ارزش املاک دبی بیش از ۲۵ درصد کاهش یافت
چند سالی است که ارزش ملک در امارات به شدت سقوط کرده و سرمایه گذاران کشورهای ثروتمند دیگر حاضر نیستند، در این کشور پر ریسک سرمایه گذاری کنند.
تنشهای سیاسی در منطقه، دستگیری ثروتمندان در عربستان سعودی، تحریم قطر و نوسان قیمت نفت از جمله عواملی است که تاثیر زیادی بر بخش املاک در دبی گذاشته و ارزش آن را به طور بی سابقهای پایین آورده است.
بر اساس گزارش موسسه «نایت فرانک»، بزرگترین موسسه خرید و فروش املاک در لندن، کاهش قیمت املاک در دبی موجب شده که این امارت دیگر آن زرق وبرق همیشگی را نداشته باشد.
این موسسه، تنش سیاسی در خاورمیانه و کاهش قیمت نفت را از علل اصلی این افت ارزش میداند.
العربی الجدید به طور مفصل به این مساله اشاره کرده و دلایل بسیاری را به غیر از علل موسسه یادشده برای این افت ارزش برشمرده است.
به نوشته تارنمای این پایگاه خبری، سرمایه گذاران عربستان در ضمن کسانی بودند که اموال خود را روانه بازار املاک دبی میکردند، اما با آمدن بن سلمان و شروع طرح وی موسوم به برنامه 'مبارزه با فساد'، اموال بسیاری از ثروتمندان سعودی در دبی بلوکه شد و حتی خود آنان نیز به زندان برده شدند.
بر همین مبنا، دیگر ثروتمندان عربستانی حاضر نیستند ریسک سرمایه گذاری در دبی را بپذیرند و در نهایت کار، اموال خود را از دست بدهند.
با این اوصاف، ثروتمندان عربستان سعودی به دنبال محل امن دیگری برای انباشت اموال خود هستند که ریسک کمتری در مقایسه با دبی داشته باشد و این موضوع آسیبهای زیادی را برای بخش املاک دبی به دنبال داشته است.
در ادامه این گزارش آمده است که در نیمه دوم سال ۲۰۱۷، زمانی که بحران شورای همکاری خلیج فارس میان قطر و چهار کشور عربی عربستان، امارات، بحرین و مصر کلید خورد، بسیاری از ثروتمندان قطری با توقف سرمایه گزاری در دبی اموال خود را از آن خارج کردند.
طبق برآوردها، تحریم قطر برای کشور امارات بیش از ۵۰ میلیارد دلار ضرر اقتصادی به ویژه در بخش املاک به بار آورده است.
این گزارش میافزاید: گرانی هزینه زندگی در دبی از دیگر عواملی است که بر بخش املاک تاثیر گذار است و شمار شرکتهای تازه تاسیس در این امارت را کاهش داده است.
هزینه ماهانه زندگی در دبی بیش از ۱۵ هزار درهم (هر دلار آمریکا سه ممیز شش درهم است) آب میخورد که با این هزینههای بالای زندگی در دبی، کمتر ثروتمندی به سرمایه گذاری در این کشور رغبت میکند.
از سوی دیگر، بسیاری از ثروتمندان و سیاستمداران کشورهای آسیایی و آفریقایی با خرید ملک در امارات، به دنبال پوششی برای پولشویی و مخفی کردن ثروتهای بادآورده خود هستند.
هرچند در چند سال اخیر دبی تحت فشارهایی شدیدی قرار گرفته تا اسامی این خریداران و مشتریهای املاک را اعلام کند.
همچنین برخی دولتها از جمله دولت پاکستان، هند و نیجریه از مقامات اماراتی خواسته اند که لیست داراییها و اموال ثروتمندان و مسئولان سابق خود را به دولت این کشورها اعلام کنند.
در نتیجه این فشارها و عواملی که در فوق ذکر شد، موسسه نایت فرانک اعلام کرده که از سال ۲۰۱۵ تاکنون ارزش املاک در امارت دبی بیش از ۲۵ درصد کاهش یافته است و سرمایه گذار خارجی امارت دبی را دیگر در لیست شهرهای پر ریسک خود قرار داده و ریسک سرمایه گذاری در این امارت را نمیپذیرد.