صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکست تحریم‌های آمریکا علیه ایران؛ برج خودساخته ترامپ به راحتی فروریخت

۱۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۸۹۱۰
تحریم‌های آمریکا علیه ایران که نتوانستند به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابند، به زعم تحلیلگران و کارشناسان تنها مهر تاییدی بر خصومت چهل ساله واشنگتن با تهران بودند.
به گزارش گروه بین الملل ، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه تهران تنها تاکیدی بر خصومت چهار دهه‌ای آمریکا علیه ایران بوده و نتوانسته به اهدافی که براساس آن طراحی شده بود، دست یابد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پس از خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، در حالی تحریم‌ها علیه ایران علیه ایران تحمیل کرد که ناظران آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان ملل، اتحادیه اروپا، انگلیس، روسیه و چین همگی بر پایبندی ایران به این توافق صحه گذاشته و این امر را تایید کردند.
 

نشریه تحلیلی «امریکن اسپکتیتور» می‎نویسد که آمریکا هرگز جرات مداخله نظامی در ایران را ندارد.

از این منظر باید گفت که علیرغم تغییرات ظاهری دولت‌های دموکرات و جمهوری خواه، آمریکا همچنان در تلاش است تا دیپلماسی عمومی خود را در قبال ایران دنبال کند. اما گویا از این نکته غافل بوده است که در تاریخ تحریم‌ها همواره تحریم‌های سخت به اراده‎ای ملی تبدیل می‌شود.
 

به نوشته این پایگاه دلایل عمده شکست تحریم‌های ایران از سوی آمریکا عبارتند از:

نخست، سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا که براساس تمایلات و خواست‌های عربستان و رژیم صهیونیستی تدوین شده است، در دولت ترامپ بیش از گذشته مورد تاکید قرار دارد. این در حالی است که مردم آمریکا برخلاف دولتمردان و سیاستمداران این کشور عربستان را متحد کشور خود نمی‌دانند. در نظرسنجی که پیش از رسوایی قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان انجام شد، تنها ۴ درصد مردم آمریکا از عربستان به عنوان متحد کشور خود یاد کردند. در مورد رژیم صهیونیستی نیز وضعیت مشابه است.
 
 

دو، عدم همراهی جامعه بین المللی. دولت آمریکا در اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه ایران تنها از همراهی رژیم صهیونیستی برخوردار بود و سایر کشور‌ها یا این اقدام ترامپ را محکوم کرده یا دست‌کم از آن تبعیت نکردند. رسانه صهیونیستی هاآرتص این تحریم‌ها را به برجی تشبیه کرده بود که به دلیل عدم حمایت‌های بین المللی به راحتی فرو می‌ریزد.
 
 

سه، جبران نشدن خلاء تولید ایران در بازار نفت و عدم وجود جایگزین مناسب برای صادرات ۲.۵ میلیون بشکه‌ای نفت ایران. این خلاء به دلیل ناتوانی فنی و تولیدی عربستان و نیز عدم اراده سیاسی روسیه برای جبران کسری ایجاد شده ناشی از تحریم نفت ایران در نهایت سبب صدور معافیت‌های تحریمی برای ۸ کشور خریدار نفت ایران شد.

چهار، مشکلات تجاری ترامپ با چین و تحریم اقتصادی روسیه فرصت همکاری پکن و مسکو با واشنگتن را کاهش می‌دهد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *