صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا برنامه انهدام مراکز تولید "مواد مخدر" در افغانستان را لغو کرد

۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹:۰۱
کد خبر: ۴۹۶۷۲۶
آمریکا بعد از یکسال برنامه منهدم کردن آزمایشگاه‌های مواد مخدر طالبان در افغانستان از طریق هوایی را لغو کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ، بعد از انجام صدها حمله هوایی ناموفق برای از بین بردن تجارت 200 میلیون دلار طالبان،‌ ارتش آمریکا در سکوت این برنامه یکساله را لغو کرده است.

به نوشته تایم، همزمان با اعلام پایان این برنامه که تحت عنوان عملیات طوفان سهمگین بوده، دولت ترامپ مذاکرات مستقیم با طالبان را برای پایان دادن به جنگ 19 ساله افغانستان را آغاز کرده است.

برنامه هدف قرار دادن آزمایشگاه تولید مواد مخدر طالبان در سال 2017 و همزمان با اعلام رکورد جدید در تولید مواد مخدر در افغانستان آغاز شده بود. در آن زمان آمریکا اعلام کرد که طالبان 500 آزمایشگاه تولید مواد مخدر دارد که عامل اصلی گسترش جنگ و تامین مالی این گروه است.

بنابر این گزارش، از آغاز این برنامه ارتش آمریکا و افغانستان 200 حمله هوایی را برای منهدم کردن آزمایشگاه طالبان انجام داده است، اما با این وجود تجارت مواد مخدر گسترش یافته و بنابراین آمریکا به آرامی برنامه حملات هوایی برای نابود کردن آزمایشگاه مواد مخدر را لغو کرده است.

تایم در ادامه گزارش افزود: این آخرین برنامه پر هزینه برای مبارزه با مواد مخدر و از بین بردن تجارت این مواد در افغانستان است. آمریکا در حال حاضر 9 میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان هزینه کرده ولی با این وجود افغانستان هنوز 81 درصد مواد مخدر دنیا را تامین می‌کند.

به نوشته سیگار، حملات هوایی آمریکا در سال گذشته تنها مانع درآمد 47 میلیون دلار طالبان از مواد مخدر شده است و این درحالی است که بازرس ویژه آمریکا در افغانستان اعلام کرده مقدار دقیق این درآمد به دلیل عدم توانایی در تایید آن امکان‌پذیر نیست.

در ادامه تایم به گزارش سازمان ملل در مورد ثبت رکورد جدید در تولید مواد مخدر در افغانستان اشاره کرد و نوشت: در سال 2018 بیش از هزار هکتار در افغانستان به کشت مواد مخدر اختصاص داده شده که در نهایت 6400 تن از این مواد در افغانستان تولید شده و این دوبرابر مقداری است که آمریکا در سال 2001 به افغانستان حمله کرد.

به نوشته این هفته‌نامه، برای سالیان دراز مواد مخدر تولیدی در افغانستان به سایر کشورهای برای تولید هروئین قاچاق شده اما در حال حاضر هزاران آزمایشگاه تولید هروئین در خاک افغانستان وجود دارد و طالبان به این تجارت غیرقانونی سلطه انداخته و پیش‌بینی شده است که تجارت مواد مخدر 65 درصد منبع مالی طالبان را تشکیل می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: بسیاری از آزمایشگاه‌های طالبان در ولایت هلمند که منبع اصلی تولید مواد مخدر است ایجاد شده و طالبان برای مراحل مختلف تولید مواد مخدر 10 درصد مالیات وضع کرده است.

ژنرال نیکلسون فرمانده سابق ناتو در افغانستان بسیار تمایل داشت که جریان مالی طالبان که همان مواد مخدر است را نابود کند و به این دلیل حملات هوایی برای نابودی آزمایشگاه‌های طالبان را در سال 2017 آغاز کرد.

وی این موضوع را مطابق با راهبرد جدید ترامپ در افغانستان عنوان کرده و تصاویری از حمله هواپیماهای b52 برای نابودی این آزمایشگاه‌ها به رسانه‌ها نشان داد.

ایده حملات هوایی بر ضد آزمایشگاه طالبان از تجربه آمریکا در هدف قراردادن منبع مالی داعش که همان قاچاق سوخت بود اتخاذ شد و اما پیاده کردن این ایده در افغانستان موفقیت آمیز نبوده است، آزمایشگاه ساده طالبان چیزی جز یک چادر، یک اجاق ساده و چندین بشکه نبود و بعد از نابودی حداکثر در 3 روز مجددا ساخته می‌شد و این عامل اصلی شکست این پروژه بوده است.

دیوید منسفیلد، یک از اعضای ارشد مدرسه اقتصاد لندن که در مورد تولید مواد مخدر در افغانستان تحقیق کرده، در این مورد نوشت: تاثیر حملات هوایی برای نابودی آزمایشگاه‌های طالبان بسیار ناچیز بوده است و ادعای نیکلسون برای نابودی میلیون‌ها دلار مواد مخدر طالبان در طول عملیات در حقیقت 190 هزار دلار بیشتر نبوده است.

همچنین یکی از مقامات ارشد پنتاگون در پاسخ به این سوال که چرا جنگنده‌های F-22 که در هر ساعت پرواز هزینه‌ای معادل 35 هزار دلار دارد برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان استفاده شده، گفت: بهتر بود این جنگنده‌های گران قیمت در افغانستان استفاده نمی‌شد.

به نوشته تایم، زمانی که اسکات میلر به عنوان فرمانده جدید ناتو در افغانستان منصوب شد، برنامه حمله به فرماندهان ارشد طالبان برای وادار کردن آنها به میز مذاکره را آغاز کرد و همزمان خلیلزاد مذاکراتی را با طالبان برای پایان دادن به جنگ آغاز کرده است.

دیوید بالتر، سخنگوی نظامیان آمریکا در افغانستان در این رابطه گفت: تمام تلاش ما برای پایان دادن به جنگ از طریق سیاسی و حفظ منافع ما در افغانستان است و بیشتر حملات هوایی ما روی داعش و طالبان متمرکز شده است.

با پایان عملیات طوفان سهمگین،‌ آمریکا بر سایر شیوه‌ها و با کمک دولت افغانستان برای مبارزه با مواد مخدر متمرکز شده است. اما افق مبارزه با مواد مخدر در افغانستان مشخص نیست، اشرف غنی به‌تازگی وزارت مبارزه با مواد مخدر در این کشور را منحل کرده است و همچین سیگار اعلام کرده است که مبارزه با مواد مخدر نه برای جامعه جهانی و هم دولت افغانستان دیگر اولویت نیست.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *