صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمایت‌های روانی، دیپلماتیک و سیاسی ایران از ونزوئلا را ارج می‌نهیم/ما در برابر حملات نظام سلطه عقب نمی‌نشینیم

۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲:۴۲
کد خبر: ۴۹۶۴۶۹
رئیس جمهور ونزوئلا در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه هیسپان تی وی ضمن تقدیر از حمایت‎های روانی، دیپلماتیک و سیاسی تهران از کاراکاس تاکید کرد که کشورش در برابر حملات نظام سلطه عقب نمی‎نشیند.

به گزارش گروه بین الملل ، نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در مصاحبه‌ای اختصاصی با مارکوس سالگادو خبرنگار شبکه هیسپان تی وی به سولات وی درباره موضوعات مختلف پاسخ داد.


آنچه در ادامه می‌خوانید، آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح این گفتگو است:


خبرنگار هیسپان تی وی: از کاراکاس، ونزوئلا به شما سلام می‌کنم. اکنون در خدمت رئیس جمهور محترم جمهوری بولیواری ونزوئلا، نیکولاس مادورو، هستیم. جناب رئیس جمهور، از شما بسیار تشکر می‌کنم که ما را برای انجام این مصاحبه اختصاصی پذیرفتید.


مادورو: همیشه در خدمت تلویزیون هیسپان تی وی هستم.

خبرنگار هیسپان تی وی: سپاسگزارم.

خبرنگار هیسپان تی وی: مایلم این گفت‎وگو را با آنچه دوشنبه هفته پیش در آمریکا، در میامی، رخ داد آغاز کنم، ترامپ دوشنبه منحصرا در خصوص ونزوئلا صحبت کرد. او در بخشی از نطق خود که مورد تشویق (حضار مخالف دولت ونزوئلا) قرار گرفت اذعان کرد در خصوص کشور شما همه گزینه‌ها روی میز است، از جمله گزینه نظامی. شما این سخنان را، که اگرچه جدید نیستند و بار‌ها توسط ترامپ تکرار شده‎اند، چطور ارزیابی می‌کنید؟

مادورو: پیش از هر چیز باید بگویم این سخنان و تهدید‌ها موجب خشم مردم ونزوئلا می‌شود، تمامی نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که بیش از ۹۰ درصد مردم ونزوئلا هر گونه دخالت نظامی یا تهدید حمله نظامی علیه ونزوئلا را رد می‌کنند. به عبارت دیگر کشور ما در برابر سخنان دونالد ترامپ موضع یگانه‌ای دارد.

من معتقدم که دونالد در خصوص ونزوئلا موضعی افراطی، نابخرادانه و نامطلوب اختیار کرده است. او نشان داده خواسته واقعی او تسلط و به زانو در آوردن ونزوئلا است. مسئله او دموکراسی، بحران انسانی و یا ارسال کمک‌های بشردوستانه نیست، بلکه ثروت ونزوئلا، نفت، طلا، گاز، مواد معدنی استراتژیک و آب است. مشکل او این است که ونزوئلا برای ایجاد مدل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود قدرت بزرگی دارد و در برابر نظام سلطه مقاومت می‌کند. بنابراین، من این تهدید را کاملا رد می‌کنم. به علاوه، به نظر من روش او در واقع نوعی روش غیرمعمول، نفرت انگیز برای شروع مبارزات پیش کارزار انتخاباتی اوست.


خبرنگار هیسپان تی وی: در حال حاضر در منطقه شاهد افول جریان‌های ترقی خواه هستیم. به عنوان مثال در برزیل، آرژانتین یا اکوادور، آیا با وجود این، ونزوئلا و قاره آمریکا در کل تاب تحمل در برابر آمریکا را دارند؟ منظورم مقاومت در مقابل جریانی است که آمریکا سردمدار آن است؟

مادورو: حتما همین طور است. قاره آمریکا در تمام طول قرن ۱۹ دربرابر دخالت‌های خارجی مقاومت کرده است. در قرن ۲۰ نیز که آمریکا حکومت‌های خودکامه را بر منطقه تحمیل کرد ایستادگی کرد. ما در برابر دیکتاتوری‌هایی که دهه‌ها بر این منطقه تحمیل شدند مقاومت کردیم، به طور مثال دیکتاتوری پینوشه در شیلی. البته ما اکنون در قرن ۲۰ زندگی نمی‌کنیم. ما قرن ۲۱ را با امیدی بزرگ و رهبری جدیدی شروع کردیم. من مطمئن هستم در پس مقاومت ونزوئلا و پیروزی کشور‌های آلبا (اتحاد بولیواری برای مردم آمریکا) و نیز شکست قدرت‌های افراطی، موج جدیدی از جریان‌های ترقی خواه در آمریکای لاتین شکوفا خواهد شد. ما دوران سختی را سپری می‌کنیم. در دورانی به سر می‌بریم که امپریالیسم سلطه خود را در برخی کشور‌ها تحمیل کرده، اما این‌ها جایگزین مناسبی برای حکومت‌های ترقی خواه محسوب نمی‌شوند، نئولیبرالیسم و دونالد ترامپ چه تحفه‌ای برای ارایه به مردم آرژانتین در چنته دارد؟ آیا چیزی جز خصوصی سازی بیشتر دارند؟ آیا چیزی بیش از کاستن حقوق اجتماعی دارند؟ آیا چیزی بیش از کاستن حقوق مستمری بگیران دارند؟ نئولیبرالیسم چه پیشرفتی به مردم ارایه می‌دهد؟ هیچ! ارمغان نئولیبرالیسم و راست افراطی برای برزیلی‌ها چیست؟ هیچ! آن‌ها تنها در خدمت طبقه بورژوا هستند. به همین دلیل، لازم است که در برابر آن‌ها قد علم کرد. مقاوت ما بر پایه امید در این منطقه پایه گذاری شده است.

خبرنگار هیسپان تی وی: آیا تهدید نظامی آمریکا علیه ونزوئلا واقعی است یا تنها بلوفی است تا شما را مجبور به استعفا از مقام ریاست جمهوری کند.

مادورو: هربار که نظام سلطه آمریکایی کشوری را تهدید می‌کند باید آن را جدی گرفت. هیچ دلیلی برای جدی نگرفتن این تهدیدات وجود ندارد. ما مشغول آماده کردن مردم و نیرو‌های مسلح هستیم. به تازگی یک مانور نظامی پنج روزه داشتیم. ونزوئلا تسلیحات قدرتمندی در اختیار دارد که از طریق چین و روسیه به دست آورده است. ما تمام نیرو‌های مسلح خود را روزآمد کرده‎ایم و نیرو‌های شبه نظامی مردمی را گسترش داده‎ایم. تا ماه آوریل تعداد این نیرو‌ها به دو میلیون نفر می‌رسد؛ و این آماده سازی را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم تا بتوانیم از مرز‌های خود و تمامیت ارضی کشور حراست کنیم و اگر روزی اقدام جنون آمیزی از سوی دشمنان ما سر زد بتوانیم از صلح و استقلال خود دفاع کنیم. ما ترسی به دل راه نداده ایم؛ و با آرامش مشغول آماده کردن خود هستیم. معتقدیم از این طریق می‌توانیم صلح و آرامش را در کشور فراهم کنیم. این آماده سازی زمینه لازم را فراهم می‌کند تا مردم ما بتوانند از طریق گفت‎وگو و دموکراسی مشکلات خود را به دست خود مرتفع کنند.

خبرنگار هیسپان تی وی: آمریکا همچنین به دنبال از بین بردن انقلاب بولیواری است. در این خصوص باید موارد مشابهی را که به خصوص در قاره آمریکا رخ داده در نظر داشت.

مادورو: همین طور است. این هدف راست‌های افراطی آمریکا است که در آن کشور قدرت فراوانی هم دارند. به اعتقاد من، کاخ سفید توسط کو کلاکس کلن‌ها اداره می‌شود، یعنی توسط کسانی که معتقد به برتری نژادی هستند. آن‌ها معتقدند که از دیگران برترند. آن‌ها با نبش قبر، دکترین جیمز مونرو را دوباره زنده کرده‎‌اند، دکترینی که می‌گوید قاره آمریکا برای آمریکایی‌ها است. یعنی آن‌ها بر این باورند که همه منطقه ما و ثروت‌های آن متعلق به آنهاست. آن‌ها این دکترین منفور را، که از دل قرن نوزدهم و بیستم سر برآورد و به نظر می‌رسید برای همیشه مدفون شده است، دوباره احیا کردند و آن را در تمام قاره آمریکا اجرایی کرده اند؛ و در این زمینه، ونزوئلا را در راس حملات خود قرارداده اند، چرا که بر این باورند که با نابودی انقلاب ونزوئلا دوباره خواهند توانست تمام منطقه را مستعمره خود کنند. این راهبرد آمریکا در منطقه است. ما تا به حال در برابر آن‌ها ایستادگی کرده ایم. انقلاب ما نقاط قوت اخلاقی، سیاسی و نظامی خود را دارد.

ما از توانایی‌های خود در سطح ملی و بین المللی استفاده می‌کنیم. از نظر ما، تمام این حملاتی که علیه ونزوئلا صورت می‌گیرد در واقع یک نوع آزمون است؛ و من معتقدم ما از این آزمون قدرتمندتر خارج خواهیم شد. من به این مطلب باور دارم.

خبرنگار هیسپان تی وی: در تاریخ ۲۲ فوریه قرار است در شهر مرزی کوکوتا در کلمبیا که آن سوی مرز ونزوئلاست کنسرت موسیقی برگزار شود. روسای جمهور برخی از کشور‌ها اعلام کرده‎اند که در این کنسرت شرکت می‌کنند، به عنوان مثال سباستین پینیرا، رییس جمهور شیلی. اعلام شده که قرار است پس از این کنسرت در تاریخ ۲۳ فوریه این کمک‌های به ظاهر انسان دوستانه را وارد ونزوئلا کنند. آیا فکر می‌کنید این سناریویی برای تحریک باشد. فکر می‌کنید در این دو تاریخ چه اتفاقی رخ دهد؟

مادورو: دونالد ترامپ دوشنبه مبارزات انتخاباتی خود را از فلوریدا شروع کرد. او در آنجا در پی کسب آرا بود. او در تمام نظرسنجی‌ها عقب است و همه می‌گویند که هر کاندیدایی ازسوی حزب دموکرات معرفی شود می‌تواند ۱۰ امتیاز از ترامپ در نظرسنجی‌ها پیشی بگیرد. او مستاصل است و گمان می‌کند با ایده حمله به ونزوئلا یا کوبا ویا نیکاراگوئه و با استفاده از گفتمان جنگ سرد می‌تواند اوضاع را به نفع خود تغییر دهد، اما، در واقع، همه این کار‌ها ممکن است نتیجه عکس بدهد.

من فکر می‌کنم این یک شوی تبلیغاتی برای پنهان کردن فتنه باشد. چند وقت پیش، رئیس جمهور کلمبیا، ایوان دوکه، به کاخ سفید رفت؛ و پس از دیدار با مقامات آمریکایی رفتار او جسورانه‌تر شد. او دستور دارد که ونزویلایی‌ها را تحریک کند. ایوان دوکه کشورش را به پایگاه تحریکات علیه ونزوئلا تبدیل کرده است. او در کشورش کنسرتی را ترتیب داده و عده‌ای از هنرمندان بین المللی را نیز دعوت کرده است. این هنرمندان باید بدانند که قسمتی از تحرکات علیه ونزویلا هستند. این تحرکات بناست به بهانه ارسال کمک‌های بشردوستانه به کشور ما صورت بگیرد. ما تدابیری خواهیم اندیشید که همه چیز در آرامش صورت بگیرد. امیدوارم و از خدا می‌خواهم این قضیه در حد یک کنسرت باقی بماند. در ونزوئلا هم، هنرمندان و جریان‌های فرهنگی قرار است کنسرت‌هایی برگزار کنند. یکی در پل مرزی تندیتا و دیگری در پل سیمون بولیوار. این دو کنسرت بسیار بزرگ خواهد بود. همین طور قرار است ما برای کلمبیا کمک‌های بشردوستانه ارسال کنیم. مقرر شده پزشک و پرستار و دارو برای کلمبیایی‌ها به مرز بفرستیم. همچینن ۲۰ هزار بسته حمایتی که شامل ۲۰ قلم جنس است به مرز کلمبیا ارسال می‌کنیم. این یک کمک بشردوستانه واقعی برای مردم کلمبیاست و امیدوارم که این دو کنسرت هم در آرامش برگزار شود و امیدوارم بتوانیم تمام تحرکاتی را که از سوی کلمبیا صورت می‌گیرد، خنثی کنیم.

خبرنگار هیسپان تی وی: بعد از اینکه محاصره اقتصادی علیه دولت شما شروع شد، چشم خیلی‌ها به مردم و نیرو‌های نظامی بود که آیا علیه شما اقدامی خواهند کرد. در واقع برخی از کشور‌ها به طور مستقیم از نیرو‌های مسلح کشور شما خواستند که شما را به رسمیت نشناسند. چرا چنین اتفاقی نیفتاد؟ من این سوال را به طور صریح از شما پرسیدم چرا که خیلی از خبرنگاران خارجی که به ونزوئلا آمده‎اند گمان می‌کنند که به زودی یا همین فردا نیرو‌های مسلح علیه شما اقدام خواهند کرد.

مادورو: این اتفاق صورت نگرفته، چون نیرو‌های مسلح ما در اخلاق و دکترین و استراتژی خود منسجم هستند. آن‌ها به قانون اساسی پایبند هستند. نیرو‌های مسلح ما من را به خوبی می‌شناسند. می‌دانند که من آدمی مردمی و از جنس خود آن‌ها هستم. می‌دانند که من از مدارس آمریکایی به ونزوئلا نیامده‎ام. می‌دانند که من از جریان‌های دانش آموزی و کارگری آمده‎ام. آن‌ها می‌دانند که من یک ونزوئلایی واقعی هستم. می‌دانند که از من مکتب هوگو چاوز آمده‎ام. آن‌ها خوب می‌دانند که طی سال‌هایی که در مسند قدرت بوده‎ام نه تنها به پیشرفت کشور اندیشیده‎ام، بلکه به نظامیان نیز توجه داشته ام. من و نظامیان یک نوع وحدت اخلاقی و روحی عمیق داریم. نیرو‌های مسلح ما آماده دفاع از کشور هستند. آن‌ها انسان‌های با وجدانی هستند. آن‌ها از اینکه دونالد ترامپ خواسته من را به عنوان فرمانده کل قوا به رسمیت نشناسند و به آن‌ها دستور داده بسیار خشمگین هستند. این احساس خشم در تمام پایگاه‌های نظامی ما احساس می‌شود و نظامیان ما در بیانیه‌ای که وزیر دفاع ما صادر کرد این خشم را ابراز کردند. این بیانه عمق تعهد نظامی و انقلابی نیرو‌های مسلح ما را نشان داد.

خبرنگار هیسپان تی وی: و چرا مردم علیه شما نشوریدند؟ این سوال را از این بابت می‌کنم که در کشور شرایط اقتصادی بحرانی است و خیلی‌ها معتقدند این مسئله ممکن است باعث ریزش پایگاه مردمی دولت شود.

مادورو: قدرت مردمی ما بسیار نظام‌مند است. بیش از ۴۰ هزار شورا‌های محلی و بیش از ۳ هزار کلان محله. ما کمیته‌های محلی تامین کالا داریم که شش میلیون خانواده زیر پوشش آن هستند. ۸۰ درصد خانواده‌های ونزویلایی از خدمات این کمیته‌های مردمی استفاده می‌کنند. ما سامانه‌ای داریم به نام کارت میهن که به بیش از ۱۸ هزار ونزویلایی خدمات ارایه می‌دهد. سیاست‌های آموزشی، فرهنگی بهداشتی و مسکنی داریم که در خدمت اکثریت مردم است. ما توانستیم طرح اعطای مستمری به تمام سالمندان به صورت ۱۰۰ درصد اجرا کنیم. در این طرح مردان بالای ۶۰ سال و زنان بالای ۵۵ سال مستمری دریافت می‌کنند. سیاست‌های اجتماعی موثری داریم. خیلی کار‌ها هست که هنوز باید انجام دهیم. هنوز از شرایط کمال دور هستیم. ما قدرت مردمی بزرگی داریم؛ و من این مردم را نامریی‌ها می‌نامم. می‌دانید چرا؟ چون که رسانه‌های غربی و شبکه‌های اجتماعی آن‌ها را نمی‌بینند. در اینجا مردم هر روز در حمایت از دولت تظاهرات می‌کنند، اما در مطبوعات غربی پوشش داده نمی‌شود. هر بار که مخالفان تظاهرات می‌کنند، گردهمایی ما چندین برابر آنهاست.


اما بی بی سی، سی ان ان، ان بی سی، فاکس نیوز فقط گوشه‌ای از تجمع‌های مردمی در حمایت از دولت را نشان می‌دهند. به همین خاطر ما نامریی هستیم. البته شکست ناپذیر هم هستیم. از ۲۵ انتخابات برگزار شده برنده ۲۳ انتخابات بوده‎ایم. این اقبال مردمی اتفاقی نبوده است. در طول یک و نیم سال گذشته، انتخابات شهرداری را برده‎ایم. ۳۰۷ شهردار از کل ۳۳۵ شهردار انتخاب شده از حزب ما بوده‎اند. در انتخابات فرمانداری‌ها ۱۹ فرماندار از ۲۳ فرماندار که با رای مردم انتخاب شده‎اند از حزب دولت بوده‎اند. با ۶۸ درصد آرا ماخوذه انتخابات ریاست جمهوری را بردیم. ما مشروعیتی حقیقی داریم. ما یک حقیقت هستیم. چاویسم یک حقیقت است. ما یک نیروی انکارناپذیریم. ما در برابر حملات نظام سلطه رشد می‌کنیم. در این کشمکش‌ها ما رشد می‌کنیم. ما عقب نمی‌نشینیم. ما رو به جلو به پیش می‌رویم. من عقیده داریم که چاویسم که در ۲ فوریه حضور بیست ساله خود در قدرت را جشن گرفت می‌تواند سالیان سال زمام امور کشور را در دست داشته باشد. حتی بعد از نیکولاس مادورو. مشکل نظام سلطه با ما یک فرد نیست. مشکل آن‌ها حرکت تاریخی ماست، مشکل آن‌ها نیروی مردمی ماست. مشکلی آن‌ها سرنوشتی است که ما رقم زدیم. چاویسم و انقلاب بولیواریایی این ظرفیت را دارد که با نسلی که پرورش داده برای مدت متمادی کشور را اداره کند.

خبرنگار هیسپان تی وی: از شما اجازه می‌خواهم که مقداری از موضوعات سیاسی که صحبت کردیم فاصله بگیریم و در مورد اقتصاد صحبت کنیم. اخیرا شاهد اتفاقاتی هستیم که از آن‌ها زیاد صحبتی نمی‌شود، زیرا تمام نگاه‌ها به مسائل سیاسی و اقدامات دولت آمریکا معطوف است، اما در هفته‌های اخیر افزایش قیمت دلار موازی متوقف شده و آمار‌هایی وجود دارند که بیانگر کاهش قیمت‌ها یا حد اقل مقداری ثبات در قیمت‌ها هستند. آیا رقم خوردن این‎ها، نشانگر اقدامات دولت هستند و اینکه ملت ونزوئلا می‌تواند منتظر اتفاقاتی از این دست باشند موضوعی که همچنین باعث نگرانی مردم شده؟

مادورو: ما سال گذشته گفتیم که از دسامبر اقدامات مالی و پولی را به منظور متوقف ساختن حمله دلار موازی یا در واقع دلار جنایتکار در حال انجام داریم. این اقدامات موفقیت‌های مقطعی را به همراه داشته است، اما هنوز به پیروزی نهایی نرسیده‎ایم. این موفقیت‌های مقطعی جلوی رشد ابر تورم را گرفته است. ما در چندین جبهه در حال انجام دادن اقدامات هستیم تا از ملت در این زمینه حمایت کنیم. جبهه اول ایجاد اشتغال است در واقع ثبات در ایجاد اشتغال و حمایت از آن. سال گذشته را با نرخ اشتغال‌زایی ۱.۶ درصد به اتمام رسانیدیم. در واقع نرخ خوبی برای اشتغالزایی محسوب می‌شود؛ و از مشاغل موجود در کشور ۶۰ درصد آن‌ها مشاغل رسمی محسوب می‌شوند و از آن‌ها حمایت می‌شود. این بدین معنی است که کیفیت مشاغل در حال بهبود است. همچنین در حال کار در مورد حمایت ویژه از در آمد‌ها هستیم.

خبرنگار هیسپان تی وی: تحریم‌های وضع شده هفته‌های اخیر توسط آمریکا علیه صادرات نفت ونزوئلا آیا باعث شده که بازار‌های دیگری برای فروش نفت خود پیدا کنید و اینکه آیا منابع حاصل از فروش نفت که بسیار مهم و حیاتی هستند را دولت ونزوئلا می‌تواند دریافت کند؟

مادورو: کسی که از این اقدامات (تحریم‌های نفتی) متضرر می‌شود خود دولت آمریکاست. بعد از تحریم‌ها خرید نفت برای آمریکایی‌ها گرانتر تمام خواهد شد. نفت ونزوئلا نفتی با کیفیت و تا حدی ارزان‌تر است. حالا آمریکایی‌ها باید در جای دیگری از دنیا دنبال نفت سنگین‌تر و گران‌تر بگردند. این موضوع را ترامپ باید بداند، اما او را با گزارشات فراوان فریب می‌دهند. آمریکایی‌ها با این کار به خودشان ضرر می‌زنند. بله با این تحریم‌ها و آسیب‌ها برای ما مشکلاتی ایجاد می‌شود که ما از این شرایط عبور خواهیم کرد. این را مطمئن باشید که نفتی را که ونزوئلا می‌فروشد در بازار‌های بین المللی خواهد بود و منابع حاصل از فروش را به موقع دریافت می‌کنیم و این منابع در حال سرازیر شدن به کشور هستند. به شما می‌گویم که شخصا در حال کار بر روی برنامه احیا و شکل دهی یک پدوسا (شرکت ملی نفت ونزوئلا) جدید هستم که در روز‌های آتی بیانیه‌ای مهم در این ارتباط خواهم داشت. مطمئن باشید که ونزوئلا تولید نفت خود را افزایش خواهد داد و تمام نفت ما بازار جهانی خواهد داشت و منابع حاصل از فروش به کشور بازخواهند گشت.

خبرنگار: دراین زمینه باید به بازار هند توجه کنید؟

مادورو: به تمام دنیا، حقیقتا بازار‌های فراوانی وجود دارند و در این زمینه تلاش خواهیم کرد.

خبرنگار هیسپان تی وی: جناب رئیس جمهور می‌خواهم به موضوع فشار‌های آمریکا علیه ونزوئلا بازگردم. چند روزی است شما فاش کردید که مذاکراتی با الیوت آبرامز نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور ونزوئلا در جریان بوده است. آیا این مذاکرات همچنان انجام می‌پذیرد و کانال مذاکره همچنان باز است؟

مادورو: باید عرض کنم که دو دور مذاکره بین وزیر خارجه خورخه آرهآزا و فرستاده آمریکا در امور ونزوئلا الیوت آبرامز به همراه معاون وزارت خارجه آمریکا کیمبرلی در نیویورک انجام گرفتند. به شما می‌گویم از هر مذاکره‌ای استقبال می‌کنیم با هرکس باشد.

خبرنگار: تا چند روز آینده نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اروگوئه به ونزوئلا می‌آیند. آیا شما آن‌ها را می‌پذیرید و اینکه چه انتظارات و توقعاتی در این زمینه وجود دارند؟

مادورو: ما به هر کس که با احترام به اینجا بیاید خوش آمد می‌گوئیم. اتحادیه اروپا یک گروه تماس و کمیسیون فنی دارد که اگر با احترام بیایند مطمئنا با استقبال روبرو خواهند شد و با آن‌ها به گفتگو می‌نشینیم. بنده خودم شخصا چندین بار در نشست‌ها و دیدار‌های مختلف با سفیر اتحادیه اروپا این موضوع را بیان کرده‎ام که اتحادیه اروپا یک اشتباه ریشه‌ای و اساسی در مورد ونزوئلا دارد. اشتباه بزرگ آن‌ها این است که فقط صحبت‌های یک طرف را می‌شنوند، فقط صحبت‌های راستی‌ها (مخالفین) را می‌شنوند و تمام دروغ‌های طرف راستی را باور می‌کنند. وقتی شما بیانیه‌ها و مواضع رسمی بروکسل را نگاه می‌کنید متوجه می‌شوید که تمام سناریوی راستی‌ها و دولت دونالد ترامپ را تکرار می‌کنند. اتحادیه اروپا دنباله روی محض تهاجمات خصمانه دولت ترامپ علیه ونزوئلاست؛ و اگر یک روز ونزوئلا مورد تهاجم قرار بگیرد و اینجا خونریزی و خشونت ایجاد شود، دست‌های بروکسل دوباره به خون آغشته خواهد بود همانطور که درمورد عراق، لیبی و سوریه اتفاق افتاد. من همیشه هشدار داده ام که اتحادیه اروپا حقایق را بشنود حقایق ونزوئلا را گوش کند. به دنبال یک تعادل باشد و به این سیاست عدم تعادل که تا به حال داشتند پایان دهد. این پیام من است که با جزئیات آن را بیان خواهم کرد. به نمایندگان اتحادیه اروپا خواهیم گفت که تصمیماتی که برخی از کشور‌های این اتحادیه گرفته‎اند خلاف قانون اساسی ونزوئلا است و قوانین داخلی و دادگاه عالی را بی اعتبار می‌کند، یک موضع ماجراجویانه است، آسیب جدی به حقوق بین الملل و چند جانبه گرایی میزند. در مورد اروگوئه، زمانیکه نمایندگانشان به اینجا بیایند مورد استقبال قرار خواهند گرفت. با مکزیک ارتباطاتی در این زمینه داریم. همانطور که می‌دانید درمونته ویدئو بین دولت‌های مکزیک، اروگوئه، بولیوی و چهارده کشور کارائیب تصمیم گرفته شد که مکانیزمی ایجاد شود. پیش بینی بنده این است که این ابتکار عمل موفق خواهد شد و در هر زمینه‌ای که بتوانم کمک خواهم کرد.

خبرنگار هیسپان تی وی: آقای رئیس جمهور به عنوان آخرین سوال، همانطور که می‌دانید دفتر مرکزی هیسپان تی وی در تهران واقع شده است. ایران یکی از کشور‌هایی که همیشه حامی انقلاب بولیواری ونزوئلا و مردم آن بوده است. همچنین کشور‌های دیگری در منطقه خاورمیانه هستند که حمایت خود را از ونزوئلا نشان داده اند. پیام شما به این دولت‌ها و ملت‌ها که از دولت شما و انقلاب بولیواری حمایت کرده اند چیست؟

مادورو: همیشه و مستمرا الطاف و حمایت‌های دولت‌های مسلمان دنیا را دریافت کرده‎ایم. من از همه شما به خاطر الطاف و حمایت هایتان تشکر می‌کنم. حمایت ملت‌های مسلمان بسیار با اهمیت است. سازمان جوامع اسلامی که همیشه و مستمرا با ما بوده است و بویژه حمایت‌های مستمر و همیشگی از طرف جمهوری اسلامی ایران، رهبر این کشور آیت الله خامنه‎ای، شخصیتی فرزانه، و رئیس جمهور روحانی. این حمایت‌های روانی، دیپلماتیک و سیاسی را ارج می‌نهیم. انقلاب اسلامی ایران که اخیرا سالگرد چهل سالگی‎اش را برگزار کرده نیز شرایط مشکلی را پشت سر گذاشته است و نشان داداه است که «بله می‌توان بله می‌توان». ونزوئلا تمام این تهاجمات را پشت سر خواهد گذارد. درس بزرگی خواهیم داد و زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود را تقویت خواهیم کرد. همچنین ظرفیت‌های دفاعی خود را تقویت خواهیم داد. بنده اطمینان دارم که در مبارزه‌ای که انجام می‌دهیم پیروز می‌شویم همیشه به ملت ونزوئلا گفته‎ام که این مبارزه فقط برای نجات ونزوئلا نیست بلکه مبارزه ایست برای استقلال، عزت و احترام، مبارزه ایست برای بشریت، مبارزه ایست برای حقوق بین الملل، مبارزه برای ملت‌هایی است که میخواهند قرن بیست و یکم را با استقلال و حاکمیت خود پشت سر بگذارند. قرن کودتاها، لشکر کشی‌ها و توپ و تانک‌ها باید پشت سر گذاشته شوند. قرون نوزدهم و بیستم گذشته‎اند. قرن حاضر نمی‌تواند قرن امپرالیسم و برده داری جدید باشد. این قرن باید قرنی باشد که ما ملت‌های آزاد با یکدیگر در توسعه و همکاری سهیم شویم. مثل ما و ملت ایران که خانه، مراکز بهداشتی و ... می‌سازیم و در حال ساخت زندگی و آینده مان هستیم. همیشه در ذهنم یک مفهوم را مد نظر دارم که از طرف ایران اشاعه داده شده است. من معتقد به گفت‌وگوی تمدن‌ها هستم. معتقدم که قرن بیست و یکم قرن گفت‌وگوی تمدن ها، گفتگو‌ی فرهنگ‌ها و گفتگو و درک متقابل مذاهب است.


قرن ملت‌ها و گوناگونی شان است؛ و با تکیه بر تنوع و گفت‎وگو‌ها همه چیز به بهبود بشریت کمک می‌کند و قرنی نیست که امپریالیسم به ملت‌ها دستور دهد که چه بکنند. دیگر بس است استبداد و خودکامگی. این قرن، قرن صداقت، خضوع و گفتگو‌ی ملت هاست.


برچسب ها: بولیوی مادورو

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *