مسمومیت با مصرف بافت سبز رنگ سیب زمینی
بهادر حاجیمحمدی با اشاره به ضرورت آگاهی اقشار مختلف جامعه از سمهای گیاهی موجود در طبیعت، اظهار کرد: ارتقای سطح آگاهی افراد از سموم مختلف نقش مهمی در کاهش آمار بیماریها ایفا میکند.
او سولانین را یکی از سهمهای گیاهی دانست و افزود: این سم بیشتر در گیاهان و خانواده سیب زمینی دیده میشود. بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این که برخی سمهای گیاهی به طور طبیعی در سیب زمینی وجود دارد، گفت: این سم موجب تهوع، استفراغ و دلدرد در افراد مصرف کننده میشود.
او با اشاره به این که سیب زمینی باید خارج از تابش مستقیم نور و در محل خنک با دمای کمتر از ۱۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود تصریح کرد: قرار گرفتن سیب زمینی در معرض نور و یا گرمای محیط، موجب تولید سولانین در بافت گوشتی آن میشود.
حاجی محمدی افزود: سرمای شدید و دمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد نیز موجب تولید سم میشود بنابراین سیب زمینی را نباید در بالکن یا تراس منزل نگهداری کرد و بهتر است در محلی خنک و تاریک در آشپزخانه قرار گیرند.
این مسئول در پایان آسیب فیزیکی و ضرب دیدگی سیب زمینی را از دیگر عوامل موثر در تولید این نوع سم عنوان کرد و گفت: ضروری است افراد با دقت بیشتری این ماده غذایی را مصرف کنند و از پرت کردن آن خودداری کنند.