صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همکاری مشترک کشورهای منطقه برای مبارزه با افراطی‌گری در "افغانستان"

۱۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶:۰۱
کد خبر: ۴۹۶۸۶۷
کارشناس سیاسی روس گفت: عشق آباد نگران رشد افراط‌گرایان در مرزهای مشترک با افغانستان است و دولت ترکمنستان به ازبکستان به عنوان قویترین ارتش منطقه امید دارد البته روسیه و ایران نیز آماده همکاری در این زمینه هستند.

به گزارش گروه بین الملل ، فرهاد ابراهیم‌اف کارشناس مسائل سیاسی آکادمی علوم روسیه با اشاره به وجود برخی نگرانی‌ها ناشی از تهدیدات امنیتی از سوی افغانستان اظهار داشت: در صورت وقوع اقدامات تروریستی، «عشق‌آباد» مواضع بی طرفی خود را لغو می‌کند و کمک‌های روسیه و ایران را قبول خواهد کرد.

ابراهیم‌اف با اشاره به تحولات اخیر در سیاست خارجه ترکمنستان خاطر نشان کرد: با توجه به سیاست خارجی فعلی دولت به این نتیجه می‌رسیم که عشق آباد به سمت تقویت همکاری با «مسکو» رفته است.

این کارشناس سیاسی افزود: همکاری‌های نفتی 2 کشور چندی است که متوقف شده زیرا دولت ترکمنستان نگران فعالیت برخی گروه‌ها در بندر «داغستان» در سواحل دریای خزر بود چون بر اساس اطلاعات عشق آباد 2 درصد از نفت صادر شده در زمان همکاری 2 کشور ناپدید شده است.

این تحلیلگر روس عنوان کرد: با توجه به مذاکرات بین مقامات ترکمن و روسیه وضعیت در این زمینه بهتر شده و انتظار می‌رود طرفین در ماه‌های آینده همکاری خود را آغاز کنند و تقویت روابط با مسکو تنها گزینه توسعه است.

وی در پاسخ به سؤال مربوط به پروژه‌هایی مانند «تاپی» تصریح کرد: ترکمنستان پروژه‌های بزرگ بین‌المللی با ظرفیت قابل توجه را در نظر دارد اما این کشور با توجه به وضعیت اقتصادی خود به تنهایی توانایی اجرای آنها را ندارد.

این کارشناس سیاسی روس افزود: علاوه بر این ترکمنستان تکنولوژی لازم و امکانات کافی مورد نیاز برای چنین پروژه‌هایی را نیز در اختیار ندارد و به هر حال عشق آباد مجبور به استفاده از شرکای خارجی است.

وی خاطر نشان کرد: به نوبه خود آلمان و ایتالیا علاقه‌مند به واردات گاز تولید ترکمنستان برای کاهش وابستگی خود از روسیه هستند.

ابراهیم‌اف گفت: موضوع افغانستان نیز همچنان مطرح است و عشق آباد نگران رشد افراط‌گرایان در مرزهای مشترک می‌باشد و دولت ترکمنستان به ازبکستان به عنوان قویترین ارتش منطقه امید دارد البته روسیه و ایران نیز آماده همکاری در این زمینه هستند.

این کارشناس روس تصریح کرد: رئیس جمهور این کشور تحولات در خاورمیانه و آسیای مرکزی را رصد کرده و مراقب است حوادث مشابه در این کشور تکرار نشود.

وی ادامه داد: امروز پنهان کردن اطلاعات فایده زیادی ندارد بنابراین دولت ترکمنستان باید اصلاحات اساسی را انجام داده و به سمت حل بحران حرکت کند.

ابراهیم‌اف عنوان کرد: شاید بی طرفی تضمین کننده ثابت و امنیت در ترکمنستان باشد اما تروریست‌ها و افراط‌گرایان چنین مفاهیمی را درک نمی‌کنند و باید احتیاط کرد.

وی گفت: در صورت تشدید تحرکات تروریست‌ها، ترکمنستان در اولین گام به ازبکستان مراجعه می‌کند اما با توجه به مرزهای مشترک طولانی با افغانستان این اقدام کافی نخواهد بود زیرا نیروهای انسانی 2 کشور برای پوشش مرزها کافی نیستند.

کارشناس سیاسی روس خاطر نشان کرد: در قدم بعدی ترکمنستان به درخواست کمک از روسیه و ایران روی می‌آورد و 2 کشور مذکور هرگونه تلاش برای توقف ورود افراط‌گرایان به خاک این کشور را انجام خواهند داد، زیرا «تهران» علاقه‌مند به حفظ امنیت در مرزهای خود است و روسیه نیز از موج‌ پناهجویان در نتیجه آغاز عملیات نظامی بیم دارد.

این تحلیلگر سیاسی عنوان کرد: ترکمنستان در صورت تشدید اقدامات تروریست‌ها موضع بی‌طرفی خود را از یاد می‌برد زیرا کشورهای آسیای مرکزی به یکدیگر متصل هستند و اگر یک کشور از افراط‌گرایان آسیب ببیند دیگر کشورهای منطقه نیز به تنهایی توانایی دفاع نخواهند داشت.

وی اظهار داشت: بر اساس اطلاعات رسانه‌های محلی گروههای افراطی در شمال افغانستان و در مرزهای مشترک با تاجیکستان حضور دارد اما پایگاه نظامی روسیه امکانات کامل برای مقابله با آنان را در صورت نیاز دارد در حالی که عشق آباد به دلیل بی طرفی خود چنین حمایتی را ندارد.

این کارشناس سیاسی در پایان گفت: بنابراین ترکمنستان باید توان مبارزه با افراط‌گرایان تا هنگام رسیدن نیروهای پشتیبان را داشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *