صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی بر عملکرد معاونت آمار و فناوری دادگستری استان مرکزی/ از ارسال ماهانه ۶۵ هزار ابلاغیه الکترونیک تا ارتقای خدمات رسانی در ندامتگاه‎ها

۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰:۵۵
کد خبر: ۴۹۷۸۹۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاونت آمار و فناوری دادگستری استان مرکزی در راستای تحقق ارتقای کیفیت بستر ارتباطی حوزه‌های قضایی، توسعه سیستم‌های الکترونیکی قابل ارایه (سیستم مدیریت پرونده‌های قضایی سمپ، ابلاغ الکترونیک و...)، پروژه توسعه شبکه شورا‌های حل اختلاف نیازسنجی‎های لازم را انجام داده است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، معاونت آمار و فناوری دادگستری استان مرکزی با هدف تحقق ارتقای کیفیت بستر ارتباطی حوزه‌های قضایی استان مرکزی با شهرستان اراک، طی مکاتبات و هماهنگی‌های لازم با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و شرکت مخابرات منطقه مرکزی و پس از تامین تجهیزات لازم و انجام تنظیمات مورد نیاز،  در تغییر بستر ارتباطی ۱۴ نقطه قضایی استان مرکزی از زوج سیم به فیبرنوری در ۱۴ نقطه استان مرکزی تا پایان شهریور ماه ۹۶ اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

در راستای انجام تغییر بستر ارتباطی ۱۴ نقطه قضایی استان مرکزی  از زوج سیم به فیبرنوری طی مکاتبات و هماهنگی‌های لازم با مرکز آمار وفناوری اطلاعات قوه قضاییه و شرکت مخابرات منطقه مرکزی پهنای باند تمام نقاط مذکور به ۲ برابر پهنای باند قبلی، جهت افزایش کیفیت استفاده از شبکه داخلی، ارتقا یافت.

اجرای فاز دوم تغییر بستر ارتباطی ۱۲ نقطه قضایی استان مرکزی از زوج سیم به فیبرنوری

پس از اجرای موفقیت آمیز فاز اول تغییر بستر ارتباطی از زوج سیم به بستر فیبر نوری، در راستای تحقق ارتقای کیفیت بستر ارتباطی حوزه‌های قضایی استان با شهرستان اراک، طی مکاتبات و هماهنگی‌های لازم با مرکز آمار وفناوری اطلاعات قوه قضاییه و شرکت مخابرات منطقه مرکزی، اجرای فاز دوم آن در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون در نقاط قضایی شورای حل اختلاف شازند، دادگستری زالیان و نوبران انجام شده و در سایر نقاط در حال انجام می‌باشد.


ارتقای بستر شبکه LAN دادگستری استان مرکزی

نظر به مستهلک بودن شبکه Lan ساختمان‌های برخی از حوزه‌های قضایی استان، پروژه نوسازی شبکه Lan و در ادامه پروژه نوسازی شبکه Lan دادگستری مرکزی، طی مکاتبات صورت گرفته با مرکز آمار قوه قضاییه و بازدید کارشناسان محترم آن مرکز پروژه ارتقای بستر Lan دادگستری اســتان مرکزی در ۱۱ نقطه در استان و ۳ نقطه در مرکز اسـتان مورد موافقت قرار گرفت. 

اجرای پروژه در شهرستان‌های خمین (ساختمان دادگستری خمین)، دلیجان (ساختمان دادسرای دلیجان)، و شازند (ساختمان دادسرای شازند)، ساختمان دادگستری آشتیان، ساختمان دادگستری زرندیه، ساختمان دادگستری تفرش، ساختمان دادگستری نوبران، ساختمان دادگستری خنداب، ساختمان اداره کل، ساختمان دادگستری فراهان و مجتمع انقلاب اراک به پایان رسیده است.

راه اندازی فیبر تاریک جهت ارتباط بین ساختمان‌های دادگستری واقع در مرکز استان

در راستای تحقق خدمت رسانی هر چه بیشتر به ارباب رجوع و افزایش کیفیت در بستر ارتباطی ساختمان مجتمع حقوقی اراک، رایزنی با مخابرات استان در خصوص نحوه پیاده سازی پروژه مکاتبات لازم صورت پذیرفت و طی جلساتی مقرر شد کار عملیاتی توسط شهرداری اراک صورت پذیرد و این پروژه پس از خرید کابلو، کندمان مسیر بین دو ساختمان، کابل ریزی از ساختمان اداره کل تا مجتمع حقوقی (تا اتاق سرور) با نظارت کارشناسان زیرساخت دادگستری استان مرکزی، صورت پذیرفت و در فروردین ماه سال ۹۶ به بهره برداری کامل رسید.

هم اکنون کلیه ارتباط‌های شبکه بین ساختمان‌های مختلف دادگستری واقع در مرکز استان (ارتباط مرکز شورای حل اختلاف اراک، ساختمان شماره ۵، ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب اراک، ساختمان مبارزه با جرایم ویژه خاص (مجتمع انقلاب) با ساختمان اداره کل، از طریق بستر مطمئن فیبر تاریک صورت می‌پذیرد.


گسترش زیرساخت شبکه Lan دادگستری در ندامتگاه اراک و ساوه

در راستای ارتقای خدمات رسانی خدمات الکترونیک دادگستری مرکزی و افزایش رضایت مندی ارباب رجوع، و فراهم نمودن امکان رویت ابلاغ الکترونیک، در ساختمان ندامتگاه مرکزی اراک و شهرستان ساوه با گسترش شبکه Lan دادگستری در ساختمان ندامتگاه اراک و ساوه، از طریق بستر رادیویی صورت پذیرفت و به بهره برداری رسید.


راه اندازی فیبر تاریک مجتمع قضایی شماره ۳ (ساختمان میدان امام حسین)

در جهت  تحقق این مهم رایزنی با مخابرات استان در خصوص نحوه پیاده سازی پروژه مکاتبات لازم صورت پذیرفت و طی جلساتی مقرر شد کار عملیاتی توسط پیمانکار مخابرات منطقه مرکزی و با نظارت کارشناسان این معاونت صورت پذیرفت و هم اکنون آماده بهر برداری است.

راه اندازی شبکه داخلی مجتمع قضایی شماره ۳ (ساختمان میدان امام حسین)

نظر به احداث ساختمان مجتمع قضایی شماره ۳ واقع در میدان امام حسین شهرستان اراک، راه اندازی شبکه داخلی با بیش از ۸۰۰ ایستگاه کاری در دستور کار این معاونت قرار گرفت و با نظارت کارشناسان معاونت آمار وفناوری اطلاعات دادگستری مرکزی این مهم صورت پذیرفت و هم اکنون آماده بهره برداری می‌باشد.

توسعه شبکه شورا‌های حل اختلاف دادگستری مرکزی در راستای توسعه سیستم‌های الکترونیکی قابل ارایه (سیستم مدیریت پرونده‌های قضایی سمپ، اتوماسیون اداری، ویپ و ...)، پروژه توسعه شبکه شورا‌های حل اختلاف نیازسنجی و تهیه تجهیزات و نظارت بر اجرای پروژه شورا‌های حل اختلاف استان، برای شورا‌های حل اختلاف آشتیان، تفرش، نوبران، خنداب، خمین، دلیجان، محلات، شازند و ساوه در سال ۹۵ اتمام و بهره برداری رسید.


توسعه سیستم VOIP و IVR سراسری

طی تخمین‌های به عمل آمده از اداره مخابرات یک ساختمان با ۲۰ خط تلفن شهری در هر دوره هزینه ایی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریال را دارا می‌باشد. با احتساب ۷۵۰ تلفن این هزینه برای این سازمان هر ماه بین ۸۴۰ میلیون تا ۱.۲ میلیارد ریال برآورد می‌شود که این عدد با اجرای و گسترش سیستم VoIP در اداره کل دادگستری به مقدار ناچیزی در حدود (۵۰ میلیون ریال) تنزل یافته است.

 اجرای طرح IVR سراسری دادگستری استان مرکزی با توجه به مزایای سیستم VoIP از جمله صرفه جویی در هزینه، یکپارچگی سیستم تلفنی حوزه‌های قضایی استان مرکزی، سهولت تماس مراجعان به داخل مجموعه، در دستور کار کارشناسان معاونت آمار وفناوری اطلاعات این استان قرار گرفت. 

نیاز سنجی‌های لازم جهت اجرای طرح صورت پذیرفت و و برنامه نویسی IVR آن (با بیش از ۶۰۰۰ هزار خط) توسط کارشناسان این مرکز صورت پذیرفت و این طرح هم اکنون در شهرستان‌های اراک (ساختمان اداره کل دادگستری، ساختمان شماره ۳، ساختمان مجتمع حقوقی اراک، ساختمان دادسرای اراک، ساختمان شورای حل اختلاف اراک، ساختمان شماره ۵)، ساختمان دادگستری خمین، ساوه (ساختمان دادسرای ساوه وساختمان دادگاه ساوه)، ساختمان دادگستری خنداب، شازند (ساختمان دادسرای شازند و ساختمان دادگاه شازند) به بهره برداری رسیده است و برای دیگر حوزه‌های قضایی نیز به ترتیب اولویت، در نوبت اقدام قرار دارد. 

با استفاده از این سیستم می‌توان، با تماس با شماره (۳۳۴۱۸۰۰۰) به کلیه واحد‌ها و زیرمجموعه‌های دادگستری استان مرکزی و ساختمان‌های آن در سطح استان دسترسی داشت به این ترتیب که مراجعان با تماس با شماره فوق، مرحله به مرحله تا تماس با واحد موردنظر (در سطح کل استان) با فایل صوتی، راهنمایی خواهند شد.

لازم به ذکر است استفاده از این سیستم نیازمند وجود بستر‌های مخابراتی مجزا نیست و استفاده از آن با استفاده از بستر داخلی شبکه امکان پذیر است و به همین علت هزینه نگهداری آن بسیار مقرون به صرفه می‌باشد.-

راه اندازی سامانه Pager تحت شبکه در دادگستری مرکزی

این سامانه امکان اتصال به بستر شبکه و سیستم صوتی را دارد. با استفاده از این سامانه میتوان از طریق شبکه با استفاده از بستر VoIP و با وصل شدن به سیستم صوتی ساختمان، شخص اپراتور میتواند پیام خود راپخش و شخص مورد نظر را Page نماید؛ و برای استفاده از سامانه الزامی به حضور فیزیکی در ساختمان نیست. این امکان هم اکنون در ساختمان مجتمع حقوقی اراک به بهره برداری رسیده است.

ایجاد و برقراری ارتباط سیستمی و مکانیزه با سازمان‌های تابعه

 سازمان پزشکی قانونی

سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی

اداره ثبت اسناد و املاک استان مرکزی

سازمان ناجا استان مرکزی (پلیس گذرنامه)

بانک مرکزی

اقدامات صورت گرفته در زمینه ابلاغ الکترونیک

هماهنگی با سازمان زندان‌ها و استقرار واحد ثبت ثنا در زندان مرکزی اراک جهت ثبت نام زندانیان

مکاتبه با سازمان‌های زیر مجموعه قوه قضائیه در استان (پزشکی قانونی، ثبت اسناد، سازمان بازرسی و تعزیرات حکومتی) جهت عدم پاسخگویی به مراجعین فاقد کد کاربری در ثنا

الزام کلیه مراجعین به دفاتراسناد رسمی و ثبت واقعه طلاق و ازدواج به ثبت نام در سامانه ثنا اختصاص شماره تلفن مستقیم جهت پاسخگویی به مشکلات ابلاغ الکترونیک

برگزاری دوره‌های آموزشی ابلاغ الکترونیک برای کارکنان و اعضای کانون وکلا

چاپ بروشور و برگه‌های تبلیغاتی و برگزاری نشست‌های مطبوعاتی

الزام مراجع انتظامی به پیوست نمودن برگه ثبت نام ثنا به پرونده‌های ارسالی به دادسرا‌های استان

ارسال الکترونیک کلیه ابلاغیه‌های سمت‌های قضایی و اشخاص حقوقی

الزام شعب و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت کد ملی و شناسه ملی خوانده‌ها

قرار دادن آمار‌های حوزه‌های قضایی به صورت هفتگی در پرتال مرکزی و تقدیر از شعب برتر در استان به صورت ماهانه

پیگیری و رصد مداوم عملکرد شعب و حوزه‌های قضایی توسط کارشناسان این امر

راه اندازی چاپ گروهی ابلاغیه در زندان‌های سراسر استان مرکزی

راه اندازی ابلاغ نیمه الکترونیک در کلیه حوزه‌های قضائی استان مرکزی

میزان متوسط صرفه جویی در هزینه‌ها در اجرای طرح ابلاغ الکترونیک

به طور متوسط در ماه در حدود ۶۵۰۰۰ ابلاغیه به صورت الکترونیک ارسال می‌گردد که با محاسبه هزینه هر ابلاغ ۷۰۰۰ تومان در هر ماه در حدود ۴۵۰ میلیون تومان صرفه جویی در ماه میگردد.

اقدامات صورت گرفته در زمینه دفاتر خدمات الکترونیک

راه اندازی دفاتر خـدمات الکترونیک قضایی  پنج حوزه قضـایی اراک،  خمین، شازند، دلیجان و ساوه و ثبت الکترونیک دادخواست های حقوقی، تجدیدنظر خواهی، واخواهی، ثبت نام ثنا، اظهار نامه، دعاوی طاری، اعاده دادرسی، فرجام خواهی، اعتراض ثالث، شکوائیه ها و اعتراض به قرار دادسرا  در حوزه های مذکور

راه اندازی ثبت دادخواست های شورای حل اختلاف استان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

فراهم نمودن شرایط ارسال الکترونیک اظهارنامه در دفاتر خدمات الکترونیک سراسر کشر برای کلیه حوزه های تابعه استان مرکزی.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *