صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محور قرار دادن خانواده در تمام امور، از سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است

۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۶۹۱۸
محور قرار دادن خانواده در تمام امور، از سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است. بر این اساس خانواده در مهم‌ترین اسناد و برنامه‌های کشور جایگاهی ویژه دارد.
گروه سیاسی ؛ کتاب «جایگاه حقوق و مسئولیت‌های زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به همت شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده آماده شده است.

بخشی از سخنان راهبردی آن دو رهبر فرزانه و حکیم در این خصوص است که به عنوان بخشی از مجموعه مکتوب دستاورد‌های چهل ساله نظام جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است.

بُرش‌هایی از کتاب «جایگاه حقوق و مسئولیت‌های زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» را منتشر می‌کند.

قداست خانواده، اهمیت و استحکام آن
محور قرار دادن خانواده در تمام امور، از سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است. بر این اساس خانواده درمهم‌ترین اسناد و برنامه‌های کشور جایگاهی ویژه دارد.

طبق قانون اساسی کشور، کلیه‌ سیاست گذاری‌ها، قوانین و برنامه‌ها باید در جهت استحکام و تشیید بنیان خانواده باشد. این مهم یعنی قداست، پایداری و تعالی خانواده در بیانات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره مورد تأکید است و در این راستا سیاست‌های کلی خانواده، ابلاغی مقام معظم رهبری نکات اصلی و دستورات مهم در این خصوص را به طور جامع و دقیق ابلاغ می‌دارد.

مقام معظم رهبری
به نظر اسلام آن چیزی که اصل و محور است، تشکیل کانون خانوادگی است و نظراسلام، خانواده یک رکن بزرگ است. اگر باشد و سالمش باشد و تربیت درست باشد، در پیشرفت کار جامعه به صورتی که اسلام می‌خواهد، تاثیر زیادی دارد. اسلام می‌خواهد این کانون تشکیل بشود و به وجود بیاید.

هنر ادیان و بیشتر از همه اسلام در این است که غریزه‌ جنسی و غریزه‌ی زوج طلبی انسان را – که غیرا ز. غریزه جنسی است- در خدمت تشکیل خانواده قرار داده و کاری کرده‌اند که کانون خانواده با پشتوانه‌ی غریزه‌ جنسی‌ با پشتوانه‌ آن غریزه‌ دیگر- که از غریزه‌ی جنسی عمومیتش بیشتر است تحقق پیدا کند و باقی بماند.

در همه‌ی طرح‌هایی که ما داریم، بایستی " خانواده" مبنا باشد. یعنی شما اگر بزرگترین متخصص پزشکی یا هر رشته‌ی دیگری بشوید، چنانچه زن خانه نباشید، این برای شما یک نقص است. کدبانوی خانه شما باید باشید؛ اصلا محور این است.

امام خمینی (ره)
شما وقتی اسلام را ملاحظه می‌کنید، به حسب ابعاد انسانیت می‌بینید طرح دارد، قانون دارد. از قبل از اینکه انسان به این دنیا بیاید، قبل از اینکه پدر و مادر انسان ازدواج کند، طرح دارد برای اینکه این بذر را خوب تربیت کند.
 
طرح دارد اسلام، زن را چه جور انتخاب کنید، شوهر را چه جور انتخاب کنید، در وقتی که ازدواج می‌کنید چه وضع باشد، با چه آداب باشد، در وقت لقاح چه آداب باشد، در وقت حمل چه آداب باشد. مثل زارعی که یک تخم زراعت را می‌کارد و مواظبت می‌کند که زمین خوب باشد، آب سالم باشد، به موقع برسد.
 
سایر تربیت‌ها تربیت‌های نباتی باشد که درست تربیت بشود. اسلام هم برای تربیت انسان از قبل ازدواج پدر و مادر شروع کرده است. زمین را یک زمین سالم مطهر می‌خواهد باشد؛ زوج را یک زوج سالم صحیح انسان صفت انتخاب بکند؛ بعد هم آداب دیگر تا وقتی که متولد می‌شود؛ و آداب رضاع و آداب حمل و رضاع و تربیت در دامن مادر و تربیت در پیش پدر و تربیت‌های بعدی که دنبال این می‌آید. هیچ یک از قوانین بشر تکفل این امر را ندارند؛ این امر مختص به قوانین انبیاست.

نقش خانواده و خصوص مادر در نونهالان و پدر در نوجوانان بسیار حساس است؛ و اگر فرزندان در دامن مادران و حمایت پدران متعهد به طور شایسته و با آموزش صحیح تربیت شده و به مدارس فرستاده شوند، کار معلمان نیز آسان‌تر خواهد شد. اساساً تربیت از دامان پاک و جوار پدر شروع می‌شود و با تربیت اسلامی و صحیح آنان، استقلال و آزادی و تعهد به مصالح کشور پایه ریزی می‌شود.

خانواده شما باید مدرسه باشد، تعلیم احکام اسلام، تهذیب اخلاق نونهالان، شما باید نونهالان مهذب تحویل معلمان بدهید و معلمان باید آن‌ها را بیشتر تهذیب کنند.

مقام معظم رهبری
در کشور یک مرکز عالی فراقوه‌ای مورد نیاز است که راجع به این مسئله‌ی مهم بحث کند، کار کند، این مسائل، مسائل اساسی ما است؛ مسئله‌ زن و مسئله‌ی خانواده که البته مسئله‌ زن ازمسئله‌ خانواده قابل تفکیک نیست.
 
این را هم عرض بکنیم اگر چنانچه کسی بخواهد مسئله‌ زن را جدای از مسئله‌ خانواده بحث بکند، دچار اختلال در فهم و در تشخیص علاج خواهد شد؛ این دو را باید در کنار هم دید، با اینکه دو مسئله است.
 
خب، مرکز اینچنینی لازم است که البته تاکنون هم تشکیل نشده؛ گفتیم ما، مطرح کردیم؛ چنین مرکز مطالعاتی و کاری که یک راهبرد صحیح و همه جانبه را درباره‌ مسئله‌ زن، ناظر به همان موضوعاتی که عرض شد و برخی موضوعات دیگر- بررسی کند و دنبال کند و اجرایی کند، نداریم؛ این مرکز باید به وجود بیاید و البته الزاماتی هم دارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *