مردم از کاندیدای مردمی برنامه فرمول یک چه گفتند؟
بر خلاف عادت سالهای گذشتۀ رسانه ملی، این بار برنامۀ زندۀ فرمول یک با اجرای علی ضیاء، چهرۀ برتر سال خود را از میان مردم عادی شهر انتخاب میکند. افرادی که تنها ویژگی حضور آنها در این لیست کارهایی است غیر منتظره و انسان دوستانه که به نوعی خاص باعث شده تا در میان میلیونها آدم متمایز شوند.
چند سالی است که طبق سنت، رسانۀ ملی و برنامههای تولیدی و زندۀ ایام پایانی سال، سراغ افرادی در حوزههای فرهنگی و هنری، اجتماعی، سیاسی و... میروند که در آن سال با حضور در فیلم و سریال، کار خیریه و ... توانستند نظر آراء مردمی را جلب کنند. افرادی که در طول سال هم جزو تیتر رسانهها هستند و به نوعی باید گفت: در حوزۀ کاری خود از شهرت نسبی برخوردارند.
اما بر خلاف عادت سالهای گذشتۀ رسانه ملی، این بار برنامۀ زندۀ فرمول یک با اجرای علی ضیاء، چهرۀ برتر سال خود را از میان مردم عادی شهر انتخاب میکند. افرادی که تنها ویژگی حضور آنها در این لیست کارهایی است غیر منتظره و انسان دوستانه که به نوعی خاص باعث شده تا در میان میلیونها آدم متمایز شوند.
این لیست ۱۱ نفره که از میان ۵۰۰ نفر و توسط چهرههای شناختهشدۀ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... انتخاب شده، قرار است تا با اتکا بر آرا و نظر مردمی یک نفر را به عنوان چهرۀ منتخب سال معرفی کند. موضوعی که بیش از هر چیز میتواند بر ارزش و اهمیت کار بیفزاید.
مردمی که جور کارهای مسئولان را میکشند
مینا از شرکت کنندگان در این نظر سنجی انتخاب خود را، لعبت گرانپایه جراح نیازمندان و عصمت احمدیان مادر دو شهید و کار آفرین اعلام کرد و دربارۀ دلیل انتخابش این طور گفت: اگر کمی واقع بینانه نگاه کنیم و از مرکز کشور به روستاهای اطراف و نقاط محروم برویم، میبینیم که مردم بی بضاعت و تهی دست بسیاری داریم که از انجام بسیاری از هزینههای زندگی خود عاجز هستند چه برسد به این که بخواهند که از انجام هزینههای پزشکی خود بر آیند. این اقدام خانم دکتر که حرکتی کاملاً خدا دوستانه و نادر هست میتواند به خیلی از مردم بی بضاعت در رهایی از بیماری کمک کند و جان تازهای به آنها ببخشد.
وی ادامه داد: این حرکت اجتماعی میتواند به ما بفهماند که هنوز در جامعهای با مشکلات اقتصادی و بحرانهای اجتماعی بسیار، افرادی پیدا میشوند که به مردم خود بدون چشمداشت مادی خدمت میکنند و از این نظر نشان میدهد که چراغ انسانیت هنوز در جامعۀ ما روشن است.
وی دلیل انتخاب دیگر خود که مادری کار آفرین است را کمک به گسترش کار آفرینی در جامعه عنوان کرد و گفت: فکر میکنم نگاه رسانه و بویژه صدا وسیما به معرفی این چنین افرادی قابل تحسین است. مردم بسیاری را در اطراف خود داریم که شاید بدون هیچ گونه اعلام رسمی سعی دارند تا گوشهای از مشکلات مرد این شهر را حل کنند. این انتخاب رسانه و اختصاص برنامهای به معرفی چهرههای اجتماعی میتواند کمک کند تا نمونههای این چنینی تکثیر شوند و شاهد مدینهای فاضله شویم که مشکلات این شهر بدست خود مردم حل میشود و نه مسئولان!
• حرکتهای مردمی زیر ذره بین مردم
به هر حال ایدۀ برنامه در انتخاب چهره برگزیدۀ سال از میان تعداد زیادی از افراد نشان میدهد که انجام کارهایی خاص از دیدگان مردم دور نمیماند و پرداختن به آن از طریق رسانهای با مخاطب میلیونی میتواند کمک کند تا کارهای با ارزش این چنینی در جامعه بسط یابد.
همراهی مردم با این کار متفاوت و انعکاس آن در آرای خود هم نکتۀ دیگری است که نباید از آن غافل شد. مردمی که با آراء خود به انتخاب ۱۱ نفر و ازاین جا به بعد برای معرفی چهرۀ برتر سال پای کار آمدند، نشان داد که حرکتهای مردمی هیچ وقت از چشم مردم دور نیست و استقبال آنها را به همراه دارد.
• کمک نمیکنیم، سنگ نندازیم
حجت که به صورت گذری چند برنامه از فرمول یک را دیده در خصوص این کار صدا و سیما در انتخاب چهرهی سال از میان مردم ابراز خشنودی کرد و گفت: پرداختن به چنین کارهایی که شاید در طول سال کمتر مورد توجه رسانهها است، میتواند مردم را به انجام کارهای خیر و خداپسندانه تشویق کند. در جامعه افراد بسیاری داریم که گوشهای از مشکلات مردم را حل میکنند، ولی اسمی از آنها به میان نیست. نمایش گوشهای از مهربانیهای مردم با معرفی ۱۱ نفر که به واقع باید وجود آنها را مغتنم شمارد، آغازی است برای سایر رسانهها تا از توجه صرف به افراد مشهور فاصله بگیرند و سراغ افرادی با رویکردهای اجتماعی نیز بروند.
وی انجام چنین کارهایی که نیاز به از خودگذشتگی بسیاری را در جامعه میطلبد، نیازمند حمایتهای مردمی و دولتی دانست و گفت: بسیار شاهد بودم که افرادی با نیت خیرخواهانه و برای خدمت به مردم ایدههایی را در سر داشتند که با سنگ اندازیهای نهاهای دولتی از انجام آنها باز ماندند. با توجه به این که در شرایط فعلی و به علت محدودیت بودجه ای، دولت توان خیلی کارها را ندارد حداقل میتوان با حمایت و در اختیار گذاشتن امکانات خود به افرادی که سعی دارند تا کمکی به هم نوعان خود کنند، مقدمات کار این افراد را تسهیل کند. از طرف دیگر حضور مردم با پیامهای انگیزشی شان و همچنین حمایتهای رسانهها از این کارهای عام المنفعه میتواند امیدی را در دل این افراد و نمونههای مشابه آنها زنده کند که تنها نیستند و به آنها قوت قلبی را برای ادامۀ کارشان دهد.
• تبلیغ رسانه ها، گسترش اقدامات نوع دوستانه را در پی دارد
به واقع باید گفت: در روزگاری که مردم با گرفتاریهای روزمره و مشکلات شخصی دست به گریبان هستند باید وجود افرادی مثل اسماعیل آذرینژاد (روحانی قصه گو در مناطق محروم)، عصمت احمدیان (مادر شهید کارآفرین برای زنان اهوازی)، یوسف اصلانی (فعال حوزه توانبخشی و کارآفرینی برای معلولان)، طناز بحری (پزشکی که با مهاجرت معکوس از هلند به ایران برگشته است)، نورالدین توسلی (چوپان اهل ایلام که اقدام به کاشت درخت میکند)، زیبا عزیزی (چهارمین زن موفق روستایی جهان در سال ۲۰۱۸ واهل قصرقند سیستان و بلوچستان)، محمدرضا عموزاده (قاضی اهل گلستان که به جای صدور حکم زندان احکام فرهنگی صادر میکند)، حاجکاظم کبیر صابر (چای فروش با انصاف تبریزی که وزن پاکت کاغذی را از وزن چای کم میکند و میفروشد)، نرگس کلباسی (زن جوانی که زندگی خود را وقف کمک به زلزلهزدگان کرمانشاه کرده است)، لعبت گرانپایه (جراح نیازمندان که ۵۴ هزار ویزیت و ۱۵۰۰ جراحی رایگان انجام داده) و مجتبی محمدی (سرباز خوزستانی که جان چند نفر را در حادثه تروریستی اهواز نجات داد) را قدر دانست و به وجود آنها افتخار کرد. این حرکتهای اجتماعی در جامعهای با مشکلات بسیار نشان میدهد که هنوز مردمی هستند که در ذهن خود درد مردم را درد خود میپندارند و به کمک آنها میشتابند. مردمی که با گذشت بسیار و وقف خود در راه مردم نشان دادند که انسانیت هنوز زنده است و میتوان روی کمک دیگران حساب کرد. در نقطۀ مقابل، حمایت رسانهها از جنبشهای اجتماعی و نمایش آن به میلیونها مردم دیگرمی تواند سبب گسترش این گونه اقدامات شود. موضوعی که روشن شدن فتیلۀ آن توسط صدا وسیما میتواند ما را به آیندهای روشن از اقدامات بشردوستانه امیدوار کند.
• نفس کارهای خیریه را برچسب زدن لوس نکنیم
محسن که از بینندههای مستمر و پرو پا قرص برنامۀ فرمول یک است، ضمن ابراز خرسندی از این کار، خواستار ادامه دار بودن این حرکت فرهنگی و اجتماعی در طول سال شد و گفت: مفهوم انسانیت درست است که در درون انسان هاست و اگر فردی به این کار اعتقاد داشته باشد هیچ چیزی نمیتواند جلودار او شود، اما فکر میکنم مطرح شدن آن در جامعه، قوت قلبی برای این افراد است که بفهمند کار آنها تأیید اجتماع را به همراه دارد و با قوت قلب مضاعف به کار خود ادامه دهند.
وی در مورد کارهای عام المنفعۀ اجتماعی که توسط بعضی سلبریتیها انجام میشود و در بوق و کرنای رسانهای به آنها پرداخته میشود، این طور گفت: به نظرم نفس کار مهم است و این که حالا بخواهیم با برچسبهای ریا کاری و یا برای مطرح شدن فرد اصل کار آنها را زیر سوال ببریم فکر میکنم جز مأیوس کردن افراد، عایدی دیگری در بر ندارد.
وی ادامه داد: هر کسی در حد توان خود میتواند گوشهای از مشکلات اطرافیان و افراد در ارتباط با خودش را حل کند حالا شدت و بزرگی کارها بسته به هرشخصی متفاوت است و افرادی مثل این ۱۱ چهره در یک حجم بسیار زیاد و افرادی هم مثل من با کمکهای ناچیز خود میتوانیم به مردم کمک کنیم. بیش از هر چیز نفس کار مهم است و این که فرد با انجام آن پیش وجدانش راضی باشد.
وی زندگی را در همین کمکها و حل مشکلات مردم ولو اندک خلاصه کرد و بیان داشت: این که شما با نشاندن لبخند بر روی لب مردم سعی کنید دل کسی را شاد کنید و یا فردی را به زندگی خود امیدوار کنید هم در دین ما و هم در سایر ادیان به وضوح به آن اشاره شده است حتی اگر هم خیلی فرد معتقدی نباشید. ولی این چنین حرکتهایی به زعم بنده میتواند جدا از خشنودی خودمان، خشنودی خدا و بنده هایش را هم در برداشته باشد و از این نظر کاملا ً. موافق استمرار این کارهای فرهنگی و پخش آن از رسانۀ ملی هستم.
• چراغ انسانیت در این شهر روشن است
نمایش این حجم از مشارکت مردمی در یک برنامه تلویزیونی و رأی به انسانهایی که منیت خود را کنار گذاشتند و با حرفه و بضاعت مالی خود به دل جامعه و مردم محروم و کم بضاعت رفتند چیزی جز این نیست که انسانیت در زیر آسمان این شهر هنوز زنده است. افرادی که فارغ از خبرهایی که هر چند وقت یکبار از حقوقهای نجومی و تخلفهای مالی مدیران میشنویم با حس مسئولیت اجتماعی خود به سراغ مردم رفتند تا در مشکلات آنها شریک شوند و ما رسانهها هم به نوبۀ خود و با نمایش آنها باید سعی کنیم تا به تکثیر این افراد در جامعه کمک کنیم.
گفتنی است؛ مردم برای انتخاب نفرات منتخب خود میتوانند تا روز بیست و پنجم اسفندماه از طریق پیامک رایگان، اپلیکیشن و همچنین با مراجعه حضوری به فرهنگسراهایی، چون رسانه، اشراق، ارسباران و... به این افراد رای بدهند تا در نهایت یک نفر به عنوان چهره برتر سال انتخاب شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *