صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعتیاد، ریشه اصلی خشونت در جامعه است

۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۰:۱۷
کد خبر: ۴۹۵۱۱۵
یک جامعه‌شناس ریشه اصلی خشونت‌ها را در جامعه، اعتیاد به مواد مخدر دانست و گفت: فرد تحت تاثیر مواد مخدر از جمله مخدر‌های صنعتی هیچ کنترلی بر رفتارش ندارد؛ بنابراین باید هزینه خشونت در جامعه بالا برده شود.

امیرمحمود حریرچی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ،  اظهار داشت : در حال حاضر ریشه اصلی خشونت‌ها در جامعه که روز به روز در حال گسترش است، اعتیاد به مواد مخدر از جمله مخدر‌های صنعتی می‌باشد؛ زیرا فرد تحت تاثیر مواد هیچ کنترلی بر رفتارش ندارد.

وی افزود: سیستم عصبی این افراد به علت بهم ریختگی یک نوع ریسک‌پذیری پیدا می‌کنند که راحت می‌توانند برای دیگران، خطر ایجاد کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: طبق پژوهش‌ها ثابت شده که مصرف مخدر‌های صنعتی عامل مهم بروز انواع خشونت‌ها در مواقعی مثل رانندگی، برخورد با اطرافیان و خشونت‌های خانگی است که این باعث ناامنی در جامعه می‌شود.

حریرچی با بیان اینکه عامل اصلی خشونت‌های خانگی یعنی برخورد فیزیکی و بددهانی با همسر و فرزند، مواد مخدر صنعتی است، گفت: شخص مصرف‌کننده به خودش حق می‌دهد و این جسارت را پیدا می‌کند که با روش خشونت با مسائل و مشکلات برخورد کند، او برای به دست آوردن موادش حاضر است دست به هر کاری بزند، در پرونده‌های مرتبط با قتل‌های خانگی نیز غالبا ردپای مخدر‌های صنعتی دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: مسائل اجتماعی، اقتصادی و ناامنی شغلی در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر تأثیر‌گذارند، فرد برای دوری از دنیای واقعی و فرار از مشکلات به سراغ مصرف مواد مخدر می‌رود، اما نمی‌داند از پیامد‌های اصلی مصرف مواد این است که مدیریت خشم و استرس از او گرفته می‌شود و دیگر توان تصمیم‌گیری و چاره‌اندیشی را ندارد.

این جامعه‌شناس تاکید کرد: باید هزینه خشونت در جامعه بالا برده شود و افراد بدانند پیامد‌های خشونت‌شان چه در اجتماع و چه در زندگی خانوادگی‌شان بسیار سنگین است تا به سمت مخدر‌های صنعتی گرایش پیدا نکنند.

حریرچی گفت: رسانه ملی با اشکال نمایشی مستند از زندگی افرادی که با مصرف مواد، مرتکب جنایت شده‌اند، می‌تواند مردم و به خصوص جوانان را از پیامد‌های این عمل آگاه کنند، همچنین مراکز فرهنگی و اجتماعی در شهر‌ها با برگزاری کلاس‌های آموزشی، مهارت‌های زندگی و اجتماعی را به‌صورت عمومی با هدف اثرات سو مصرف مخدر‌ها ارائه کنند.

وی  افزود: جوانان فریب تبلیغات ماهواره‌ای را در خصوص دارو‌های ترک اعتیاد طی یک روز و یک هفته نخورند؛ مواد مخدر صنعتی آنچنان به سلول‌های عصبی و مغزی صدمه می‌زند که جایی برای ترمیم باقی نمی‌ماند و درمان این نوع از مواد مخدر بسیار سخت و زمان‌بر است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *