پسرم در راه برگشت از مدرسه سیگار میکشد!
مادر گرامی، در قدم اول باید خواستهها و نگرانیهای خود را با فرزندتان در میان بگذارید و به جای تعبیر و تفسیر از او درباره اندیشه ها، نیازها و دلایلی که برای رفتارهایش دارد، سوال کنید تا بهتر متوجه موضوع شوید و سپس به دنبال راه حل بگردید.
دلایل سیگار کشیدنش را بررسی کنید
یکی از مهمترین علتهای سیگار کشیدن، تعارضات حل نشده و رفع نشدن مشکلات اولیه است. شاید فرزندتان میخواهد با سیگار تنش هایش را آرام کند و شاید بخواهد با این کار کمی با شما لجبازی کند. پس با فراهم کردن خانهای آرام و تقویت ارتباط تان این انگیزهها را از او بگیرید. ممکن است، او با این روش بخواهد در میان همسالانش وجههای کسب و احساس غرور و مردی کند که در این باره هم میتوان با رفتارهایی به اصلاح این تفکر پرداخت.
مهربان باشید، اما قاطع
لازم است که در اوج مهربانی قاطع هم باشید. به فرزندتان آزادی بدهید، اما در عین حال محدودیتهایی را هم برای او وضع کنید و درباره این محدودیتها قاطع باشید. ساعات ورود و خروج فرزندتان باید مشخص باشد. به او آزادیهای بی خطری بدهید و در مقابل با او برای پذیرش برخی محدودیتها توافق کنید. به او نشان دهید که در صورت نیاز همیشه برای حمایت از او حاضر هستید، اما قرار نیست مسئولیت اشتباهات او را برعهده بگیرید.
او را وارد دنیای بزرگسالان کنید
به او فرصت اظهارنظر بدهید و درباره کارهای گوناگون با او مشورت کنید تا ضمن احترام به شخصیت و حفظ استقلال او، حس مسئولیت پذیری و اعتماد به نفس اش را هم تقویت کرده باشید. مشورت با نوجوانان آنها را به دنیای بزرگ سالان وارد میکند و از طرف دیگر با برخورد اندیشههای نوجوان و والدین، کم کم نگرش صحیح تری در هر دو طرف ایجاد میشود و به جای حل تنش زای مشکلات، نظرها در جریان گفتگو به هم نزدیکتر میشوند.
نه گفتن را آموزش دهید
فرزند شما باید مهارتهای زندگی و به ویژه مهارت نه گفتن را یاد بگیرد. او باید بتواند با درخواستهای نابه جای دیگران مقابله کند و در برابر خواستههای آسیب زای آنها نه بگوید. اگر بتوانید اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید، قطعا نگرانی تان در این باره کمتر خواهد شد.