زکریا بدر علی الجابر؛ خردسال ترین قربانی سیستم جنایتکار سعودی
نقض حقوق بشر در اشکال مختلف در عربستان سعودی موضوع تازهای نیست؛ آنچه این موضوع را بیش از گذشته برجسته و مهم میکند، افزایش شمار و گستردگی طیف قربانیان در سال اخیر است.
به گزارش گروه بین الملل ، پس از قتل وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در اکتبر ۲۰۱۸ که منجر به افشا و برجسته شدن جنایات جنگی ائتلاف سعودی در یمن شد، انتشار خبر قتل هولناک کودک ۶ ساله شیعه در شهر مدینه، بار دیگر جهان را در شوک فرو برد.
«زکریا بدر علی الجابر» کودک ۶ ساله سعودی در ۲۷ ژانویه (۷ بهمن) در مدینه توسط مرد ۴۰ ساله وهابی به جرم شیعه بودن به طرز وحشتناکی در مقابل چشمان مادرش به قتل رسید. مقامات سعودی در پی انفعال و بی توجهی مامواران پلیس حاضر در صحنه، با تاخیر دستور بررسی در مورد این پرونده قتل را صادر کردند. سکوت رسانههای سعودی و مقامات رسمی برای اطلاع رسانی در این مورد هم نتوانست از انتشار این خبر و اعلام انزجار جهانی در مورد این جنایت ممانعت به عمل آورد.
در پی رسانهای شدن این خبر و تاکید شاهدان و منابع متعدد بر ضد شیعی بودن این قتل، رسانههای سعودی ضمن تکذیب این موضوع، ادعا کردند فرد مهاجم دچار بیماری روانی بوده و اختلافات فرقهای در این کشور عملا مدتهاست که محلی از اعراب ندارد. این در حالی است که خشونت علیه شیعیان تبعیضی تاریخی در عربستان بوده و خصومت و عداوت وهابیت رسمی عربستان تاکنون شیعیان زیادی را قربانی کرده است.
بیشتر بخوانید: قتل هولناک کودک شیعه عربستانی
پیشتر نیز در پی قتل خاشقجی فهرست بلندبالایی از جنایات متعدد رژیم سعودی منتشر شده بود. حبس، اعدام، تصاحب اموال، تجاوز، شکنجه، تشکیل ارتش سایبری، تشدید نژادپرستی و فرقه گرایی و تقسیمات گروههای اجتماعی از تریبونهای رسمی و غیر رسمی، قتل عام غیرنظامیان یمنی با هدف قرار دادن بیمارستان ها، مدارس، عروسیها، بازارها و ... و نیز نسل کشی شیعیان باز هم به واکنش موثر و اقدامات بازدارنده مجامع بین المللی منجر نشد.
عربستان سعودی همواره دولتی سرکوبگر و مستبد بوده و این امر موضوع تازهای نیست. اما شدت و سرعت اقدامات ناقض حقوق بشر که کلیه بخشهای جامعه سعودی را در سال ۲۰۱۸ هدف قرار داده، سبب توجهات بین المللی به این کشور شده است.
بیشتر بخوانید: روایت سایت انگلیسی از بریدن سر کودک ۶ ساله شیعه
سکوت مجامع بین المللی به موازات حمایت از این رژیم استبدادی سبب شد تا مقامات سعودی با استفاده از کمپینهای دولتی، تبلیغات، خاموش کردن هرگونه صدای انتقادی، استفاده از درآمد هنگفت ناشی از فروش نفت و ایجاد بحرانها و جنگهای خودساخته مانند تنش با قطر، کانادا و ترکیه فشارها را کاهش داده و به یکه تازی در مسیر نقض حقوق بشر ادامه دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *