صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۱۰ هزار میلیارد ریال برای بازیافت پسماند اختصاص یافت/سهم تهران از عوارض مالیات بر ارزش افزوده به ۸۸ درصد رسید

۰۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۹۵۸۱۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
نمایندگان مجلس با دو پیشنهاد بودجه‌ای درباره شهرداری موافقت کردند؛ یکی از آن‌ها اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل عوارض کالا‌های منجر به تولید پسماند برای بازیافت و دیگری افزایش سهم شهر تهران از عوارض مالیات بر ارزش افزوده است.

به گزارش گروه جامعه ، نمایندگان در نشست علنی صبح چهارشنبه، یک اسفندماه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با بند ط. تبصره ۶ ماده واحده این لایحه موافقت کردند که به موجب آن در سال ۱۳۹۸ درآمد‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مربوط به خدمات زمین‌شناسی، اکتشافی و آزمایشگاهی، اختصاصی تلقی می‌شود و پس از ابلاغ تخصیص توسط سازمان برنامه و بودجه کشور قابل هزینه‌کرد است و در صورت تصویب ردیف هزینه‌ای این بند سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال در اختیار سازمان شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

بر اساس بند «ی» تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۸ کل کشور، سازمان امور مالیاتی کشور موظف به دریافت عوارض از فروش کالا‌هایی است که مصرف آن‌ها منجر به تولید پسماند مخرب محیط زیست می‌شود. تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال از این درآمد‌ها پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور برای بازیافت پسماند‌های حاصل از این کالا‌ها (ایجاد تاسیسات منطقه‌ای تبدیل پسماند به مواد و انرژی) با الویت مشارکت بخش خصوصی مصرف می‌شود.

تلاش شهرداری نتیجه داد

در نشست دیروز بررسی لایحه بودجه ۹۸ کل کشور، هم نمایندگان مجلس با تخصیص ۸۸ درصد عوارض ارزش افزوده به شهرستان تهران موافقت کردند.

بخشی بیش از همه برخی اعضای شورای شهر تهران به آن اعتراض دارند، بند «ح» جزء «ه» تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۸ کشور است. بندی که به مالیات بر ارزش افزوده اشاره دارد و تقریبا یکی از منابع کلیدی بودجه شهرداری‌ها است. اسناد بالادستی مانند آن چیزی که در ماده ۶ قانون برنامه ششم توسعه آمده است، مبنای تدوین بند جنجالی در لایحه بودجه سال آینده بوده است. بر اساس این بند، شیوه تخصیص و توزیع سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده بر اساس بند «ب» ماده ۶ قانون برنامه به شورای برنامه ریزی و توسعه هر استان واگذار می‌شود. آنطور که در برنامه ششم توسعه تاکید شده است، بخشی از درآمد‌های حاصل از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به نسبت ۷۰ درصد شهر‌ها و ۳۰ درصد روستاها، تفکیک می‌شود. این در شرایطی است که در قانون بودجه امسال کشور، این نسبت‌ها تغییر کرد. به طوری که سهم شهر‌ها به ۸۸ درصد و روستا‌ها به ۱۲ درصد رسید که تشخیص این شرایط با شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است.

حالا آنطور که سایت خبری خانه ملت گزارش داده اشت؛ نمایندگان در جریان بررسی جزء الحاقی بند (هـ) تبصره ۶ ماده واحده، با پیشنهاد رفع ابهام از عبارت مربوطه موافقت کردند بنابراین در جزء اصلاح شده الحاقی بند (هـ) تبصره ۶ ماده واحده این لایحه آمده است؛ عوارض ارزش افزوده موضوع جزء (۱) بند (ب) ماده (۶) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه در شهرستان تهران به نسبت هشتاد و هشت درصد (۸۸%) نقاط شهری و دوازده درصد (۱۲%) نقاط روستایی و عشایری توزیع می‌شود؛ بنابراین نحوه توزیع درآمد‌های حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در شهرتهران مانند امسال خواهد بود.

پیشتر مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در نامه‌ای به پیروز حناچی، شهردار تهران خواستار تمهیدات شهرداری برای رایزنی با مجلس و دولت درباره تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور شد. فراهانی در این نامه، از حناچی خواسته تا دستور دهد اقدامات لازم به‌ویژه رایزنی هم‌زمان با دولت و مجلس برای استثناء تهران و کلانشهر‌ها از شمول این تغییر و تداوم بند «ط» جزء «ه» تبصره ۶ بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور در دستور کار قرار گرفته و نتایج به این کمیته منعکس شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *