صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صادرات خدمات فنی مهندسی کمتر از ۲میلیارد دلار است

۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۲:۰۱
کد خبر: ۴۹۷۸۹۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
رئیس کانون انبوه سازان گفت: علیرغم ظرفیت بالایی که در خدمات فنی و مهندسی داریم، اما صادرات در این بخش زیر ۲میلیارد دلار است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ایرج رهبر در نشست خبری اظهار کرد: علی رغم ظرفیت بالایی که در بخش صنعت و صدور خدمات فنی و مهندسی داریم از این بخش غافل شدیم، اما از کشوری مانند ترکیه عقب ماندیم.

وی افزود: تعداد مهندسان فنی در کشور حدود ۴۰۰ هزار نفر است که به دلیل رکود در کار‌های عمرانی و ساختمانی با مشکل اشتغال مواجه هستند و اگر برای صادرات در این بخش برنامه ریزی می‌کردیم دچار این مشکل نمی‌شدیم.

رئیس کانون انبوه سازان افزود در حالیکه در این بخش ظرفیت زیادی داریم، اما صادرات ما زیر ۲میلیارد دلار است.

رهبر خاطرنشان کرد: حذف مشوق‌های صادراتی، تحریم و مشکلات در انتقال پول و نیروی متخصص از معضلاتی است که در این بخش با آن مواجه هستیم

همچنین محمد مهدی راسخ در این نشست اظهار کرد: وضعیت اتاق بازرگانی باید تغییر کند تا شاهد پیشرفت در اتاق بازرگانی و هم کشور باشیم.

وی افزود: دولت به دنبال تصدی‌گری است و می‌خواهد بخش خصوصی را در حاشیه قرار دهد.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه گفت: تنها کشوری هستیم که تحریم مالی شدیم و بسیاری از شرکت‌ها به دلیل اینکه برای همکاری با ما جریمه شدند حاضر به همکاری نیستند.

راسخ ادامه داد: اتاق بازرگانی باید پیگیر نحوه تحریم‌ها باشد و با تعاملی که می‌تواند با اتاق‌های کشور‌های دیگر داشته باشد موجب شود تا این اتاق‌ها به دولت‌های خود برای تجارت با ایران فشار بیاورند.

وی افزود: بهترین راه در زمان تحریم تجارت با کشور‌های همسایه است که هم جمعیت و هم پتانسیل بالایی دارند، ابتدا باید سراغ این کشور‌ها برویم به عنوان نمونه براورد بازسازی کشور سوریه ۴۰۰ میلیارد دلار است که میتوانیم از این ظرفیت براتوسعه صادرات استفاده کنیم.

همچنین محمد پارسا، فعال بخش خصوصی در این نشست با بیان اینکه تولیدات و خدمات کشور باگت صادرات محور باشد، اظهار کرد: کشور ظرفیت ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر فارغ التحصیل را ندارد بنابراین باید صادرات به کشور‌های اسلامی و کشور‌های منطقه را مد نظر قرار دهیم.

وی افزود: در حوزه احداث و انرژی ظرفیت کشور بالای ۲۰۰ میلیارد دلار است و در سفر اخیر وزیر کشور عراق قرارداد هفت میلیارد دلاری برای ساخت نیروگاه با این کشور امضا کردیم و می‌توانیم بیشتر از این  ظرفیت استفاده کنیم.

پارسا با بیان اینکه ارزش شرکت‌های دانش بنیان از نفت بیشتر است گفت: به کارگیری بر رشد و شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند مانع خروج نخبگان کشور شود.

محمدرضا کمپانی عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران نیز در ادامه افزود: تنها راه نجات اقتصاد کشور تقویت شرکت‌های دانش بنیان است که می‌توانند ارزآوری بسیار بالایی هم داشته باشند.

وی افزود: ارزش هر تن کالای وارداتی ایران هزار و ۴۰۰ دلار و کالا‌های صادراتی آن ۳۴۰ دلار است که باید با تقویت شرکت‌های دانش بنیان بتوان درآمد صادراتی را به صورت جهشی افزایش داد.

همچنین در ادامه این نشست عبدالرضا رضایی هنجنی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوئد اظهار کرد: اتاق های بازرگانی دارای اندوخته های جدی هستند که در قالب سپرده گذاری در بانکها فقط سود می گیرند در حالی که باید برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و ارزآوری تلاش کرد و بر این اساس صندوقی را تشکیل داد که بتوان از این سرمایه ها در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان استفاده کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از بنگاههای تولیدی در ایران تجربه کافی برای کار اقتصادی را ندارند و بازاریابی را به خوبی نمی شناسند، بنابراین باید کمیته ای مناسب برای مدیریت این فرایند تعریف کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *