حفظ اصالت زنانه و ارزشهای زنانه
زن بودن، برای زن یک ارزش والاست؛ یک اصل است. به هیچ وجه تشبه به مردان برای زن ارزش به حساب نمیآید؛ همچنان که برای مردها تشبه به زنان ارزش به حساب نمیآید.
بخشی از سخنان راهبردی آن دو رهبر فرزانه و حکیم در این خصوص است که به عنوان بخشی از مجموعه مکتوب دستاوردهای چهل ساله نظام جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است.
بُرشهایی از کتاب «جایگاه حقوق و مسئولیتهای زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» را منتشر میکند.
حفظ اصالت زنانه وارزشهای زنانه
جنسیت در زن و مرد، نشان دهنده هیچ ارزش یا ضد ارزشی نیست؛ زیرا حکمت الهی تعیین کننده حقوق و مسئولیتها در هر فرد است. پذیرش این حکت الهی و تسلیم در برابر احکام آن، تنها امتیاز و ارزشی انسانی است؛ بنابر این تلاش برای همسانی با جنس مخالف خلاف طبیعت و فطرت و امری ناپسند است.
به بیانی دیگر، پذیرش زن بودن به معنای قبول همه حالات و خلقیات زنانه است؛ قبول این خصوصیات ویژه نباید زنان را از ارزشها و کمالات مشترک میان زن و مرد باز دارد؛ بلکه زنان باید سعی کنند با توجه به بعد معنوی خویش، هویت حقیقی خود را به دست آورند و ضمن مراقبت از آن در راه تعالی آن مجاهدت نمایند.
مقام معظم رهبری
زن بودن، برای زن یک ارزش والاست؛ یک اصل است. به هیچ وجه تشبه به مردان برای زن ارزش به حساب نمیآید؛ همچنان که برای مردها تشبه به زنان ارزش به حساب نمیآید. هر کدام نقشی دارند. هر کدام جایی دارند، جایگاهی دارند و طبیعتی دارند و مقصودی از وضعیت خاص آنها در آفرینش حکیمانه الهی مورد نظر بوده که این مقصود باید برآورده شود؛ این مسئله مهم است.
امروز شما خانمها میتوانید در این زمینه نقش ایفاء کنید؛ هم تحقیق کنید، هم بنویسید، هم ترویج کنید، هم عملا نشان بدهید.
این را عیب میگیرند که چرا شما میگویید زن، زن است؛ مرد، مرد است. خوب، مگر اینطور نیست؟ شما دلتان میخواهد که ما بیاییم بگوییم زن، یک مرد است؛ آن وقت یک مرد مصنوعی؛ کپی دوم مرد! این چه افتخاری است برای زن؟ افتخار برای زن این است که یک زن باشد.
یک زن کامل، یک مونث کامل. در مقام ارزش گذاریهای والا اگر نگاه کنیم، این ارزش یک زن کامل بودن از یک مرد کامل بودن کمتر که نیست. در مواردی قطعا بالاتر و بیشتر هم هست. ما چرا این را از دست بدهیم؟
هویت اسلامی این است که زن در عین اینکه هویت و خصوصیت زنانه خود را حفظ میکند، یعنی آن احساسات رقیق را عواطف جوشان را، آن مهر و محبت را، آن رقت را، آن صفا و درخشندگی زنانه را برای خود حفظ میکند؛ در عین حال هم باید در میدان ارزشهای معنوی مثل علم، عبادت، مثل تقرب به خدا، مثل معرفت الهی و سیر وادیهای عرفان، پیشروی کند.
باید هر گونه حرکتی، بر اساس یک بینش خردمندانه، مبتنی بر حقایق هستی، شناسایی طبعیت و فطرت زن و طبیعت و فطرت مرد، مسئولیتها و مشاغل اختصاصی زن، مسئولیتها و مشاغل اختصاصی مرد و آنچه میتواند مشترک بین اینها باشد، انجام گیرد واز روی انفعال و تقلید نباشد.
زن مسلمان باید در راه فرزانگی و علم تلاش کند، در راه خودسازی معنوی و اخلاقی تلاش کند؛ در میدان جهاد و مبارزه، از هر نوع جهاد و مبارزهای پیشقدم باشد؛ نسبت به زخارف دنیا و تجملات کم ارزش، بی اعتنا باشد؛ عفت و عصمت و طهارتش در حدی باشد که چشم و نظر هرزه بیگانه را به خود دفع کند؛ در محیط خانه، دلارام شوهر و فرزندانش باشد، مایه آرامش زندگی و آسایش محیط خانواده باشد؛ دردامن پرمهر و پرعطوفت و با سخنان پرنکته و مهر آمیزش، فرزندان سالمی را از لحاظ روانی تربیت کند، انسانهای بیعقده، انسانهای خوش روحیه، انسانهای سالم از لحاظ روحی و اعصاب، در دامان او پرورش پیدا کند و مردان و زنان و شخصیتهای جامعه را به وجود آورد. مادر از هر سازندهای، سازندهتر و با ارزشتر است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *