد.

بیشتر بخوانید:  مرگ ۳۸ هزار نفر در سال بر اثر تیراندازی در آمریکا

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی و تحقیقت انجام شده «انجمن ملی سلاح» (National Rifle Association) که یک سازمان آمریکایی برای ترویج مالکیت سلاح‌های گرم و آموزش نحوه استفاده از آن در آمریکا است هدیه‌ای بالغ بر ۳۰ میلیون دلار به کمپین انتخاباتی ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ پرداخت کرده است.

 

 

جمهوری‌خواهان هوادار حمل آزادانه سلاح

جمهوریخواهان از هواداران پروپاقرص آزادی حمل سلاح و دموکرات‎ها از مخالفان این قانون هستند؛ دونالد ترامپ به عنوان یک رئیس‌جمهور جمهوریخواه یک هفته پیش از حادثه مرگبار لاس‌وگاس در جمع هواداران خود در ایالت آلاباما بار دیگر همانند دوران تبلیغات ریاست‌جمهوری تأکید کرده بود: اگر من رئیس‌جمهور نشده بودم، همه شما باید اسلحه‌هایتان را دو دستی تحویل دولت دموکرات‎ها (هیلاری کلینتون) می‌دادید.

وی هنگام حادثه تیراندازی مرگبار لاس‌وگاس وعده داده بود که دولت در آینده درباره قانون مالکیت و حمل آزادانه سلاح تصمیم‌گیری خواهد کرد، اما هیچ اقدامی از سوی دولت وی در این راستا صورت نگرفت.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *