صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پرورش گوسفند و تولید علوفه در تعاونی‌های تولیدی کشور کلید خورد

۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۸:۰۱
کد خبر: ۴۹۷۲۷۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: پرورش گوسفند و تولید علوفه در تعاونی‌های تولیدی و شرکت‌های سهامی زراعی سه استان کشور به صورت پایلوت کلید خورد.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان مرکزی تعاون روستایی، حسین شیرزاد معاون وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: پروژه مدیریت تلفیقی پرورش گوسفند و تولید علوفه برای بهبود ژنتیکی و روزآمد نمودن مدیریت گوسفندداری در تعاونی‌های تولید و سهامی زراعی منتخب، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های محوری سازمان مرکزی تعاون روستایی است که قرار است در تعاونی‌های تولید استان‌های همدان، اصفهان و خراسان رضوی، بویژه نیشابور بعنوان مناطق پایلوت اجرا شود.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود:کشور ما دارای حدود ۵۵ میلیون رأس گوسفند از ۲۷ نژاد مختلف بوده که این بنیان توارثی و وجود تنوع ژنتیکی، شرایط ایجاد گله‌های برتر یا هسته‌های اولیه ژنتیکی (Nucleus flock) را در مناطق مختلف فراهم می‌آورد. بدیهی است با توجه به این مزیت فوق‌العاده باید قبل از اینکه به فکر واردات نژاد‌های خارجی باشیم این ذخیره ارزشمند ژنتیکی را مبنای بهبود نژاد‌های گوسفند ایرانی قرار دهیم.

شیرزاد باتوجه به شرایط سخت آب و هوایی در پهنه‌های گوسفندداری تعاونی‌های تولید تأکید کرد: اکثر نژاد‌های خارجی توان سازگاری با این شرایط را نداشته و نمی‌توانند خود را با سیستم‌های سنتی ایران سازگار کنند. اگرچه در آینده ممکن است دلایل علمی و منطقی کافی برای واردات نژاد‌های خارجی به وجود آید، اما این امر بسیار اهمیت دارد که قبل از اینکه تصمیمی برای وارد نمودن نژاد خارجی صورت گیرد نسبت به ارزیابی ظرفیت‌های ژنتیکی نژاد‌های بومی ایران اقدامات پژوهشی فراگیر صورت گرفته تا دانش و آگاهی کافی در مورد این ذخایر ژنتیکی که هزاران سال در این مرز و بوم سازگار بوده‌اند، حاصل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *