صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آق گل سیراب شد/آبگیری ۵۰ درصد این تالاب زیبا

۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۸۱۷۰
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: با همکاری و همیاری مردم ساکن در حاشیه «آق گل» ۵۰ درصد این تالاب زیبا آبگیری شد.

به گزارش گروه جامعه ، عادل عربی در نشست کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوای استان همدان بیان کرد: طرح احیای تالاب آق گل با ۶ میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

وی افزود: در مرحله نخست این طرح، مطالعات اجتماعی صورت گرفت سپس بر آموزش ساکنان منطقه تمرکز شد طوریکه اکنون مردم ساکن مجاور تالاب، برای احیای هرچه زودتر آق گل همکاری صمیمانه‌ای دارند.

عربی اضافه کرد: کانون‌های مولد گرد و غبار در استان در حال مطالعه هستند و با پایان یافتن مطالعات، وظیفه هر دستگاه برای کنترل این کانون‌ها مشخص می‌شود.

مدیرکل بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفت: از استان همدان گزارش‌های حاشیه‌ای بسیار کمی داریم و این نشانگر تدبیر استاندار همدان است.

رحمان وهاب زاده بیان کرد: مساله محیط زیست موضوع جدی کشور بوده و وضعیت نامناسب کنونی نتیجه توسعه غیراصولی است.

وی ادامه داد: بیشتر استان‌های کشور با پدیده کم آبی، ریزگردها، خشکی تالاب‌ها و تغییر اقلیم مواجه هستند و برای عبور از این وضعیت و رسیدن به وضعیت مطلوب همه مردم باید حافظ انفال باشند.

تالاب آق گل در جنوب شرقی روستای اسلام آباد از توابع شهرستان ملایر و روستای توتل در کنار کوه کت در مرز استان‌های همدان و مرکزی با وسعتی افزون بر ۸۳۰ هکتار یکی از تالاب‌های مهم کشور و بزرگترین تالاب طبیعی استان همدان است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آق گل با توجه به بافت و ضخامت تشکیلات زمین شناسی آن دارای قدمتی چهل هزارساله است و در زمره مناطق شکار ممنوع محسوب می‌شود.

این تالاب یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان وحشی و مهاجر مانند فلامینگو، قو، غاز خاکستری، تنجه، اردک مرمری، اردک سرسبز، مرغ سقا، لک لک و حواصیل به حساب می‌آید.

این تالاب به دلیل برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیر زمینی اطراف، تبدیل اراضی تالاب به زمین‌های زراعی، کشت محصولات پر آب بر، خشکسالی، عدم تخصیص حق آب اکولوژیکی از سال ۸۸ به بعد، زه‌کشی و برداشت بیش از حد آب از تالاب و همچنین نبودن بارش‌های مناسب در سال گذشته، به طور کامل خشک شده بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *