صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیشرفت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه «صنعت»

۱۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۷۴۳۲
افزایش سهم ارزش افزوده بخش صنعت (بخش‌های ۱۰ الی ۴۵ طبقه بندی ISIC) در تولید ناخالص داخلی به بالای ۴۰ درصد در سال‌های پس از انقلاب بیانگر جهش صنعتی ایران پس از انقلاب اسلامی با وجود موانع متعدد خارجی و داخلی است.
گروه سیاسی ؛ امروز ۸۰ کانال رادیویی و ۱۹۵ شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای به زبان فارسی و گویش‌های ایرانی مشغول تهاجم به باور‌های دینی، ارزش‌های اخلاقی و تفرقه افکنی قومی و مذهبی و ترویج فساد و فحشاء و تخریب سبک زندگی مردم ایران است.

هم اکنون در چهل سالگی انقلاب اسلامی، با سه هدف: مقابله با شدت تبلیغات و جنگ روانی دشمن که از همان روز‌های نخست انقلاب، بدنبال القاء ناکارآمدی نظام اسلامی بوده و دوم، برای مواجهه هدفمند با حجم عظیم توطئه‌ها از جنگ تحمیلی و تحریم تا ایجاد ترور‌ها در مناطق مختلف کشور و سوم، برای عمل به تکلیفی که امام (ره) برای مشتاقان انقلاب مشخص کرده اند که همانا بازگویی خدمات و برکات انقلاب است؛ ترغیب به معرفی بخشی از دستاورد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول این ۴۰ سال شدیم.

کتاب «گلستان انقلاب» راوی بخشی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی و پیشرفت‌های ۴۰ ساله ایران است، در تدوین این کتاب از نشست‌های تخصصی «شنبه‌های انقلاب» که طی ۴۱ هفته از اردیبهشت تا بهمن سال ۱۳۹۷ برگزار شده، استفاده شده است. ، بُرش‌هایی از کتاب ««گلستان انقلاب» را به صورت روزانه منتشر می‌کند.

برخی از پیشرفت‌ها در حوزه " صنعت "
با وجود تحریم‌های همه جانبه، جمهوری اسلامی ایران با حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود از کیان صنعتی خود نیز دفاع نمود.
 
موارد ذیل برخی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه صنعت هستند:
۱- افزایش سهم ارزش افزوده بخش صنعت (بخش‌های ۱۰ الی ۴۵ طبقه بندی ISIC) در تولید ناخالص داخلی به بالای ۴۰ درصد در سال‌های پس از انقلاب بیانگر جهش صنعتی ایران پس از انقلاب اسلامی با وجود موانع متعدد خارجی و داخلی است.

۲- افزایش سهم ارزش افزوده صنایع ساخت و تولید (Manufacturing، بخش‌های ۱۵ الی ۳۷ طبقه بندی ISIC) از زیر ۱۰ درصد تا بالای ۱۷ درصد و حفظ آن بالای ۱۲ درصد بیانگر اهتمام به خودکفایی بخش صنعت در سال‌های پس از انقلاب اسلامی است.

۳- صادرات غیر نفتی ایران طی ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۷۷ میلادی به ۵۰ میلیارد دلار در سال‌های اخیر رسیده و ۱۰۰ برابر شده است.

۴- انقلاب اسلامی، ایران تک محصولی را به صادر کننده محصولات صنعتی، کشاورزی و خدمات فنی مهندسی تبدیل کرده است.

۵- تولید محصولات پتروشیمیایی ایران از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۷ رشد ۳۳ برابری داشته است.

۶- ایران بدون پیوستن به سازمان تجارت جهانی بر اساس شاخص برابری قدرت خرید (PPP) در ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی رتبه هجدهم را در اقتصاد جهانی دارا بوده و در رتب‌های بالاتر از کشور‌های استرالیا، هلند، سوئد، سوییس، سنگاپور، اتریش، نروژ و دانمارک قرار داشته است.

۷- پیش از پیروزی انقلاب تولید فولاد در ایران حداکثر به یک میلیون تن در سال رسیده بود، تولید این محصول پس از انقلاب رشد جهشی داشته و به بیش از ۲۱ میلیون تن در سال رسیده که با لحاظ ظرفیت مستمر تولید شاهد رشد ۵۰ برابری بوده است.

۸ در تولید مس تولید کشور از صفر به ۲۳۳ هزار تن در سال ۲۰۱۲ میلادی رسیده که حائز رتبه سیزدهم جهان در این سال نیز بوده است.

۹-جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۷ در تولید فولاد خام رتبه ۱۳ جهانی و در تولید آلومینیوم رتبه ۲۱ سال ۲۰۱۶ را احراز کرده است.

۱۰-ایران در سال ۲۰۱۷ در تولید خودرو رتبه دوازدهم و در تولید وسایل نقلیه موتوری در کل رتبه شانزدهم جهان را دارا بوده است.

۱۱-تولید سیمان در داخل کشور از هفت میلیون تن در سال ۱۳۵۷ به بیش از هفتاد و یک میلیون تن در سال ۱۳۹۲ رسیده است و این یعنی ظرفیت عملیاتی ایران در تولید سیمان ظرف مدت ۳۵ سال به بیش از ده برابر رسیده است.

۱۲-تولید کاشی و سرامیک از دوازده میلیون متر مربع در سال ۱۳۵۷ به چهارصد و ده میلیون متر مربع در سال ۱۳۹۳ رسیده است، یعنی ظرف ۳۶ سال پس از پیروزی انقلاب بیش از ۳۲ برابر شده است.

۱۳-رتبه ایران در تولید سیمان در سال ۲۰۱۷ هشتم و در سال ۲۰۱۴ رتبه چهارم جهانی بوده و در تولید کاشی و سرامیک نیز حائز رتبه چهارم در سال ۲۰۱۴ بوده است.

۱۴- در حالیکه در ابتدای انقلاب، صنعت دارویی کشور ۲۵ درصد از دارو‌های دم دستی مردم را تولید میکرد اکنون ۹۵ درصد از تخصصی ترین دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود.

۱۵- ایران از وارد کننده قایق‌های کوچک ماهیگیری به سازنده کشتی‌های اقیانوس پیما تبدیل شده است.

۱۶- جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های شدید فنی، علمی و اقتصادی به فناوری‌های کاملاً بومی در صنایع هستهای، هوایی و فضایی رسیده است.

۱۷- تولید فرش ماشینی از چهار میلیون متر مربع به حدود نود میلیون متر مربع رسیده و رشد ۲۰ برابری داشته است.

۱۸- انقلاب اسلامی، ایران وارد کننده کاسه بشقاب ملامین را به تولید کننده پیشتاز موتور جت و توربین‌های صنعتی تبدیل کرده است.

۱۹ -ایران ناتوان از تولید شیلنگ و سیم خاردار به عضو موثر باشگاه‌های هسته‌ای، فضایی، نانو و فناوری موشک‌های دوربرد تبدیل شده است.

۲۰- تولید سنگ‌های تزیینی در کشور از ۲۴ هزار تن به ۱۷ میلیون تن رسیده است. (افزایش ۷۰ برابری).

۲۱- در حوزه تجهیزات صنعت نفت از وارد کنندگی کلید و پریز معمولی به سازندگی سکو‌های دریایی و دستگاه‌های حفاری رسیده ایم.

۲۲- پیش از انقلاب کلیه مراحل اکتشاف، استخراج، تولید، انتقال و مدیریت کلان صنعت نفت ایران در اختیار بیگانگان بود ولی امروز صادرکننده خدمات فنی مهندسی در این حوزه هستیم.

۲۳- ملی شدن صنعت نفت در عمل و واقعیت نتیجه انقلاب اسلامی است.

۲۴- مدیریت بر منابع و صنایع نفت و گاز ایران تنها با پیروزی انقلاب اسلامی در دست ایرانیان قرار گرفت.

شخصیت‌ها و کارشناسان: منوچهر منطقی،  محمدحسین عرفانیان،محمدباقر عالی، شهباز حسن پور، حسین بلندی،علیرضا درویش، حسن عباس زاده و  محمدرضا صاحبکار خراسانی.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *