صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران بیشترین تولید علم در بین کشور‌های اسلامی و منطقه را دارد

۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۸:۱۷
کد خبر: ۴۹۶۲۳۱
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر روند رشد علمی کشور، به دستاورد‌های علمی و فنی حوزه سلامت در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: ایران در سال گذشته بیشترین تولید علم را در بین کشور‌های اسلامی داشته است در حالیکه رسیدن به این هدف در اسناد بالادستی کشور برای سال ۱۴۰۰ پیش بینی شده بود که با تلاش محققین زودتر از برنامه به این مهم دست یافتیم.

به گزارش گروه جامعه ملک زاده در نشست با هیات رییسه، اعضای هیات علمی، پزشکان متخصص و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه رشته‌های پزشکی فقط ۱۲ درصد محققین کشور را دارد، افزود: ۳۰ درصد توسعه علم کشور مربوط به حوزه پزشکی است. در کشور‌های منطقه در تولید علم اول هستیم و بر اساس ISI ایران رتبه ۱۵ در تولید علم در دنیا را در سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داد که دستاورد بزرگی برای کشور است.

وی به رتبه بندی تایمز در سال ۲۰۱۹ اشاره و اظهار کرد: طبق این رتبه بندی، کشور ایران با ۲۹ دانشگاه برتر، رتبه نخست در بین کشور‌های اسلامی را دارد و کشور ترکیه با ۲۳ دانشگاه برتر بعد از کشور ما قرار دارد این در حالی است که ما بودجه‌ها و اعتبارات زیادی را برای تحقیق هزینه نکرده ایم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تعداد پژوهشگران در مقایسه با کشور‌های دیگر، مهمترین دستاورد بعد از انقلاب را تربیت نیروی انسانی دانست و گفت: ۳ برابر ترکیه نیروی جوان فعال تحقیقاتی داریم و اساسی‌ترین و مهمترین سرمایه کشور، نیروی انسانی است که باید قدر آن را بدانیم و تلاش کنیم با سرمایه گذاری مناسب در کشور، آن‌ها را حفظ کنیم. با وجود اینکه یک درصد جمعیت دنیا در ایران سکونت دارند، ولی تولید علم ایران ۲ درصد و استنادات به آثار پژوهشی محققان ایرانی ۳ درصد است.

ملک زاده ادامه داد: در حال حاضر ۴۱۲ عنوان مجله علمی پژوهشی پزشکی در کشور وجود دارد که ۲۱۰ مجله در بانک‌های اطلاعاتی معتبر نمایه می‌شوند که پیش از انقلاب فقط ۱۳ عنوان مجله علمی پژوهشی در کشور بوده است و در ۴۰ سال پس از انقلاب، بیش از ۱۲ هزار عنوان کتاب علمی پزشکی در کشور توسط دانشگاه‌ها و یا ناشرین خصوصی منتشر شده است.

به گفته وی فعالیت بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی دانشگاهی و خصوصی پزشکی در کشور و راه اندازی و فعالیت ۵۰ پژوهشکده در رشته‌های پزشکی از دیگر دستاورد‌های کشور در حوزه سلامت است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص برنامه ثبت بیماری‌ها بیان کرد: تاکنون بیش از ۷۰ برنامه ثبت بیماری‌ها در سطح استانی و ملی راه اندازی شده است که دانشگاه علوم پزشکی فسا می‌تواند در اکثر برنامه‌ها فعالیت و نقش داشته باشد و می‌توان از این طریق کار‌های مشترکی در سطح بین المللی انجام داد.

ملک زاده ادامه داد: تاکنون ۱۸۰ هزار نفر وارد مطالعه پرشین کوهورت شده اند و تا پایان سال به ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد و پرشین کوهورا مطالعه‌ای است که می‌تواند تا ۳۰ سال آینده ادامه پیدا کند.

وی گزارشی از وضعیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا ارائه کرد و گفت: این دانشگاه با رسیدن به ۱۱۰ مقاله در سال، رشد خوبی در مقالات داشته که بیشتر مقالات در رشته پزشکی بوده است و همچنین در شاخص H-index پنج ساله از رشد خوبی برخوردار است و رشد مقالات بین المللی می‌تواند این دانشگاه را در دنیا مطرح کند.

معاون وزیر بهداشت به شاخص پژوهشی FWCI و جایگاه دانشگاه علوم پزشکی فسا در این شاخص اشاره کرد و گفت: متوسط بین المللی این شاخص عدد ۱ است که دانشگاه علوم پزشکی فسا با کسب عدد ۱.۴۱ در این شاخص، عملکردی بالاتر از سطح متوسط بین المللی دارد و این دستاوردی است که این دانشگاه در سال ۲۰۱۸ به آن دست یافته است.

در این نشست هیات رییسه، اعضای هیات علمی، پزشکان متخصص و پژوهشگران به ارایه نظرات و دیدگاه‌ها و طرح‌های خود پرداختند.

در ادامه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از مرکز رشد واحد‌های فناوری سلامت، مرکز کوهورت و آزمایشگاه تحقیقات، کتابخانه مرکزی بازدید کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *