ماندگار شدن تطبیق بستههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با بیانیه راهبردی مقام معظم رهبری
به گزارش گروه جامعه باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی در نشست مجازی معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و معاون و مدیران محترم ستادی حوزه آموزش وزارت بهداشت که به منظور بررسی راهکارهای تحقق چشم اندازهای بیانیه «گام دوم» مقام معظم رهبری در حوزه علوم پزشکی با اشاره به این بیانیه گفت: اجرای مفاد این بیانیه وظیفه تمامی ایرانیان است. این بیانیه در واقع یک بیانیه راهبردی است که مشی تمامی حوزههای کشور را برای ادامه راه انقلاب اسلامی ایران روشن کرده است.
لاریجانی تصریح کرد: وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی نامهای از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی خواسته اند که در اجرای این بیانیه تلاش کنند.
وی با بیان اینکه این بیانیه تمام حوزههای کشور را در بر میگیرد و موضوعی فرادستگاهی است که هم بخش دولتی و هم خصوصی را شامل میشود، اظهار داشت: برخی از گزارههای بیانیه مستقیم مرتبط با حوزه آموزش است. با متدولوژی گزارههای مرتبط با آموزش استخراج شده است. ۱۰۷ گزاره استخراج شده که ۴۴ گزاره الزام آور در بین آن وجود دارد و ۱۴ گزاره مستقیم به حوزه دانش و فناوری بر میگردد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اتکا به توانایی داخلی، تبدیل علم و فناوری به موتور پیشران کشور، سنگین کردن کفه عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور، پیشرفت در علم و ... را به عنوان برخی از این گزارهها ذکر کرد و گفت: معاونین آموزشی دانشگاهها به عنوان عضو هیات رئیسه دانشگاه میتوانند در اجرایی سازی این بیانیه در تمامی ارکان سلامت مشارکت کنند.
وی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور خواست ساز و کارهایی برای اجرای این بیانیه در حوزه آموزش مهیا کنند و اشاره کرد: بحثهای زیادی در تحول و نوآوری در آموزش میتواند با این بیانیه تطابق داشته باشد به عنوان مثال برنامه حرکت به سمت مرجعیت علمی و دانشگاههای نسل سوم از بندهایی هستند که در بیانیه مستتر است.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی از دیگر بندهای استخراج شده مرتبط با آموزش در بیانیه مقام معظم رهبری عبور از مرزهای کنونی دانش در مهمترین رشته ها، در پیش گرفتن راه توسعه دانش، دانش بنیان شدن اقتصاد کشور را ذکر کرد و اذعان داشت: بحث دانش بنیان شدن اقتصاد در حوزه سلامت از طریق دستیابی به دانشگاههای نسل سوم پیگیری میشود.
لاریجانی نیل به مرجعیت علمی، علم نافع و در خدمت نیاز جامعه و جهاد علمی را سه گزاره مهم در این بیانیه ذکر کرد و اظهار داشت: باید توجه کنیم که اجرایی سازی بستههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی بسیار مهم است و با اجرای بسته مرجعیت علمی و حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم میتوانیم تا حد زیادی به این سه گزاره مهم دست یابیم.
وی تاکید کرد: در دانشگاهها به عنوان یک نهاد علمی باید حرکتی ساختارمند در راستای اجرای این بیانیه صورت گیرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون تلاشهای خوبی برای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته، گفت: لازم است دانشگاهها با کمک محورهای این بیانیه گامهای جدی تری در راستای کسب مرجعیت علمی، حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم بردارند.
وی از توجه به اخلاق در این بیانیه سخن گفت و افزود: توجه به اخلاق پزشکی در دانشگاهها و پاسخگویی به نیازهای کشور برای دسترسی به خدمات در سطح جامعه نیز از محورهای مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی به تاکید مقام معظم رهبری بر به کارگیری دانشجویان، جوانان و فرهیختگان کشور در مسیر رشد علمی اشاره کرد و گفت: ارتقای کاربردی دانشگاهها از مسیر ارتباط با صنعت میگذرد و دانشگاهها با عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود و همچنین گسترش تعاملات بین المللی میتوانند گامهای خوبی در این زمینه بردارند.
لاریجانی با تاکید بر لزوم حرکت فعال دانشگاهها برای اجرایی سازی بیانیه مقام معظم رهبری گفت: باید تیمهایی برای این کار در دانشگاهها فعال شوند و بستههای تحول و نوآوری در آموزش به عنوان نقشه حرکت دانشگاهها با این بیانیه منطبق شود.
وی با بیان اینکه مفاهیم این بیانیه نشان دهنده دیدگاه و توجه خاص مقام معظم رهبری به حوزه علم و دانش است گفت: از تمام دانشگاهیان انتظار میرود در مسیر عملیاتی سازی این بیانیه فعال شوند.
انتهای پیام /