صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به وضعیت حقوق بشر در آمریکا؛ از تبعیض نژادی گسترده تا رفتار خشن پلیس با سیاهپوستان

۰۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۷۲۳۴
واژه‌های «حقوق بشر»، «دفاع از حقوق اقلیت‌ها»، «رفع تبعیض»، و «احترام به کرامت انسان‌ها» واژه‌هایی هستند که در دهه‌های اخیر در خدمت سیاست‌های سلطه‌گرانه آمریکا و دیگر کشور‌های غربی قرار گرفته است به طوری که تنها آمریکا با ادعای دفاع از حقوق بشر و پیشبرد دموکراسی در منطقه خاورمیانه زندگی هزاران انسان را نابود کرده‌است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، نقض حقوق بشر، فشار و خشونت علیه طبقات آسیب‌پذیر مانند زنان و کودکان، مهاجرین و پناهندگان، سابقه‌ای دیرینه دارد. همواره سیاست آمریکا هیاهوی تبلیغاتی بسیاری را در دفاع از حقوق بشر به راه می‌اندازد، اما دروغ ادعا‌های مقامات سیاسی آمریکا همواره بر همگان آشکار بوده است.

 

 

وضعیت اقلیت‌های نژادی در جامعه آمریکا

یکی از بهترین راه‌ها برای آگاهی از شرایط عمومی زندگی اقلیت‌های نژادی و رنگین پوست‌ها در آمریکا مراجعه به آمار‌های مراکز رسمی خود آمریکاست؛ طبق اعلام مرکز ملی آمار آمریکا، %۱۴.۲ از جمعیت ۳۱۳.۹ میلیون نفری آمریکا را، سیاه پوستان تشکیل می‌دهند. این تعداد شامل ۴۴۴۵۶۹۰۰ نفری می‌شود که یا سیاه پوست هستند یا دورگه‌ی سیاه، از این تعداد جمعیت سیاه پوست، بیشترین تعداد آن‌ها در ایالت‌های نیویورک (۳۶۹۰۴۱۷)، تگزاس (۳۴۰۹۹۱۷) و فلوریدا (۳۴۰۸۷۸۷) زندگی می‌کنند و ایالت‌هایی که درصد قابل توجهی سیاه پوست را در خود جای داده اند، عبارتند از::منطقه‌ی کلمبیا (%۵۲)، می‌سی سی پی (%۳۸) و لویزیانا (%۳۳).

براساس گزارس همین مراکز آماری آمریکا، %۱۱.۸ مردم این کشور زیر خط فقر هستند که این آمار برای سیاه پوستان %۲۸.۱ است.

 

بیشتر بخوانید: کار در زندان‎های آمریکا به شیوه برده داری

از زمان مهاجرت گسترده سیاه پوستان آفریقایی به آمریکا در دوران استعمار تا زمان کنونی تبعیض نژادی به اشکال مختلف در این کشور علیه سیاهپوستان وجود داشته است و این قشر از جامعه آمریکا در زمان کنونی به اشکال مختلف همچنان شاهد نقض حقوق و تداوم برخی تبعیض‌های نژادی علیه خود از سوی سفید پوستان حاکم بوده‎اند.

 

 

وضعیت زندان‌ها

طبق گزارش ۲۰۱۸ وزارت دادگستری آمریکا (BJS)، تا پایان سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۲.۲ میلیون بزرگسال در زندان‌های آمریکا دوران محکومیت خود را سپری کردند. این ارقام بدان معناست که از هر ۱۰۰ هزار شهروند آمریکایی، حدود ۶۵۵ نفر پشت میله‌های زندان بوده و هستند.

به اذعان سی. ان. ان، مردم آمریکا بیشتر پشت این میله‌ها زندگی می‌کنند تا در شهر‌های بزرگی مانند فیلادلفیا یا دالاس. در بسیاری از شهر‌ها و ایالت‎ها، اغلب پول تصمیم می‌گیرد که چه کسی در زندان بماند و چه کسی خارج شود. شمار زیادی از زندانیان قانونا می‌توانند با پرداخت وثیقه از زندان آزاد شوند. اما به دلیل مشکلات مالی در این چرخه گرفتار می‌مانند.

 

بیشتر بخوانید:  سلول‌های انفرادی در زندان‌های آمریکا؛ جهنم‌هایی ساخته دست بشر

 

ویژگی بارز دیگر سیستم کیفری آمریکا که سال‌هاست در جریان است، آرایش نژادی زندانیان است. بدان معنا که آفریقایی تبار‌های آمریکا نسبت به کل جمعیت آمریکا سهم بیشتری در محکومین به حبس دارند.

 

 

اقدامات تبعیض آمیز در دوران رؤسای جمهور پیشین

سال ۲۰۰۸ سال امیدواری سیاهپوستان آمریکا بود، در دوران رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری خیابان‌های آمریکا مملو از سیاهپوستانی بود که یکصدا نام اوباما را فریاد می‌زدند چرا که شعار «تغییر» اوباما را ساده‌دلانه باور کرده بودند از این رو برای آن‌ها «اوباما فرشته نجات سیاهپوستان» بود؛ اوبامای رنگین پوست نیز از این فرصت به دست آمده استفاده کرد و در سخنرانی‌های خود نهایت تلاشش را به کار برد تا رأی سیاهپوستان آمریکا را جلب کند؛ اوباما در یکی از سخنرانی‌های خود در دوران تبلیغات انتخاباتی خود اظهار کرد: «وضعیت نژادپرستی در آمریکا مناسب نیست، سیاهپوستان آمریکا در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند، باید این وضعیت تغییر کند. بیاید باهم این وضعیت را تغییر دهیم پیش از اینکه فاجعه ما را در بربگیرد» سیاهپوستان حاضر که برای نخستین بار به رئیس‌جمهور شدن یکی از هم‌جنسان خود امیدوار شدند بودند یک‌صدا فریاد می‌زدند: «اوباما فرشته نجات ما».

اما ورود اوباما به کاخ سفید و ۸ سال رئیس‌جمهوری او توهم «تغییر» را بر باد داد چرا که که ساختار سیاسی نژادپرستانه آمریکا نه تنها هیچ تغییری نکرد بلکه شرایط رنگین‌پوستان بدتر هم شد؛ هر روز خبری جدید از برخورد خشونت آمیز با سیاهپوستان آمریکایی گزارش می‌شد، برخورد‌هایی که سیاهان توقع داشتند اوباما جلوی آن‌ها را بگیرد، اما هیچ اتفاقی نمی‌افتاد، «جان کرافورد» جوان ۲۱ ساله سیاهپوست بدون هیچ دلیلی با گلوله پلیس کشته شد، اما دادگاه او را تبرئه کرد، ریچارد هیست، پلیس نیویورک، رامارلی گراهام نوجوان ۱۸ ساله سیاهپوست را کشت، اما او نیز تبرئه شد، تیموتی استنبوری، آمادو دیالو، سین بل و خیلی از سیاهان دیگر نیز به سرنوشتی مشابه دچار شدند داشتند.

 

 

رفتار‌های خشونت آمیز پلیس آمریکا

با بررسی وضعیت فعلی و پیشین جامعه آمریکا به این نکته پی می‌بریم که نقض حقوق بشر در آمریکا سابقه‌ای دیرینه دارد، البته در این جامعه برخی از قشر‌ها و گروه‌ها آسیب‌پذیرتر هستند. البته دولت‌های آمریکا همیشه خود را مدافع حقوق بشر خوانده‌اند و در این زمینه قیل و قال تبلیغاتی بسیار را به راه انداخته‌اند، ولی به بهانه‌هایی نظیر امنیت کشور، مبارزه با تروریسم و وجود تهدیدات داخلی و خارجی، تمامی ادعا‌های دروغین خود را نقض کرده‌اند.

متاسفانه، در زمینه مبارزه با تروریسم، مقامات و چهره‌های سیاسی آمریکا یک برنامه کاری ضدحقوق بشری را به عنوان چارچوب کاری خود قرار داده‌اند. چند نمونه از این موارد عبارتند از:

الف: اقدام همیشگی و خشونت بیرحمانه علیه گروه‌های مسلح بر اساس دو اصل حفظ اطلاعات محرمانه و معافیت از مجازات، امری که سبب استفاده احتمالی از فشار‌های مرگبار در هر نقطه و هر زمان می‌شود.

ب: قرار گرفتن تمامی افراد زیر لنز نظارتی نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا؛ این مسئله به خودی خود در جامعه آمریکا، زندگی را برای شهروندان بسیار دشوار می‌کند و آن‌ها در این جامعه به راحتی به دردسر‌های عظیمی دچار می‌شوند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *