صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال/ ارزشیابی و سیاست گذاری تشکیل می‌شوند/ غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد/ «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا

۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۶:۲۴
کد خبر: ۴۹۸۸۱۲
هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال، ارزشیابی و سیاستگذاری تشکیل می‌شوند، غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد، «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا، باید از مردم در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال، ارزشیابی و سیاستگذاری تشکیل می‌شوند، غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد، «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا، باید از مردم در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید:

 

• هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال، ارزشیابی و سیاست گذاری تشکیل می‌شوند

معاون آموزشی وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ایجاد شبکه‌های همکاری در مناطق آمایشی، تشکیل هیات‌های ممتحنه منطقه‌ای را در این جهت دانست. باقر لاریجانی با بیان اینکه گزارش عملکرد حوزه آموزش علوم پزشکی در سال ۹۷ در حال آماده سازی است گفت: امیدواریم بازخورد‌های دانشگاه‌ها بتواند در تدوین برنامه‌های سال ۹۸ کمک کند. او به گزارش‌های منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: در این منطقه همکاری خوبی در ارزیابی‌ها صورت گرفته و گام‌های خوبی در توسعه آموزش مجازی و تکمیل سامانه education Iran برداشته شده است.

• غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد
ربابه شیخ الاسلامی، عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ایرنا گفت: تحقیقات نشان می‌دهد غنی سازی آرد با فولات (اسیدفولیک) موجب جلوگیری از به دنیا آمدن سالانه ۵۰ هزار و ۲۷۰ نوزاد با نقص مادرزادی لوله عصبی ستون فقرات شده است.

• «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ضمن گلایه از اختصاص مبالغ ناچیز به حوزه دارو از ۵۰۰ میلیون یورویی که قرار بود از صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت اختصاص یابد، گفت: اگر در حوزه نقل و انتقال و تامین ارز سیستم SPV راه بیفتد، طبعا مشکلات در حوزه دارو کمتر می‌شود. به گزارش ایسنا، محمد عبده‌زاده با اشاره به شرایط بازار دارویی کشور در سال ۱۳۹۸، اظهار کرد: امسال سال سختی را پشت سر گذاشتیم، اما سال آینده سال سخت‌تری را پیش رو خواهیم داشت. خوشبختانه در حوزه تولید داخلی دارو ثبات بیشتری داریم، اما در حوزه واردات دارو وابسته به نقل‌وانتقالات مالی و تامین ارز هستیم. اگر در حوزه نقل و انتقال و تامین ارز سیستم SPV (سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران) راه بیفتد، طبعا مشکلات در حوزه دارو کمتر خواهد بود، اما اگر این موضوع فقط در حد حرف باشد، قطعا با دشواری مواجه می‌شویم.

 

• باید از مردم در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم
معاون کل وزارت بهداشت گفت: هر ایرانی به طور متوسط ۱۰.۳ بار در سال به سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کند بنابراین سالانه ۸۴۵ میلیون بار و روزانه ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار مواجهه با سیستم بهداشتی و درمانی می‌شود. ایرج حریرچی اظهار داشت: روزانه ۶۵۰ هزار مراجعه در مراکز بهداشتی شهری و روستایی می‌شود و حدود ۸ درصد از GDP به حوزه بهداشت و درمان اختصاص می‌یابد به عبارت دیگر از هر ۱۲ تومانی که ایرانی‌ها هزینه می‌کنند یا برای آن‌ها هزینه می‌شود، یک تومان به حوزه بهداشت و درمان اختصاص پیدا می‌کند و در دنیا، مجموع هزینه‌های نظامی و انرژی کمتر از بخش سلامت است. او تصریح کرد: بر اساس قیمت سال ۹۵ حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در بخش دولتی و خصوصی سلامت هزینه می‌شود و هر ایرانی حداقل یکبار در ماه به نظام سلامت مراجعه می‌کند بنابراین وارد شدن خیرین و موسسات خیریه به حوزه سلامت، می‌تواند منشا خیر و برکات زیادی برای مردم باشد.

• صنعت داروسازی با ۷۰۰ میلیون دلار ارز نیاز کشور را تامین می‌کند
مهدی پیری، رئیس سازمان غذا و دارو به برنا گفت: دارو‌های تولید داخل با کمترین ارز ممکن (حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار)، عمده ‏نیاز کشور را تامین می‌کنند و اگر تولید داخل نبود، شاید با ۱۰ برابر این مبلغ نیز توان اداره بازار دارویی کشور وجود نداشت. ‏

• مشکلی برای تامین مواد اولیه دارو در سال آینده نخواهیم داشت
وزیر بهداشت تاکید کرد که مشکلی برای مواد اولیه دارو در سال آینده نخواهیم داشت. سعید نمکی گفت: در حال حاضر خیلی از همکاران از کارتخوان استفاده می‌کنند منتها اجبار پزشکان به استفاه از کارتخوان چقدر منطقی است بحثی است که باید به آن بپردازیم. او ادامه داد: توصیه می‌کنیم همکاران پزشک از کارتخوان‌ها استفاده کنند تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.


• مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت تولید دارو‌های گیاهی
دبیر انجمن مکمل‌های دارویی با بیان اینکه نوسانات ارزی مشکلاتی را برای صنعت داروی گیاهی ایجاد کرده خواستار حمایت دولت از این صنعت شد. جعفر میرفخرایی افزود: بیش از ۲۲۰ تولید کننده در صنعت دارو‌های گیاهی فعال هستند و این صنعت به چشم‌داشت مسوولان نیاز دارد.


• ثبت ۴۴۵ حادثه طی هفته گذشته ۱۵۷۷ نفر مصدوم بر جای گذاشت
پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: طی هفته گذشته (از ۴ الی ۱۰ اسفند ماه) در مجموع ۴۴۵ حادثه ویژه در سامانه مرکز مدیریت عملیات بحران (EOC) ثبت شد که در پی این حوادث ۱۵۷۷ نفر مصدوم شدند.

 

 

• هجمه‌ها علیه جامعه پزشکی به سلامت مردم آسیب می‌زند
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با گلایه از هجمه‌ها علیه جامعه پزشکی کشور، گفت: این هجمه‌ها می‌تواند به اعتماد میان پزشک و بیمار آسیب بزند. محمدرضا ظفرقندی افزود: فکر می‌کنم، جامعه پزشکی برای کشور یک سرمایه اجتماعی است. در ارزیابی‌ها جامعه پزشکی همیشه جزو رده‌های بالای جامعه بوده اند، اما آنچه ما را نگران می‌کند این است که می‌بینیم هجمه‌هایی از سوی برخی مسئولان و مجلس علیه این جامعه مطرح می‌شود.


• پرداخت بخشی ازمطالبات پزشکان درنیمه دوم اسفند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت بخشی از مطالبات جامعه پزشکی در نیمه دوم اسفند خبر داد. محمد شریعتمداری با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده از سوی حاضرین که در این جلسه مطرح شد، گفت: این گفته‌ها نشان می‌دهد که تلنباری از مشکلات بین دولت به طور عام و جامعه پزشکی کشور به طور خاص وجود دارد، اما وجود این حجم قابل ملاحظه از مطالبات یا اشکالات در عرصه مسائل پزشکی بین دولت و جامعه پزشکی به نظر من قابل قبول نیست.

 

  •  ۸۰ درصد مکمل‌های غذایی تولید داخل است
    رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های غذایی و رژیمی گفت: بیش از ۸۰ درصد مکمل‌های غذایی و رژیمی که قبلا کمر صنعت را می‌شکست در داخل تولید شده و قفسه داروخانه‌های کشور پر از ‏مکمل‌های تولید داخل است. ‏ عباس کبریایی زاده افزود: نیازمند مدیران با اختیارات کم و پراکنده نیستیم ‏و به مدیریت واحد احتیاج داریم. اگر موفقیتی در تامین و توسعه صنعت دارویی کشور دیده می‌شود با شیوه‌های مدیریت جهادی حاصل ‏شده است. ‏

 

  • طرح طبقه بندی مشاغل اختصاصی در بیمه سلامت

معاون دفتر نوسازی بیمه سلامت گفت: ۲ عنوان شغلی «کارشناس خدمات بیمه سلامت» و «کارشناس توسعه بیمه سلامت» به تصویب شورای توسعه مدیریت وسرمایه انسانی سازمان اداری واستخدامی کشور رسید. یوسف فرهنگ دوست  درخصوص طرح طبقه بندی مشاغل اختصاصی درسازمان بیمه سلامت گفت: در اجرای تبصره ۲ ماده ۷۰ قانون مدیریت خدمات کشوری برای نخستین بار طرح طبقه‌بندی مشاغل اختصاصی سازمان با ۲ عنوان شغلی «کارشناس خدمات بیمه سلامت» و «کارشناس توسعه بیمه سلامت» به تصویب شورای توسعه مدیریت وسرمایه انسانی سازمان اداری واستخدامی کشور رسید.

 

  • تاثیر فقر فرهنگی در افزایش سوختگی ها

یک  فوق‌تخصص جراحی پلاستیک به  تببین دلایل وقوع سوختگی در ایران و روز‌های منتهی به چهارشنبه آخر سال پرداخت و گفت: عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این قضیه دخیل هستند. بطوری که شیوع آن در میان اقشار و جوامع کم‌درآمد بیشتر است. فاطمی با پرداختن به مساله پیشگیری و کارآمدی آن، افزود: پیشگیری به دو صورت فعال و غیرفعال است که پیشگیری غیرفعال کم‌تر مبتنی بر دخالت انسانی است، بسیار کارآمدتر است. روش‌هایی مانند نصب و پیش‌بینی امکانات پیشگیری از سوختگی و اطفای حریق و سامانه‌های اعلام و پاششی کنترل آتش‌سوزی در ساختمان‌ها که در ایران به دلیل مسائل اقتصادی (به رغم کارآمدی پسینی و کاهش هزینه‌های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و...، مترتب بر سوختگی‌ها) کم‌تر به پیشگیری غیرفعال پرداخته شده است. پس باید باید به آموزش و فرهنگ‌سازی، یعنی پیشگیری فعال در این زمینه توجه کنیم. چرا که متاسفانه فقر فرهنگی به افزایش این مسئله دامن زده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *