کاهش تنوع زیستی تهدیدی برای ذخایر غذایی
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد نسبت به کاهش تنوع زیستی در محیط زیست و تاثیر منفی آن بر تولید مواد غذایی در آینده هشدار داد.
در این گزارش که در نوع خود اولین به حساب میآید و توسط این سازمان تهیه شده، آمده است: شواهد متعدد وجود دارد که نشان میدهد تنوع زیستی که اساس سیستم غذایی بشر را تشکیل میدهد در تمامی نقاط جهان رو به کاهش است. در این شرایط تولید مواد غذایی و محیط زیست با تهدید جدی روبرو میشوند.
به گفته کارشناسان با از بین رفتن گیاهان، حیوانات و گونههای میکروارگانیسم که در سیستم غذایی بشر نقش حائز اهمیتی دارند، امکان بازگرداندن آنها وجود ندارد.
تنوع زیستی، سیستم کشاورزی را قادر میسازد تا برابر شوکهایی همچون شیوع بیماریها و آفتها و مقابله با تغییرات اقلیمی مقاومتر شوند.
در گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد آمده است: تغییر در بهرهگیری از آب و زمین و مدیریت آنها در کنار آلودگی و سوء استفاده از این منابع موجب از بین رفتن تنوع زیستی شده است.