سهمیه بندی دارویی برای بیماران نداریم/ کاهش ۵.۶ درصدی آمار سزارین/ ۴۵ درصد کودکان و نوجوانان کمتر از هشت ساعت میخوابند
• سهمیه بندی دارویی برای بیماران نداریم
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ۱۲۰ قلم داروی تولید داخل در بازه زمانی بهمن ۹۶ تا بهمن امسال وارد بازار شده است، گفت: ۴۰ قلم از این داروها شیمیایی، ۴۰ قلم طبیعی، سنتی و مکمل و ۴۰ قلم دیگر داروهای بایوتکنولوژی، مواد اولیه و ... است. مهدی پیر صالحی درمورد سهمیه بندی دارو توضیح داد: ما هیچ گونه سهمیه بندی دارویی برای بیماران نداریم بلکه این سهمیه بندی در حوزه توزیع، تولید و واردات دارو انجام شده است تا دارو همیشه در بازار وجود داشته باشد.
• کاهش ۵.۶ درصدی آمار سزارین
معاون درمان وزارت بهداشت، به تشریح مهمترین اقدامات وزارتخانه در جهت ارتقای ایمنی و سلامت زایمان مادران باردار در کشور پرداخت. قاسم جان بابایی با اشاره به انجام بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار زایمان طبیعی رایگان در کشور بعد از اجرای طرح تحول سلامت، گفت: آمار زایمان سزارین به میزان ۵.۶ درصد کاهش یافته است. او همچنین از کاهش ۵.۶ درصدی سزارین بار اول در کشور خبر داد و افزود: در همین زمینه، آموزش رایگان به ۷۰۰ هزار نفر مادر باردار در دوران بارداری جهت توانمندسازی برای باروری و زایمان طبیعی، صورت گرفته است.
• پذیرش دانشجوی گردشگر سلامت در دانشگاههای علوم پزشکی
رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت از پذیرش دانشجوی گردشگر سلامت در دانشگاههای علوم پزشکی طی سال آینده خبر داد و گفت: ۱۶۶ بیمارستان در کشور مجاز به پذیرش بیماران خارجی هستند.
سعید هاشمزاده اظهار کرد: گردشگر سلامت به قصد درمان وارد کشور میشود، بنابراین متولی این حوزه وزارت بهداشت خواهد بود، ولی زنجیره تأمین گردشگر فاکتورهای مختلفی دارد و کار گروهی میطلبد.
• ۴۵ درصد کودکان و نوجوانان کمتر از هشت ساعت میخوابند
متخصص مغز و اعصاب گفت: ۴۵ درصد کودکان و نوجوانان کمتر از هشت ساعت در طول شبانه روز میخوابند؛ این روند میزان یادگیری و رشد آنها را کاهش میدهد. احمد رمضانی افزود: خواب برای کودکان و نوجوانان برای داشتن عملکرد مناسب در مدرسه ضروری است و شواهد تجربی نشان میدهد که این گروه سنی به طور متوسط به ۹ ساعت خواب شبانه نیاز دارند.
• سهم "یارانه دارو" از بودجه ۹۸
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت دارو در بودجه سال آینده، گفت: برای یارانه دارو در سال ۱۳۹۸، حداقل حدود ۹۰۰ میلیارد تومان لازم داریم. به گزارش ایسنا، مهدی پیرصالحی درباره میزان یارانه دارو و وضعیت بودجهای دارو در لایحه بودجه ۱۳۹۸، گفت: در بحث یارانه دارو علیرغم تلاشهایی که انجام شده است، در کمیسیون تلفیق مجلس هنوز اعداد و ارقام مناسبی را برای یارانه دارو اعلام نکردهاند.
• ارتباط بیخوابی با افسردگی و بیماریهای قلبی
بررسیها نشان میدهد که بیخوابی با افسردگی و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. بررسیهای دقیق روی ژنومهای انسان حاکی از آن است که بیخوابی با افسردگی، بیماری قلبی و دیگر بیماریهای فیزیولوژیک ارتباط نزدیک دارد.
• «سیاه گیله» گیاهی برای درمان عوارض دیابت نوع ۲
نتایج یک پژوهش نشان داد که برگ گیاهی "سیاه گیله"، فشار خون، چربی و قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را بدون عارضه جانبی، کاهش میدهد. "سیاهگیله" یا Vaccinium arctostaphylos یکی از گیاهانی است که در طب سنتی ایران به عنوان دارو مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه در جنگلهای ارسباران آذربایجان شرقی، اردبیل و ارتفاعات گیلان و همچنین کلاردشت یافت میشود.
• آجیلهای فله تحت نظارت سازمان غذا و دارو نیستند
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو فقط بر محصولات غذایی بسته بندی نظارت میکند و بر فرآوردههای غذایی فله مانند آجیلهای فلهای نظارت ندارد. به گزارش ایرنا، بهرام دارایی افزود: نمونه محصولات غذایی بسته بندی به صورت تصادفی در آزمایشگاههای سازمان غذا و نظارت مورد بررسی قرار میگیرند و سلامت آنها تائید میشود.
• واردات کیتهای تخصصی از کشورهای اروپایی به ایران
نائب رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی از واردات کیتهای تخصصی از کشورهای اروپایی به ایران خبر داد. جلیل سعیدلو درباره کمبود کیتهای آزمایشگاهی گفت: در پی تحریمهای به وجود آمده مشکلاتی برای شرکتهای تولیدکننده و واردکننده به وجود آمده که پیامدهای آن طبیعی محسوب میشود.
• تولید جدیدترین داروی ضد لخته در کشور
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از تولید جدیدترین داروی ضد لخته جهت درمان بیماران دچار سکته مغزی خبر داد و گفت: ۸۵ درصد از سکتههای مغزی ناشی از گرفتگی عروق است. فرهادعصارزادگان اظهار داشت: ۸۵ درصد از سکتههای مغزی در افراد به دلیل گرفتگی عروق و ۱۵ درصد به دلیل پارگی عروق است.