تمام آزمایش هستهای آمریکا از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۹۲؛ محلهایی که همچنان غیرقابل سکونت هستند
به گزاش گروه بینالملل . اگرچه به دلیل مخفیکاریهای صورت گرفته از سوی کشورها و به خصوص آمریکا، برآورد میزان دقیق آزمایشهای و تسلیحات هستهای کشورها غیرممکن است، اما شواهد و اسناد موجود حاکی از آن است که آمریکا بیش از نیمی از آزمایشهای هستهای جهان را انجام داده است.
سازمان کنترل تسلیحات گزارشی منتشر کرده که نشان میدهد آمریکا ۱۰۳۲ آزمایش هستهای را انجام داه است.
این آزمایشهای هستهای در سایت نیومکزیکو، نوادا و جزایر مارشال انجام گرفتهاند.
این در حالی است که تاکنون در مجموع ۲۰۵۵ آزمایش هستهای در جهان انجام شده و نخستین آزمایش هستهای آمریکا نیز سال ۱۹۴۵ در نیومکزیکو انجام گرفته است.
با توجه به وجود نگرانیهای امنیتی و ایمنی بالقوه و همچنین دور افتاده و خالی از سکنه بودن سایت نیومکزیکو، نخستین آزمایش هستهای آمریکا در این سایت انجام شد.
علاوه بر این سایت نیومکزیکو در منطقهای صاف واقع شده بود که باد کمی در آن میوزیذد و احتمال پخش مواد رادیواکتیوی ناشی از انفجار بمب هستهای بسیار کمتر بود.
بیشتر بخوانید: آزمایش هستهای آمریکا در جزایر مارشال؛ بلایی که آمریکا بر سر ساکنان این جزایر آورد
با این وجود پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا آزمایشهای هستهای خود را به جزایر مارشال در اقیانوس آرام انتقال داد.
اوایل دهه ۵۰ آزمایشهای هستهای در پایگاهی در نوادا انجام میشد؛ محلی که سالهای بعد از آن بیشترین آزمایش هستهای در آن صورت گرفت.
در پی انفجار بمبهای هستهای، ابرهایی به شکل قارچ در این منطقه شکل میگرفتند که از لاسوگاس نیز قابل مشاهده بودند. به نوعی جاذبه توریستی تا سال ۱۹۶۳ تبدیل شده بودند.
عمده آزمایشهای هستهای آمریکا در سایت نوادا انجام شده است؛ در مرکز بیابانهای غرب آمریکا. سایت نوادا محلی است که در آن ۶۹۹ آزمایش هستهای صورت گرفته است که این آزمایشها شامل انفجارهی هوایی و بعدها زیر سطحی نیز بوده است.
بیشتر بخوانید: کشورهای دارای سلاح هستهای کدامند؟
میانگین بمبهایی که در این سایت آزمایش میشدند ۸.۶ کیلوتن بوده و آزمایشهای هوایی صورت گرفته از لاسوگاس در ۶۵ مایلی جنوب شرق این سایت نیز مشاهده میشدند.
باقی آزمایشهای هستهای آمریکا در اقیانوس آرام و در جزایر بیکینی، اینوتاک، جانسون و کریسمس انجام شدند.
دومین آزمایش هستهای پس از آزمایش «تریتینی» در سال ۱۹۴۵، در جزیره «بیکینی آتول» انجام شد.
آزمایشها هستهای انجام شده در اقیانوس آرام از سوی آمریکا نه تنها به دلیل تصاویر خیرهکننده خود که پس از فاجعه هیروشیما شوکبرانگیزترین تصاویر راداشتند بلکه به دلیل سکونت اجباری بومیان این جزایر قابل ملاحضه هستند.
آمریکا نخستین بمب هیدروژنی یا «گرماهستهای» خود را در ماه نوامبر سال ۱۹۵۲ در جزیره اینویتاک انجام داد؛ بمب با نام مستعار اوی مایک به بزرگی ۸۲ مگا تن که بیشتر به ساختمانی شبیه بود تا یک بمب هستهای قابل استفاده.
این بمب ۱۰.۴ مگاتنی معادل ۱۰ میلیون و چهارصد هزار تن تیانتی بود و بمب هیروشیما در مقایسه با این بمب تنها معادل ۱۸ هزار تن تیانتی بود.
این بمب به عنوان بزرگترین بمب هستهای که تاکنون آزمایش شده است امواجی تا شعاع ۱.۸ مایل ایجاد کرد که تا ارتفاع ۱۳۵ هزار پا بالا رفتند.