پاکستان و سناریوهای مبارزه با تروریسم؛ چرایی تحرکات آزادانه گروههای تروریستی در خاک پاکستان
پاکستان به دلیل پناه دادن به گروههای تروریستی، خطری عمده برای امنیت منطقه محسوب میشود.
به گزارش گروه بین الملل ، توجه مجامع بین المللی به موضوع تروریسم در پاکستان و حضور گروههای تروریستی در این کشور در پی عملیاتهای تروریستی گروههای مستقر در خاک این کشور، دور تازهای از فشارها را متوجه اسلام آباد کرده است.
انفعال پاکستان در جلوگیری از تامین مالی تروریسم و پولشویی و نیز اقدامات تروریستی متعدد در منطقه با منشا گروههای مستقر در پاکستان، کشوری که دارای فهرست بلندبالایی از سازمانهای تروریستی است، سبب شده تا توجهات به این کشور جلب شود. ممنوعیت فعالیت ۶۹ سازمان تروریستی از سوی شورای ملی ضد تروریسم پاکستان نشان دهنده نوک کوه یخ شناور در آب است.
غالب این سازمانهای غیرقانونی اعلام شده در مناطقی مانند بلوچستان، گلگت و مناطق قبیلهای حضور دارند. هند اعلام کرد که تقریبا نیمی از ۴۱ گروه غیرقانونی اعلام شده در این کشور برای ادامه فعالیت به پاکستان رفته اند.
بیشتر بخوانید: مسابقه تسلیحاتی در شبه قاره همزمان با افزایش تنشها
حضور گروههای تروریستی در پاکستان و همکاری اطلاعاتی و نظامی اسلام آباد با آنها جدای از معمول ساختن خشونت سیاسی در کشور، بی ثباتی منطقه را در پی دارد.
قرار گرفتن پاکستان در لیست خاکستری گروه ویژه بینالمللی اقدام مالی (FATF)، فهرستی که شامل کشورهایی است که اقدامات کافی برای مبارزه با پولشویی و منابع مالی تروریسم انجام نمیدهند، از جمله این فشارها است.
پاکستان این اقدام بین المللی را عملی سیاسی و نتیجه خصومت هند با خودش توصیف کرده و به احتمال زیاد از تن دادن به آن خودداری خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: هند و پاکستان یکدیگر را به حمله موشکی تهدید کردند
از حیث اقتصادی نیز این اقدام منجر به بروز مشکلاتی در زمینه جذب سرمایه گذاری، دریافت وامهای بین المللی و اعتبارات بانکی خواهد شد. ممانعت از دسترسی اسلام آباد به وامهای بین المللی با توجه به کسری بودجه، نیاز مبرم به وام بین المللی و ارزش پایین پول، پاکستان را در وضعیت دشواری قرار خواهد داد.
اقدامات آمریکا مانند تحریم، تعلیق کمکهای نظامی و اقداماتی مشابه تاکنون نتوانسته مانع از حمایت پاکستان از این گروهها شود و تاثیر قابل توجهی بر رفتار پاکستان نداشته است.
سه سناریوی محتمل تغییر دهنده رفتار پاکستان در زمینه تروریسم عبارتند از:
۱. بهبود روابط پاکستان و هند
۲. کاهش قدرت نظامیان در پاکستان
۳. توسعه منابع سیاسی و فیزیکی
۲. کاهش قدرت نظامیان در پاکستان
۳. توسعه منابع سیاسی و فیزیکی
با توجه به دشواری دو سناریوی نخست به نظر میرسد سناریوی سوم با تلاش چندین دههای قادر خواهد بود تا توزیع قدرت و محاسبات استراتژیک در کشور را تغییر دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *